Menu Content/Inhalt
Főmenü > Könyvajánló
Könyvajánló
ImageŐszentsége A XIV. Dalai Láma: A béke szellemében
Buddha tanításait két mondatban lehet összefoglalni: „Szolgáld embertársaidat.” „Ha nem vagy képes szolgálni őket, legalább ne árts nekik.” Most először olvashatjuk összegyűjtve Őszentsége, a Dalai Láma mély, inspiráló gondolatait többek közt a békés és boldog életről; a hittel, a tudománnyal és a vallással kapcsolatos kilátásainkról; valamint az életről, a halálról és az újjászületésről. A saját szavaival megfogalmazott, egyedi, önéletrajzi anyag által meghitt képet kaphatunk Őszentsége korai éveiről. Közérthető tanításai megmutatják, hogyan fejlesszük a bölcsességet és az együttérzést mindennapi életünk során. A béke szellemében ablakot nyit a Dalai Láma világára, végigkísérve bennünket életútján, bemutatva tanulmányait, Tibet megszállását és találkozását Mao elnökkel, kínai utazásával kapcsolatos meglátásait és Gandhiról alkotott véleményét.
www.libri.hu
 
ImageNémeth Pál: Az Iszlám
Alláhu akbar! (Isten a legnagyobb!). Ha a keleti ember a Nyugat érdeklődésének bármely megnyilatkozásával találkozik, akkor az mindig bizalmatlanságot, szemérmes tartózkodást, vagy konkrét félelmekkel átitatott aggodalmat, elzárkózást vált ki belőle. A kíváncsiskodás zavarja a keleti ember szemérmességét, s legszemélyesebb világának megsértését látja benne. A könyv amellett, hogy alaposan, ugyanakkor közérthetően és szórakoztatóan bevezet az iszlám vallási alapjaiba és filozófiai mélységeibe, tárgyalja az iszlám vallási gyakorlatot is (fonetikus átírással segítve az aktuális szövegek megértését, kiejtését). A kötet második része a magyar iszlámkutatás nagy alakjait (Vámbéry Ármin, Goldziher Ignác, Germanus Gyula) mutatja be. Ajánljuk mindenkinek, aki érdeklődik más kultúrák iránt, és szeretne átfogó képet kapni az iszlámról, megismerni és megérteni annak lényegét és rendszerét.
www.gondolatkiado.hu
 
ImageThomas Hohensee: Buddhának volt ideje!
Buddha a szó szoros értelmében az "időtlen bölcsességet" tanítja nekünk. Mindannyian a nem létező idő szorításával küzdünk, életünk feltartóztathatatlanul hömpölygő, állandóan változó folyam. Semmi sem állandó, saját személyiségünk, külsőnk, viselkedésünk, képességeink, gondolkodásunk és érzéseink is állandóan változnak. A változástól való félelmünk hiányérzethez vezet, ez pedig szenvedést szül. Ha elfogadjuk, hogy az életben vannak kellemes és kellemetlen tapasztalatok, a világ végre olyan lehet, amilyen valójában. És ez nagyon felszabadító… www.libri.hu
 
