Menu Content/Inhalt
Főmenü > Könyvajánló
Könyvajánló
Kaló Jenő: A gyógyulás szelencéje - Az orvosi asztrológia kézikönyve I-III. kötet
Az asztrológia a világ leképezését jelenti, utat a transzcendens felé, egyfajta beavatást a Mindenség lényegéhez, az egységhez. Az orvosi asztrológia lehetőséget biztosít, hogy megértsük betegségeink természetét, hogy mi húzódik meg azok lelki hátterében. Megmutatja, melyek azok a belső kényszerítő erők, amelyek következményeként az adott betegség jelentkezik. A betegség azt jelenti, hogy az egyén nem képes arra, hogy egész legyen, vagyis nem a maga útját járja, hanem letér arról. Minden megtorpanás, minden zsákutca, minden letérés azokat az erőket mozgósítja, amelyek – olykor akár fájdalommal, akár betegség formájában – abban segítenek, hogy visszatérjünk a saját utunkra. Betegségünk segít, hogy elérjük legfontosabb célunkat: megvalósítani Önmagunkat.
A megújult, bővített formában megjelent első kötet bevezetést ad az asztrológia alapfogalmaiba, létfilozófiájába és bemutatja az orvosi asztrológia gyakorlati alkalmazásának lehetőségeit. A betegségcsoportok közül három nagy területre tér ki: megtárgyalja az idegrendszer idegi és pszichés irányú betegségeit, a belső elválasztású mirigyrendszer legfontosabb betegségeit, és az érzékszervek közül a legfontosabb szem- és fülbetegségeket. A második kötet pedig a további testi területek betegségeivel, pl. a táplálkozás, a légzés, a kiválasztás, a keringés, a bőr és a mozgás szervrendszerének elváltozásaival, illetve azok lelki hátterével és asztrológia megfeleltethetőségeivel foglalkozik. Az összefüggések jobb megértése végett mindkét kötetben közel 50 horoszkópábra és azok értelmezése segíti az olvasót. A harmadik kötetben helyet kapnak a keringési rendszer további problémái, az immunrendszerünk összefüggései és azok betegségei, a bőr és a mozgásszerv-rendszer megbetegedései, valamint a szaporodás biológiája, s itt a betegen született emberekről is szó esik. Külön fejezet tárgyalja a balesetek asztrológiai összefüggéseit.
 
A nyolcvannégy mahásziddha legendája (Soós Sándor fordítása)
A nyolcvannégy mahásziddha legendája a VII. és XII. század közötti indiai buddhista megvilágosodástörténetek, üdvtörténetek gyűjteménye. A sokáig szájhagyomány útján terjedő, majd a tibeti buddhista mesterek által lejegyzet és kanonizált legendák a keleti vallási irodalomban is egyedülálló módon, meseszerű keretbe ágyazva és mester-tanítvány láncolatra felfűzve foglalják össze a tantrikus buddhizmus legfontosabb elveit és tanításait. A történetekben alig találjuk nyomát a korábbi buddhizmusra jellemző filozofikus fejtegetéseknek és logikai levezetéseknek, sőt egységes gyakorlatrendszert sem találunk bennük, viszont a Tan olyan új elemei jelennek meg, amelyek a korábbi vallási formákat messze meghaladják. A kerettörténetek Indiában játszódnak, az okkult és misztikus vallási törekvésekkel átszőtt középkorban.
www.dakinikonyvek.hu
 
Jeff Shore: A zen koan gyakorlása - Előadások a koangyakorlásról
Jeff Shore azok közé a mesterek közé tartozik, akik teljesen hiteles átadással és valódi tapasztalattal rendelkeznek, más szóval: megvilágosodottak. Kevesen vannak olyanok is, akik érthetően, világosan és gyakorlatiasan tudják továbbadni tapasztalataikat és útmutatásaikat, hogy azok használhatóvá váljanak a hétköznapokban is. Jeff Shore tanítása, a zen tanítása ilyen. Világos, egyszerű és tiszta. Levetett minden felesleget, és nyílegyenesen mutat rá nyugtalanságunk, szenvedéseink forrására, és az attól való megszabadulásra. Mindezt úgy, hogy megérteti velünk, hogy mindehhez nem szükséges feladni a hétköznapi életünket. www.dakinikonyvek.hu
 
