Menu Content/Inhalt
Főmenü > Könyvajánló
Könyvajánló
ImageLáma Ole Nydhal: Belépés a Gyémánt Útra
A hatvanas években a nászútját Nepálban töltő fiatal pár, Hannah és Ole Nydahl kapcsolatba került a tibeti buddhizmus egyik legnagyobb meditációs mesterével, a 16. Karmapával. A könyv kalandos, őszinte történet arról hogyan változtatta meg életüket a buddhizmus tanításai: hogyan lett egy kalandorból a Gyémánt Út - Buddha legmagasabb szintű tanításainak - elismert tanítója, feleségéből pedig a tanítások szakavatott fordítója és a tibeti tanítók keresett tolmácsa.
 
ImageJulia Cameron: A művész útja
A művész útja olyan mű, melynek olvasása által minden érvényesülni, alkotni kívánó ember gazdagodik. Julia Cameron abból az alapvető nézetből indul ki, hogy a kreativitás megnyilvánulása az életünk természetéhez tartozik. Egy tizenkét hetes tanfolyam tömör ismeretanyagán vezeti végig az érdeklődő, önmagát megismerni, felszabadítani kívánó olvasót. Leleplezi egy sereg kreativitás-torlasz valódi okát, köztük a gondolkodásunkat szűk korlátok közé szorító téves hiedelmeinket, félelmeinket, merényleteinket, káros szenvedélyeinket és más, gátló erőket, hatásokat. A MŰVÉSZ ÚTJA több szempontból is egyedülálló írás. A szerző a kreativitást a szellemmel, a lelki világgal kapcsolja össze, és vallásoktól független, világi hangnemben mutat rá, hogyan lehet "megcsapolni" a világegyetem kreatív energiáinak felsőbbrendű erőfolyamát, amelyből az emberi kreativitás fakad. Függetlenül az Olvasó szellemi érdeklődési körétől, beállítottságától, A MŰVÉSZ ÚTJÁban leírtakra bárki kreatív tudata könnyen "ráhangolódhat", új igazságokat, bölcsességet lel benne, és megannyi ösztönzést kap tőle.
 
ImageMasaru Emoto: A víz igaz hatalma
Tudod-e, hogy a víz, amelyet megiszol, javíthat az egészségeden és jobbá teheti az életed? Napjainkban a természetes rezgések mellett számos új hatásnak, elektromágneses sugárzásnak vagyunk kitéve. A víz rejtett bölcsességében is szó volt arról, hogy a mobiltelefon, a mikrohullámú sütő, a televízió vagy a számítógép sugárzása összezavarja a víz szerkezetét. Mégsem engedhetjük meg magunknak, hogy egyáltalán ne vegyük igénybe ezeket az eszközöket, vagy lakatlan vidékre vonuljunk a sugárzások elől. Emoto megoldást kínál, hogy milyen módon javíthatunk az ilyen eszközök rezgésén. Mint mindennek a világon, a betegségeknek is sajátos rezgésük van. Ezek megzavarhatják a sejtek rezgését, s ha nem teszünk semmit, a testben problémák lépnek fel. Japán kutatók képesek a hanghullámokat velük ellentétes hanghullámokkal kioltani - tehát hanggal csendet teremteni -, és éppen ez a hadó-gyógyászat (rezgés-gyógyászat) lényege: a betegség rezgését egy azzal ellentétes rezgéssel semlegesíti. A gyakorlatban ez úgy történik, hogy miután megállapították, milyen jellegű zavar jelentkezett a beteg rezgésében, az említett berendezéssel vízbe másolják a zavart megszüntető információt. Az illetőnek meg kell innia a vizet, így a betegséget semlegesítő rezgés eljut a testet alkotó molekulákhoz, atomokhoz és részecskékhez. Ennél fogva a hadóvíz az atomot alkotó parányi részecskékbe is eljuttatja a hadót, míg a nyugati orvoslásban használt gyógyszerek csupán a tüneteket okozó sejtek szintjéig jutnak. Ez jelenti a nyugati orvostudomány korlátait. A hadó-gyógyászat hatásosságát fényképek is szemléltetik.
www.edesviz.hu
 
ImageA nőiség dicsőítése - Összeállítás Bhagawan Sri Sathya Sai Baba beszédeiből
"Nézd a világot, de ne hagyd, hogy a világ téged nézzen! Ez a nők elsődleges kötelessége. Legyetek észrevétlenek, hogy ne is beszéljenek rólatok! Tartsátok magatokat távol a nyilvánosságtól! Legyetek csendes, észrevétlen, inspiráló társak és tanítók!" Bhagawan Sri Sathya Sai Baba e nőkhöz intézett csodálatos üzenete nem csekély feladatra buzdít és nem csupán a nőkhöz szól. Önző, anyagias, a valódi értékek iránt egyre kevésbé fogékony emberiségünknek mutat utat azáltal, hogy rávilágít a nők ősidők óta változatlan szerepére, felelősségére, erkölcsiségére, valamint méltó helyükre a világban: Az olvasó Bhagawan isteni beszédeinek két gyűjteményét találhatja meg egy kötetben, melyek egymást kiegészítik, szorosan összefüggnek. Az anyaság a női szerep kiteljesedése, koronája. A gyermek lélektudatos szemléletmódra nevelése pedig a családok legfontosabb feladata. Ehhez nyújt segítséget e kötet Baba szeretetteljes tanításai által. - "Az otthon maga a mennyország. A nők feladata ezt fenntartani."
www.sathyasaibaba.hu
 