ImageLáma Anagarika Govinda: Fehér felhők útja
A Fehér felhők útja lapjain varázslatos világ nyílik meg előttünk: a Nyugat elől még elzárt és ősi kultúráját őrző Tibet a múlt század elején. A zarándok útja jeges hegycsúcsok, termékeny völgyek, mesés kék vizű tavak, nehezen megközelíthető sziklakolostorok és remeteségek között vezet, miközben a naponta változó vidéket az Ezer Buddha Földjének titokzatos szellemisége lengi be. A helyi hagyományt alaposan ismerő szerző a szemtanú hitelességével számol be természetfölötti erőkkel rendelkező szentekről, befalazott remetékről, ősrégi szertartásokról és misztériumjátékokról, érzékfölötti és telepatikus jelenségekről, megmagyarázhatatlan fénytüneményekről, a transzban futásról vagy a születés előtti emlékezés eseteiről. Avatott magyarázatai bevezetnek bennünket a tibeti buddhizmus évezredes bölcsességébe. A külső utazás mellett legalább ilyen izgalmas a belső átalakulás útja. E könyv nemcsak egy elsüllyedés előtt álló csodálatos kultúra szinte utolsó dokumentuma, hanem a szerző mély személyes vallomása is saját szellemi átlényegüléséről, amely a Tibettel való találkozás nyomán benne végbement.
Láma Anagarika Govinda (1898–1985) a XX. századi nyugati szellemi megújulás egyik legjelentősebb alakja. Filozófus, költő, festőművész, szerzetes, világpolgár, látnok és misztikus; egyike az elsőknek, akik hiteles, mégis korszerű és a mai ember számára is járható utat nyitottak Kelet ősi bölcsességének megértéséhez és megvalósításához.
Határokon átívelő, kalandos élete híven tükrözi belső útját és életművét, amellyel hidat vert távoli kultúrák, régmúlt és jelen, Kelet és Nyugat között. Miután beutazta a fél világot, néhány évet Ceylonban töltött buddhista szerzetesként, majd Indiában telepedett le. Innen indította az 1930-as és 40-es években tibeti expedícióit, melyek új irányt adtak életének. Nevét ezekről írott „szellemi útirajza”, a Fehér felhők útja tette világhírűvé.
www.konywebbolt.hu
 
ImageChristopher Hansard: A pozitív gondolkodás tibeti művészete
A könyv ajánlott mindazoknak, akik hisznek a gondolat teremtő erejében, és saját világukat eszerint szeretnék alakítani. A Bönként ismert spirituális és vallási tanokat magukénak valló, régi tibeti mesterek számára a pozitív gondolkodás olyan képességet jelentett, melyet a sikeres és teljes élet érdekében naponta tanultak és alkalmaztak. A Bön azt tanítja, hogy a gondolat határtalan, hatalma végtelen. Egy kis erőfeszítéssel és irányítással megnyithatjuk tudatunkat a gondolat energiájának kiapadhatatlan forrása előtt. Ha kapcsolatot létesítünk ezzel a gondolati energiával, teret engedünk magunkban a mély szellemi és anyagi valóságnak, amely sikeressé tesz minket érzelmi, lelki és anyagi síkon.
www.dakinikonyvek.hu
 
ImageGertrud Hirschi: Mudrák - Az ujjak jógája
A keleti gyógyításból ismert kéztartásokat, a mudrákat szinte bárhol és bármikor végezhetjük, hiszen csak ujjainkat kell ehhez használnunk. Gertrud Hirschi könyvéből megtudhatjuk, hogy - mik is azok a mudrák, és miben rejlik csodálatos hatásuk, - hogyan használhatjuk ezeket az egyszerű kis gyakorlatokat a betegségek és lelki problémák megelőzésére és gyógyítására, - hogyan segíthetjük elő velük spirituális fejlődésünket, - hogyan erősíthetjük hatásukat légzéssel, megerősítésekkel, vizualizációval, gyógynövényekkel, táplálkozással, zenével és színekkel. A szerző bátorító, közvetlen stílusa megkönnyíti a gyakorlatok elsajátítását, és ösztönöz kipróbálásukra.
www.libri.hu
 
ImageKahlil Gibran: Lázadó lelkek
"Élő vagyok, miként te is. Itt, melletted állok. Hunyd le szemed és nézz körül! Előtted vagyok. Látod?"
Különleges, egzotikus, a szufi bölcseket és a zen mestereket idéző, komoly erkölcsi tanításokat tartalmazó fabulák, a mindennapi élet furcsaságait megragadó egyperces novellák, hosszabb lélegzetű írások. Kahlil Gibran, a költő, a filozófus, képzőművész, a libanoni irodalmi élet legjelentősebb képviselője a nyugati világban leginkább a Próféta és a Széttört szárnyak című munkáról ismert. Sajátságos hangulatvilágú írásait, közel-keleti hangulatot idéző egyperceseit, a muzulmán és a keresztény világ prófétáinak bölcsességeit összefoglaló, eredeti tanmeséit úgy hatja át a szeretet, ahogy a legédesebb gyümölcsöt az íz, mindegyikből a remény árad és a hit - a vallások nélküli, az egyetlen élő Istenbe és az emberbe vetett hit.
www.bookline.hu
 