Locsmándi Anita: Sebzett szívek - verseskötet
A fiatal költőnő verseskötete angyalokról, boldogságról, depresszióról, magányról, halálról - tűnődés a lélek rejtelmeiről. Rímekbe bújtatott gondolatai - a  mélységek megtapasztalásáról - irányt adhat azoknak, akik keresik e sötét világban a kiutat. "Figyelem! Az angyalok köztünk járnak!" Gergácz Ottó költő vendég verseivel.
"Mától öröm lesz az élet, Mától semmitől sem félek!
Mától szeretek szeretve lenni, Mától nem bánthat soha senki! E részeg világban kell a jó, Kell egy bátorító józan szó!"   Kapcsolat, könyvrendelés: sebzettszivek01 [kukac] freemail [pont] hu
 
Lopes-Szabó Zsuzsa-Szabó György: A bükki füvesember gyógynövényei
Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember és lánya, tanítványa, utódja Zsuzsa írták ezt a könyvet, melyben összefoglalják azt az ősi, népi gyógyító tudást, melyet családjuk évszázadok óta birtokol. Gyuri bácsi 82 éves, Bükkszentkereszten, ebben a bájos hegyi faluban él és a környező hegyeket járva keresi a gyógynövényeket. Tudománya, legendás személyisége, híres felfedezése, a cukorbetegség elleni tea tették országszerte ismertté a nevét. Tudását nagymamájától, a javasasszonytól tanulta még gyerekkorában. 150 féle gyógynövényt ismer és használ. Számos olyan gyógynövényekből készülő teája van, melyekkel komoly betegségeket lehet megelőzni és gyógyítani.
Ebben a könyvben apa és lánya összefoglalják, mely növények a leghatásosabbak vérnyomásra, cukorbetegségre, emésztésre, koleszterinre, allergiára. Azokat a népgyógyászati tapasztalatokat összegzik, melyekre évszázadok óta támaszkodik az orvoslás és amelyek sajnos lassan feledésbe merülnek. A bevezető részből megismerhetik a gyógyítás történetét, a leghíresebb ókori és középkori európai és magyar gyógyítókat. Utána általános leírás található a leggyakoribb betegségekről és a javasolt növényterápiáról. A következő részben pedig 68 Magyarországon gyűjthető gyógynövény bemutatása történik a felhasználásukkal kapcsolatos konkrét tanácsokkal. A könyv legnagyobb érdeme, hogy nagy hangsúlyt fektet a megelőzésre és praktikus tanácsokat ad a gyógyteák elkészítéséhez valamint ahhoz, milyen növényből milyen betegségre és milyen mennyiségben kell gyógyteákat fogyasztani.
www.dakinikonyvek.hu
 
Dr.Pema Dordzse: Tibeti spirituális gyógyászat
A tibeti buddhista kultúra egyik legnagyobb öröksége az orvostudomány. Ez a rendszer a szellem és a test egészségének megőrzését tartja szem előtt, s a betegséget egyedülálló módon nemcsak fizikai, hanem lelki és spirituális oldalról közelíti meg. Ez az ősi orvosi rendszer, ez a minden érző lény meggyógyítását célul kitűző spirituális tudomány mintegy 2500 éve fejlődött ki Tibetben, és a gyógyítás gyöngyszemeként azóta is őrzi eredeti formáját. A könyv célja, hogy megossza a nyugati emberrel a tibeti spirituális gyógyászat bölcsességét, és hogy beillessze a nyugati gondolkodásba ezt a mérhetetlenül finom és pontos rendszert, amelyben a gyakorló orvos munkája szorosan összefonódik a mélyen gyökerező spirituális hagyománynyal. Az olvasó átfogó képet kap a tibeti gyógyászat jellegéről, történelmi és filozófiai hátteréről, spirituális szemléletéről, valamint közelebbről is megismerheti a tibeti gyógyászat alapvető fogalmait, a betegségek leírásától kezdve a különféle izgalmas diagnosztikai módszereken át az egészség egyensúlyának fenntartásáig. A kötet hasznos olvasmány lehet a keleti gyógymódok iránt érdeklődő laikusok vagy ezeket gyógyító munkájukban alkalmazó szakemberek számára, de a hétköznapi ember is meríthet belőle azáltal, hogy jobban oda tud majd figyelni egészsége megőrzésére.
Dr. Pema Dordzse immár 30 éve praktizál tibeti orvosként, a nyugati orvostudomány által gyógyíthatatlannak tartott betegek kezelésében is kiváló eredményeket ért el.
www.dakinikonyvek.hu
 
