Menu Content/Inhalt
Főmenü > Könyvajánló
Könyvajánló
ImageŐszentsége a Dalai Láma, Howard C., dr. Cutler: A boldogság esszenciája - Útmutató az élethez
Tibet Nobel-békedíjjal kitüntetett, vallási és világi vezetője őszintén hisz abban, hogy "életünk meghatározó célja a boldogság elérése".
Őszentsége a Dalai Láma egyszerű tanácsokat nyújt ahhoz, miként legyünk úrrá a mindennapi idegességen, dühön, a depresszión, féltékenységen és az érzelmek milliárdjain, amelyek letérítenek bennünket a boldogság útjáról. A könyv a buddhista meditáció 2500 éves tapasztalatain alapszik, keresztezi a tradicionális hatásokat a modern nyugati pszichológiával, hogy segítsen a mindannyiunk által ismert problémák megoldásában. A boldogság esszenciája a spirituális bölcsesség forrását nyújtja, amit bárhol, bármikor előhívhatunk.
www.booker.hu
 
ImageLouise L. Hay: Éld az életed! - Lehetőségeink korlátlanok!
A New Age mozgalom nemzetközileg elismert vezéregyéniségének műve végigvezet minket egy mentális kezeléssorozaton. Gyakorlatait alkalmazva megszabadulunk azoktól a gondolati beidegződésektől, amelyek kikezdik testi-lelki egészségünket. Ha követjük tanácsait, feltárhatjuk és kiaknázhatjuk szellemi erőnket, s feloldhatjuk gátlásainkat, amelyek megakadályoznak minket céljaink elérésében. Minden fejezet egy pozitív megerősítéssel indul és egy "kezeléssel" zárul, ami nem egyéb, mint a tudatunk átalakítását célzó pozitív gondolatfolyam.
A szerző legfőbb üzenete a következő: ha készek vagyunk a szellemi erőfeszítésre, csaknem minden bajt orvosolhatunk. Beavat a gyógyítás rejtelmeibe és beszámol arról is, miként gyógyította ki magát súlyos rákbetegségéből. Könyve egyetlen célt szolgál: eloszlatja félelmeinket és segít, hogy változtassunk a problémáinkat előidéző negatív hozzáállásunkon. Eligazítást ad a betegségeink hátterében meghúzódó berögzült tudati sémákról és lelki okokról, illetve megmutatja ezek összefüggéseit is.
Az Éld az életed! bebizonyítja, hogy bármilyen gondunk-bajunk van, és bármilyen messziről induljunk is, képesek vagyunk a teljes megújulásra.
www.libri.hu
 
ImageAlfons Vansteenwegen: A szeretet cselekvést jelent
A párkapcsolatban előforduló nehézségek nem feltétlenül azt bizonyítják, hogy a kapcsolat rossz, vagy kihalt belőle a szeretet. A partnerek közötti különbségekből adódik, hogy mindig is lesznek megoldandó problémák. Ez a kötet tele van megoldási javaslatokkal, és voltaképpen nem más, mint egy praktikus könyv a partnerkapcsolati gondok leküzdésére. A szerző nemcsak rengeteg mindennapi problémát nevez meg és ír le, hanem javaslatokat is megfogalmaz azzal kapcsolatban, hogyan fogjunk hozzá a leküzdésükhöz, miként birkózzunk meg velük. Arra biztatja olvasóit, hogy új, saját megoldásokat keressenek. Azonban azt is egyértelműen leírja, mikor jön el az a pillanat, amikor jobb szakemberhez fordulni és tőle tanácsot kérni. A könyv mindenekelőtt azok számára lesz hasznos, akik hajlandók elkötelezni magukat a párjuk és önmaguk mellett, s tudják, hogy a jó kapcsolatot folyamatosan ápolni kell, és oda kell rá figyelni.
www.konywebbolt.hu
 
ImageAbd ar-Rahim ibn Ahmed al-Kádi: Az iszlám halottaskönyve
"Hiszek Allahban és az Ő angyalaiban, és az Ő könyveiben, és az Ő küldötteiben és az utolsó ítéletben, s Allah-taala ígéretében a jóról, valamint a rosszról ezen a napon, és a halál utáni feltámadásban."
Az egyiptomi, persza, tibeti, hindu és magyar halottaskönyv után, egy újabb átfogó leírás a túlvilágról, a szellemi síkokról és Istenről. www.dakinikonyvek.hu
 
