Menu Content/Inhalt
Főmenü > Könyvajánló
Könyvajánló
ImageGerhard Ruhbach-Josef Sudbrack: Nagy misztikusok
Ha valakit misztikusnak nevezünk, olyan érzésünk támad, mintha az illető személyt a titokzatosság köde lengené körül. E könyv kiválóan példázza, hogy ez korántsem így van; úgy mutatja be a történelem legkiemelkedőbb lelki-szellemi nagyságait - kézzelfoghatóan közelségbe hozván őket -, mint hús-vér embereket, akiket kizárólag gondolataik mélysége és életük erkölcsi vonalvezetése különbözetet meg az átlagtól. Az áttekintés nem korlátozódik a nyugati misztikusokra, köszönhetően annak, hogy ma már egy pillanatig sem vitatott tény: keresztény kultránkhoz a görög-keleti-ortodox egyház szellemi kincse is hozzátartozik. Rendkívül érdekes megfigyelni, hogy - bár kulturális hátterük valamelyest hasonló - a keleti misztikusok bizonyos dolgokat mennyire más szemszögből értékelnek, mint ahogyan mi megszoktuk. Az egyes szereplők életrajzának rövid ismertetése után leglényegesebb gondolataikat igyekszik bemutatni a szerző, ily módon közel hozva őket a kedves Olvasóhoz. Ez a gondosan összeválogatott gyűjtemény nemcsak értékes adattár, de egyben gondolkodásra is késztet.
 
ImageSri Ramana Maharsi: Oltalmazó útmutatás
Miközben indiaiak, europaiak és amerikaiak kart-karba öltve munkálkodnak a hiteles indiai szellemiség felhígitásán és eltorzításán, és gyanús guruk százai toborozzák tanítványaikat szerte a Nyugat nagyvárosaiban, megnyugtató tudni, hogy az indiai szellemiség a XX. században is meghozta a maga gyümölcsét a Jádzsnyavalkják, Buddhák, Patandzsalik és Rámakrisnák méltó utódjának: Sri Ramana Maharsinak a személyében és életművében.
www.dakinikonyvek.hu
 
ImageNi Hua-Ching: Tao a leheletfinom, egyetemes törvény
"Szerencse és katasztrófa nem a kapun keresztül érkezik. Bekövetkezésüket az ember saját maga idézi elő." Ez az állítás jól kifejezi a finomenergia visszahatásának egyetemes törvényét, ahogy azt a Teljes Út ősi mesterei, azon régiek, akik elérték a célt, megtapasztalták.
Az ősi mesterek arra oktatták tanítványaikat, hogy a visszahatás egyetemes törvénye képezi minden szellemi gyakorlat alapját. Ez a törvény rávilágít arra, hogy egy meghatározott rezgésszámú energia vonzza az annak megfelelő rezgésszámú energiákat, s egyben vissza is hat rájuk. Eszerint az egyén tapasztalatait az a fajta energia határozza meg, amit az illető megtestesít. Ha valaki harmonikus kapcsolatban áll az egyetemes törvénnyel, harmonikusak lesznek fizikai, érzelmi és mentális energiáinak megnyilvánulásai is. Ha valaki megsérti a természet törvényeit, zűrzavart és diszharmóniát kelt az életében. Ez a mű rávilágít az energia visszahatásának egyetemes törvényére, és megmagyarázza a mindennapi élethez fűződő viszonyát, valamint azt is, miképp befolyásolja az ember saját sorsát.
www.lunarimpex.hu
 
ImageCheryl Richardson: Legyen idő az életedre
Kiszaladnak a kezedből a szálak, és nincs kapcsolatod a fontos emberekkel? Mardos az elégedetlenség? Számtalan ember küzd ilyen érzésekkel nap mint nap. Cheryl Richardson, a nemzetközileg elismert személyes életviteli tanácsadó Legyen időd az életedre című könyvében elmagyarázza, hogyan helyezzük életünket új alapokra, hogyan vegyük saját kezünkbe az irányítását, és hogyan váltsuk valóra azokat az álmainkat, amelyekről már majdnem lemondtunk. A nagy bölcsességgel és beleérzéssel megírt Legyen időd az életedre nélkülözhetetlen segítséget nyújt azoknak, akik egyensúlyt szeretnének teremteni karrierjük és a családjuk között, és egyáltalán mindazoknak, akik egyszerűen csak a békességet és szellemük megnyugvását keresik napjaink világának káoszában.
A könyv értékes tanácsai és cselekvési tervei rávezetnek bennünket arra, hogyan szabaduljunk meg önpusztító berögződéseinktől, és hogyan alakítsuk át az előttünk tornyosuló akadályokat magasba vezető kaposzkodókká. Amint tisztázzuk magunkban, hogy mit is akarunk, és amint egészséges, személyiségünket fejlesztó kapcsolatokat alakítunk ki, nemcsak a testi és lelki jó közérzet kulcsát találjuk meg, hanem a tartós boldogságét is. Az életünk csakis a miénk - rajtunk múlik, mit hozunk ki belőle. A szerző egyszerű, könnyen megvalósítható útmutatót ad arra, hogy életünk hajóját ne horgony húzza vissza, hanem vitorlák repítsék előre.
www.bigbandi.hu
 