J. T. Norgay - B. Coburn: Apám lelkét megérintve
Egy serpa zarándokútja a Mount Everest csúcsára
Őszentsége, a Dalai Láma csak ritkán ír előszót könyvekhez. Jamling Tenzing Norgay műve esetén azonban úgy döntött, hogy személyesen vezeti be az olvasót a Himalája legmagasabb hegycsúcsainak árnyékában élő buddhista serpa hegylakók különös világába és spirituális életébe.
A szerző, aki maga is serpa, a hegyi nép azon fiai közé tartozik, akik odahaza és a tengerentúlon is a legkiválóbb oktatásban részesülhettek. Otthon van a himalájai buddhizmus és a korszerű nyugati gondolkodás világában is. Egyedülálló módon, hitelesen mutatja be az expedíciók résztvevőit, a külföldi hegymászókat és kísérőiket, az elszánt, családjukért mindenre képes hegyi embereket.
A könyv azért is különleges, mert Jamling a saját történetét papírra vetve hajt mélységes tiszteletadással fejet édesapja, a legendás Tenzing Norgay előtt, aki 1953. május 29-én Edmund Hillary oldalán először lépett a Mount Everest addig legyőzhetetlen csúcsára. Hillary hős lett, Jamling atyja viszont bekerült a keleti népek istenségei közé. Gyermeke az ő nyomdokaiban haladva vállalkozott az életveszélyes kalandra, hogy a csúcsra felküzdve magát megérthesse, mi vezérelte az apját.
www.dakinikonyvek.hu
 
Tenigl-Takács László: Upanisadok - Az erdei remeték tanítása
"Az upanisadok i. e. 800-500 körül keletkeztek. A védikus irodalom harmadik korszakából valók az aranyakák (erdei könyvek), amelyek az életük végét az erdőben remeteként leélő brahmanák (papok) művei. Az aranyakák túlnyomórészt filozófiai tartalmú szövegei idővel kiváltak belőle és upanisad néven lettek ismeretesek. Az upanisad jelentése: melléülés, a tanítvány leülése a mester mellé. Az upanisadok tanításai titkos tanítások voltak, csak a beavatottak ismerhették, ezért sokszor a mester a tanítvány fülébe súgva mondta el tanítását. Az upanisad-tanokat ugyanis nem volt szabad akárkivel közölni, csak legidősebb fiúval vagy meghitt tanítvánnyal, s a tanító az upanisadokban gyakran csak ismételt unszolásra közli bölcsességét. A "titkos tan" értelemnek megfelelően már a legrégibb upanisadokban is igen heterogén dolgok vannak, mert minden tan, amely nem való a nagy tömegnek, "misztérium": mély értelmű filozófiai tan épp úgy, mint fantasztikus szimbolika, allegória, varázslati cél szolgálatában álló formula." (Wikipédia)
www.dakinikonyvek.hu
 
Sloan Mercedes: Anya mesélj, én meg gyógyulok!
Magyar gyerekeknek, magyar problémára írtam az Anya mesélj én meg gyógyulok gyógyító mesekönyvet. Munkáim során sok gyerekkel találkoztam, és azt tapasztaltam, hogy egy megfelelő lágysággal kimondott szó már felemeli őket, kizökkenti az adott problémájukból, ezért született ez a gyógyulást, változást elősegítő, a hagyomány meséktől eltérő könyv. És hogy miben segít? A gyerkőc problémájának sikeres megoldása a fő szempont. Abban, hogy megéli, nem egyedül küzd, mert van egy segítője, aki kíséri. A mese története - és a ritmizálása - oldja a feszültségét, a kudarcát, így lágyul a problémájával való viszonya. Oldódik a görcse, erősödik a lelke az által, hogy más lesz a viszonya a saját dilemmájával. Mind ezt hogyan? Az adott problémában önmaga történetének ő lesz a főszereplője, igazi Hőssé válik, ahogy a mesén keresztül megoldást talál. Egy jól kezelhető viselkedésmódot sajátít el, bátorságot kap, és erőt a küzdelemhez!
Megrendelés és további információ: Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok 1 - 9 / 107

A Világ Tanítói

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Barátaink

Siddhartha.hu
Santmat
Kepesseg
Body Talk