ImageMarianne Williamson: A változás hatalma
"Egyetlen valódi hibát követhetünk el az életben; ha nem fejlődünk azoktól a dolgoktól, amiken keresztül megyünk." Az élete végéhez közeledő nagy írót, George Bernard Shawt egyszer megkérdezték, hogy melyik történelmi személy szeretett volna leginkább lenni. Azt felelte, hogy leginkább az a George Bernard Shaw szeretett volna lenni, aki lehetett volna, de akivé sohasem vált. A változás képessé tesz bennünket arra, hogy életünk átmeneti időszakait a növekedés és az újjászületés lehetőségeinek tekintsük. Minden változás – még a legnehezebb és a legfájdalmasabb is – lehetőséget nyújt számunkra ahhoz, hogy részesüljünk a személyes átalakulás csodálatos ajándékából. Nehéz időket élünk, egy állandó, kollektív szorongást érzékelünk, ami érthető ugyan, de nem mindig könnyű róla beszélni. Legtöbbünk egy másféle világ iránti mély, tudattalan vágyakozásban él, és sokan állunk készen arra, hogy megtaláljuk azt a jobb világot. A kérdés csak az: hogyan csináljuk? Ebben a kötetben választ kapunk kérdéseinkre, vigaszra és megoldásra találunk életünk kritikus szakaihoz, valamint megismerjük a személyes átalakulás és fejlődés kulcsfontosságú állomásait is. Talán úgy érzed, olyan időben élsz, amely maga a Vég, néha akár Armageddonnak is tűnhet, de valójában ez az időszak maga a Kezdet.
www.bookline.hu
 
ImageDr. Baktay Ervin: A diadalmas jóga
A Baktay Ervin mindössze három évet (1926-29) töltött Indiában, ám az indiai élet és kultúra számos területének lett hazai ismertetője, népszerűsítője, szakértője. Útleírásai, művelődés- és művészettörténeti munkái mellett a jóga egyik, Európában leginkább befogadható, sőt divatos ágának, az ún. rádzsa jógának is szentelt egy könyvet.
Baktay a rádzsa jógát mint az indiai életbölcsesség és filozófia szerves részét mutatja be és értelmezi. Nem egyes jógik fantasztikus teljesítményei bűvölik el - bár ilyesmikről is szól művében -, hanem az a gondolatrendszer, amelynek a jóga csak egyik, ám fölöttébb fontos része. A filozófiai-bölcseleti rész azonban csak a könyv egyik felét tölti ki, a másikban a gyakorlatok leírásai, a meditáció, az elmélkedés, a szellemi jóga különböző elemzései, "szutrái" találhatók.
www.dakinikonyvek.hu
 
ImageSayadaw U Pandita: Még ebben az életben
A könyv részletes leírását tartalmazza a meditáció alatt felmerülő tudatállapotoknak, a segítő és hátráltató tényezőknek és hatalmas segítséget jelent a meditációban való előrelépésben. Az olvasó először is bevezető útmutatásokat kap a járó- és ülőmeditációhoz, majd részleteibe menően tájékozódhat a gyakorlás különböző szintjeiről. Az útmutatások révén képes lesz felismerni és kezelni mindazon problémákat, melyek annak során bukkannak fel, ahogy a belátás a dolgok valós természetébe egyre jobban elmélyül.
Tiszteletreméltó U Pandita negyven év tanításainak tapasztalataiból merít. Útmutatásai egyszerűek és kézzelfoghatók, így mind kezdő, mind pedig haladó meditálók számára ideálisak.
A kötet, melyet megannyi konkrét eset leírása és számtalan adoma tesz életközelivé, párját ritkító kalauz a meditáció legbelső világához: világosan áttekinthető és megbízható térkép, melynek segítségével a tudat és a szív szabadságához juthatunk el, ahogyan azt a Buddha tanította.
www.vipassana.hu
 
ImageSimon Brown: Feng shui biblia - Útmutató életünk, otthonunk, egészségünk és pénzügyeink jobbításához.
Ez az átfogó útmutató a feng shui alapelveitől az alaprajzokon át a való életbeli problémák megoldásáig mindennel megismerteti az olvasót, amit erről az ősi művészetről tudni lehet. Tanácsot ad költözéshez, a feng shui személyre szabott használatához, a bútorok kiválasztásához és az átalakítás idejéhez is. A könyv megmutatja, hogyan alkalmazhatjuk a feng shuit az életünk minden mozzanatára - beleértve az otthonunkat, az egészségünket, a kapcsolatainkat, a pénzügyeinket, a karrierünket és a spirituális életünket -, hogy teljes mértékben kibontakoztassuk a képességeinket, átvegyük az irányítást sorsunk felett, és boldogabb légkört alakítsunk ki otthonunkban.
www.bookline.hu
 
ImageSrí Ramana Maharsi összes művei
Srí Ramana Maharsi (1879-1950) egyike India legnagyobb és legmegbecsültebb szentjeinek, aki főként csendes jelenlétének átformáló erejéről, makulátlan életéről és tanításáról volt ismert. Halála után több mint ötven évvel még mindig egyre növekvő számban fordulnak hozzá tanácsért az igazság keresői.
Összegyűjtött írásainak minden sorából a Valóság közvetlen megtapasztalásának egyszerű, mégis mélységes bölcsessége sugárzik. E kötettel a modern spirituális irodalom egyik fontos műve válik magyar nyelven is hozzáférhetővé.
"Felismerni az örökké jelen lévő Valóságot és Abban maradni: ez a valódi eredmény. Minden egyéb szerzeményünk olyan, mint az álomban élvezett különféle erők. Amikor felébredünk az alvásból, vajon léteznek-e még? Sohasem csalódnak azok, akik az Igazság állapotában időznek, miután elvetették a valótlant."
www.konywebbolt.hu
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok 37 - 45 / 107

A Világ Tanítói

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Barátaink

Siddhartha.hu
Santmat
Kepesseg
Body Talk