ImageEli Jaxon-Bear: A megszabadulás enneagramja
Kötetünk Eli Jaxon-Bear szinte klasszikussá vált (zöld) enneagram-könyvének új, bővített kiadása, amely amellett, hogy rávilágít a karakterfixációk gyökereire és sok-sok problémát okozó működési mechanizmusaira, a hangsúlyt a düh, a félelem vagy éppen a kisebbségi érzés által kiváltott hibás magatartásformáktól való megszabadulás bemutatására helyezi.
"Miért van az, hogy valójában olyan kevesen boldogok? Ha igaz, hogy természetünk a boldogság és üdvösség, miért vannak olyan kevesen, akik ezt felismerik önmagukról, és életüket hálával és szeretettel eltöltve élik? Napjainkban az enneagram orvosságként jelent meg, hogy meggyógyítson egy illuzórikus betegséget. A betegség az elkülönültség egoisztikus elképzelése. A gyógymód pedig az, hogy belenézünk az enneagram bölcsességtükrébe, hogy végigtekintsünk minden hamis azonosulást, egészen lényünk igazságáig."
www.konywebbolt.hu
 
ImageBert Hellinger: Gondolkodtató
Az ebben a könyvben összegyűjtött mondások és rövid történetek ihletője maga az élet. A terápiás munka folyamatában - a megoldásért vívott küzdelemben - születtek, illetve úgy, hogy baráti beszélgetések során villant fel előttem hirtelen egy-egy addig rejtve maradt összefüggés. E mondások és rövid történetek egyike-másika az első pillanatban talán összezavar bennünket, ugyanis ellentmondanak a szokásos logikának és következetességnek. Később azonban - ha engedjük őket, hogy hassanak ránk -, a logikai korlátok meghaladásával ráérzünk a bennük rejlő értelemre, amelyet sem magyarázatokkal világossá tenni, sem ellenvetésekkel megingatni nem lehet, és amely így azután már fogva tart bennünket.
www.konywebbolt.hu
 
ImageB.K.S. Iyengar: Pránájáma új megvilágításban
A Pránájáma új megvilágításban, mint a jógalégzés elméleti és gyakorlati kézikönyve, méltó folytatása Iyengar előző, Jóga új megvilágításban című művének, amelyet ma széles körben a hatha jóga klasszikus tankönyveként ismernek. A jelen könyv egyszerre gyakorlatias és alapos: az elméleti rész átfogó hátteret ad a jóga filozófiájáról - miközben olyan fogalmakat is részletesen megvilágít, mint például a csakrák , a nádik , a mantra vagy a bandhák-, a gyakorlati rész pedig megbízható útmutatásként szolgál mindazoknak, akik el szeretnének mélyülni a jógalégzés művészetében.
B.K.S. Iyengar (1918- ) 1936 óta foglalkozik a jóga tanításával; mára őt tartják a jógahagyomány egyik legismertebb, legjelentősebb képviselőjének. Fáradhatatlan munkájával hozzájárult ahhoz, hogy a jóga évezredes tanításai méltó helyet kaptak a nyugati világ szellemi életében is. Erőfeszítéseit számos magas rangú kitüntetés, több millió tanítvány, számtalan jógaközpont és több, eddig példátlan népszerűségű tankönyv koronázza.
www.konywebbolt.hu
 
ImageRamés Sz. Balszékar: A jelenségvilágon túl
Ebben a könyvben Srí Niszargadatta Mahárádzs tanításait olvashatjuk értő tolmácsolásban. Srí Niszargadatta Mahárádzsot (1897–1981) a XX. századi India egyik legnagyobb bölcsének tartják, akiben India évezredes szellemi hagyománya és élő bölcsessége hallatlan erővel és elevenséggel testesül meg. Neve immár fogalommá vált Indiában, sőt Nyugat-Európában és Amerikában is.
Jelen kötet szerzője, Ramés Sz. Balszékar a Bank of India vezérigazgatóként ment nyugdíjba 1977-ben. Nem sokkal ezután egy folyóiratban olvasott egy bizonyos Niszargadatta Mahárádzsról, aki a hinduizmus advaita (kettőség nélküli) ágát tanította, amely mindig is erősen foglalkoztatta Ramést. Elment hát, hogy meghallgassa őt, és azonnal felismerte: megtalálta mesterét. Néhány hónap után már ő volt Mahárádzs napi beszélgetéseinek egyik tolmácsa, és napjainkban - már elmúlt kilencven éves - sokan őt tekintik Mahárádzs utódjának.
A jelenségvilágon túl című művében áttekintést nyújt a nagy bölcs tanításáról és tanítási módszeréről, a Mahárádzs és a látogatók között elhangzott beszélgetéseket véve alapul.
 
ImageSzvámí Ráma: Szamádhi
A Bölcsesség legfelsőbb szintje - A Valóság megpillantása
Ha uralni tudjuk az elmélet és annak minden megnyilvánulását, elérünk a bölcsesség legmagasztosabb fokához, a szamádhihoz. Az elme és annak minden aspektusára kiterjedő tudatosság és irányítás a megvilágosodás, más néven a szamádhi elérésének előfeltétele. Ha az elmét hagyományos módon közelítjük meg, csupán az alapján tanulmányozhatjuk, amit mások már kifejtettek róla. A modern pszichológia valójában csak az emberi viselkedés külső mintáit vizsgálja. Ez a mód nem azonos az elme átfogó tanulmányozásával, mert annak csupán egyes összetevőit érinti. Az elme nagyon csekély része nyilvánul meg a viselkedésünkön keresztül. A jóga ősi mestere, Patandzsáli nem a kóros folyamatok elemzésére alapozta tudományát, mindent tudott az elméről. Valódi Önvalónk ismerete nélkül nem lehetünk elménk és annak megnyilvánulásainak tökéletes irányítói. A jóga pszichológiája az önmegvalósítás létfontosságából alakult ki - tudomány, filozófia és pszichológia egyben. Ha képesek vagyunk megpillantani lényegi természetünket, felszabadulunk.
Szenvedésünk egyedüli oka, az anyagi világgal való azonosulásunk.
www.konywebbolt.hu
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok 55 - 63 / 107

A Világ Tanítói

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Barátaink

Siddhartha.hu
Santmat
Kepesseg
Body Talk