ImageRita Bruce: Sathya Sai szülői gondviselés
Az írónőt és férjét Swami két interjúban részesítette 1999. decemberében, hogy az új könyv kiadásával kapcsolatosan iránymutatásokkal lássa el őket. "A címe legyen Sathya Sai Szülői Gondviselés. Ez minden hívemnek szól." - mondta. "Rita Bruce könyve Bhagawan Sathya Sai Baba beszédeiben keresi a választ. A szerző tudományos kutatásokból és felmérésekből idézve azt mondja, ezek eredményei alátámasztják Baba erkölcsön alapuló nevelésről és fegyelmen alapuló szülői magatartásról szóló kijelentéseit. A helyes következtetés az, hogy a kommunikációs forradalom áldozatai a gyermekek; "a televízió teleméreg (televisham)" - erre kínálja Bhagawan Baba isteni gyógyírjét. Az iskolák számára Bhagawan tantervet készített az emberi értékekre neveléshez; a szülők számára pedig egyszerű irányelveket ad arra vonatkozóan, hogyan vezessék gyermekeiket a helyes útra és a helyes irányba. A "Sathya Sai Szülői Gondviselés" utat mutat egy boldogabb, egészségesebb és tisztább jövőbeli generáció számára. Rita Bruce könyve nagy jelentőségű munka. Sai küldetésének és üzenetének a lényegén alapul. Bhagawan Sathya Sai Baba áldásával édesített, kapszulába zárt isteni bölcsesség.
 
ImageRudolf Steiner: Michael küldetése
Rudolf Steiner ebben az előadássorozatában Michaelnek (Mihály arkangyal), mint korszellemnek a misszióját vázolja fel. Ennek a missziónak a legfontosabb feladata, hogy az emberiség számára megmutassa a Krisztushoz vezető utat. Ehhez arra van szükség, hogy felismerjük az ember- és világfejlődésben mindenütt jelenlévő hármasságot, így a test-lélek kettőssége helyett a test-lélek-szellem hármasságát, a Lucifer-Ahrimán-Krisztus hármasságot, és a többit, az emberi organizmusban a fej-, mellkas- és végtagrendszert, ennek összefüggését a gondolkodással, érzéssel...
www.antropozofiai-tarsasag.hu
 
ImageRudolf Steiner: A mezőgazdálkodás gyarapodásának szellemtudományos alapjai
A könyv a biodinamikus mezőgazdálkodás alapjairól szól. Ismerteti a Föld és a Kozmosz erőinek együttműködését a szellem tevékenységével, s ezek működését az állat és növényvilágban. Emellett a szellemi indíttatású - vegyszermentes - preparátumok elkészítésének módjait és ezeknek a mezőgazdasági termékekre gyakorolt jó és egészséges hatásait mutatja be. Az organikus mezőgazdálkodás alapműve.
www.antropozofiai-tarsasag.hu

 
ImageRudolf Steiner: A magasabb világok megismerésének útja
A könyv azokból az emberi forrásokból és lehetőségekből merít, amelyek mindannyiunkban megvannak. Feldereng annak a lehetősége, hogy a világot a természeti, fizikai világtól kezdve a szellemi világokkal együtt egységes isteni, szellemi és emberlények által lakott térnek tekintsük. Ebben az ember olyan lény, akinek a világ szellemi és morális törvényei szerint az a dolga, hogy elinduljon egy úton, amely a szellem evolúciója és a szellemi világhoz vezető különböző gyakorlatok révén a beavatás útja.
www.antropozofiai-tarsasag.hu
 
ImageRudolf Steiner: A János-evangélium
Ezt a János-evangéliumról szóló előadássorozatot Rudolf Steiner egy évvel később tartotta Kasselben, mint a korábbi hamburgi előadásokat. Ahogy az alcímből is kiderül, ezekben az előadásokban a János-evangéliumot összeveti a másik három evangéliummal, és rámutat, hogy miért tér el ez az evangélium az úgynevezett "szinoptikusok" evangéliumaitól. Kifejti Lázár feltámasztásának titkát, és azt, hogy valójában mi történt a Jordán-keresztelőnél.
www.antropozofiai-tarsasag.hu
 
<< Első < Előző 11 12 Következő > Utolsó >>

Találatok 91 - 99 / 107

A Világ Tanítói

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Barátaink

Siddhartha.hu
Santmat
Kepesseg
Body Talk