ImageSrí H. V. L. Púndzsa: Az igazság oroszlánja
Egyre többen jutnak arra a felismerésre, hogy saját nyugalmunk és világunk békessége nem mástól függ, mint elménk békességétől. Az Az igazság oroszlánja c. - több szempontból is rendkívüli - könyvben finom részleteket találhatunk a meditációról és a jóga végcéljáról: az elmeműködés megszüntetéséről, meghaladásáról. Tanítása és naplója által egy olyan indiai tanító belső tapasztalataiba pillanthatunk bele, akit sokan a századvég legnagyobb hatású mesterének tartanak, és aki élete végéig fáradhatatlanul igyekezett megosztani az őt felkeresőkkel az általa felismert igazságot.
„Vajon az igazság, amit keresel, távol van-e tőled bármikor? Ha igen, akkor talán keresned kell, meg kell nézned, hol veszítetted el. De ha sohasem volt távol, akkor milyen erőfeszítés szükséges a megtalálásához? Vajon ez az igazság valaha is távol volt, különálló volt tőled? Nem. Azért teszel erőfeszítést az igazság elérésére, mert úgy hiszed, hogy az olyasvalami, ami még nem a tiéd. Mindössze annyit kell tenned, hogy elengeded ezt az elképzelést, hiszen az igazság mindig jelen van, s arra vár, hogy felismerd, és tudomásul vedd a létezését.”
Srí H. V. L. Púndzsa (Pápádzsí, angolosan Papaji) 1910-ben született, és 1997-ben hunyt el. Srí Ramana Maharsi, a csendes dél-indiai bölcs tanítványaként a nem-kettősség hagyományát képviselte, melynek központi tanítása az egyéni lélek és a világlélek azonossága. Az advaita védánta szerint egyedül a világ alapjául szolgáló Végső Valóság (Brahman) létezik, az ego és a világ pedig valótlan.
www.konywebbolt.hu
 
ImageNelson Mandela: A szabadság útján
Nelson Mandela makulátlan életműve, humanista politikai és közéleti pályafutása az egész emberiség számára példaértékkel bír, olyan testamentumot állít elénk, amely csak a legkiválóbbakhoz, Gandhihoz, Kennedyhez, Martin Luther Kinghez fogható. Madiba (Nagyapa, ahogy Dél-Afrikában széles körben emlegetik) úgy tette semmissé a földkerekség egyik utolsó rasszista állami gépezetét, az apartheid rendszert, hogy közben legyőzte önmagában és tompította a dél-afrikai népben a bosszú hevét, és egy széles körű társadalmi megbékélés alapjait építette ki, amelyben mindenkinek egyforma esélye nyílik önmaga kiteljesítésére, legyen fekete bőrű vagy fehér vagy bármilyen etnikumú. A különböző börtönökben eltöltött közel három évtized alatt a legsúlyosabb megaláztatásokat szenvedte el. Ennek ellenére képes volt a börtönéveket követően történelmi küldetése valóra váltására, arra a tettre, amelyben az apartheid legsötétebb esztendei során egyedül ő mert hinni, és amire rajta kívül senki nem lett volna képes. Meseszerű élettörténete egy ember önmaga fölé emelkedő bölcsességének tanúsága. Hosszú, végeláthatatlannak tűnő menetelés egy kis eldugott afrikai faluból a szabadság útján.
www.dakinikonyvek.hu
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok 28 - 36 / 107

A Világ Tanítói

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Barátaink

Siddhartha.hu
Santmat
Kepesseg
Body Talk