Menu Content/Inhalt
Főmenü > Könyvajánló
Könyvajánló
ImageRudolf Steiner: A gyermek egészséges fejlődése
A Waldorf-sorozat e kötetében található előadásokat Rudolf Steiner Waldorf-tanároknak tartotta, így elsősorban a pedagógiával foglalkozókhoz szólnak. Ugyanakkor nagyon fontosak a szülők számára is, mert megtudhatják belőlük, hogy mi ennek a sajátos oktatási és nevelési módszernek az alapja, milyen bánásmódot igényel a gyermek a különböző életszakaszokban, és hogy ez a bánásmód mennyiben befolyásolja egészségi állapotát.
 
ImageRudolf Steiner: A golgotai misztérium megismerésének építőelemei
A golgotai eseményhez vezető, azt megvilágító, majd azt követő momentumok történeti, szellemtörténeti bemutatása, az élet fizikai, szellemi és morális szempontjainak kiemelésével és a Krisztus-történet középpontba.
www.antropozofiai-tarsasag.hu
 
ImageRudolf Steiner:  A bibliai teremtéstörténet titkai
A könyv Rudolf Steinernek a Genezisről tartott tizenegy előadását tartalmazza. Ezekben kifejti, hogy az ókori kútfők közlései nem ellentétesek a modern szellemtudomány megállapításaival, sőt megerősítik azokat. Megtudhatjuk, hogy a bibliai szövegeket nem azért nehéz értelmezni, mert azok "homályosak", hanem mert ettől az ősi képi nyelvezettől már eltávolodtunk. A hat "teremtési nap" szellemtudományos megvilágítása az emberiség fejlődésének különféle korszakait és a belső fejlődés összefüggéseit mutatja be.
www.antropozofiai-tarsasag.hu
 
ImageRudolf Steiner:  A Bhagavad Gita és a Pál levelek
Ez a kötet öt előadást tartalmaz, amelyekben Rudolf Steiner kifejti, hogy a Bhagavad Gitában, a Kelet irodalmának ebben a hatalmas erejű művében olyasmivel állunk szemben, ami érett, bölcs és művészi kifejeződésben jelenik meg egy hosszú fejlődés eredményeként, míg Pál apostol leveleiben valami egészen új dolognak a csírájával találkozunk, ami az idők folyamán egyre inkább növekedni fog. Lényegében a Krisztus előtti és a Krisztus utáni kor alapvető különbözősége tükröződik ebben az összehasonlításban.
 
ImageGál Éva – Karádi Róbert – Szentesi Csaba – Varró Dániel: Verses-képes gyerekjóga
A jóga jótékony hatásairól gyakran hallottunk már eddig is, de arról még nem, hogy a jógagyakorlatok nemcsak egészségesek és hasznosak, de szórakoztatóak is lehetnek! És azt sem sejtettük, hogy a jóga nemcsak nagyoknak, hanem kicsiknek is való. Gál Éva már több mint egy évtizede gyakorolja és tanítja is a jógát. Ebbe a könyvbe azokat a gyakorlatokat gyűjtötte, amelyeket kicsik és nagyok egyaránt könnyen elsajátíthatnak akkor is, ha jógaoktató segítsége nélkül, otthon kezdenek jógázni. Varró Dani vidám mondókái jókedvet csempésznek a gyakorlatokba, amelyeket Éva útmutatásával meglepően gyorsan megtanulhatunk.
Ára: 3490 Ft / Megrendelés: [JosObfuscator] H26bMjH+heJrani_ha?t#(e8.I:#oJ]>,nr5Xd]sF1CoKl)yt*kza%I8=J@dj+a1feDQJ~fmaL.YVxALh.u
 
Image Őszentsége, a Dalai Láma: A bölcsességszem felnyitása
"Az atomkorban eddig is igen gyors volt, és továbbra is gyors marad az anyagi haladás. Nem arról van szó, hogy ez nem kívánatos jelenség, hanem arról, hogy egyensúlyt kellene teremteni egyfelől az anyagi előnyök, másfelől pedig a spirituális értékek és a vallásos gyakorlat között. A Dharma az a több száz év óta létező, rendkívüli jelentőségű mentális és spirituális tudomány, amely jól bejáratott módszert kínál az egyensúly megteremtésére, az elme és a szív kiművelésére. A nyugat ezeket a tanításokat emlegeti buddhizmusként. Eljött az ideje, hogy ezt a szellemi örökséget az emberek javára fordítsuk. Ezért jutott eszembe, hogy írjak egy könyvecskét, amely tömören, de átfogóan ismerteti a Dharma lényegét." Ebben a könyvben Őszentsége, a dalai láma a tibeti tanítások lényegét foglalta össze. Olyan áttekintést készített a buddhizmus alapelveiről, amely figyelemreméltóan átfogó, megfelelően elmélyült, mégis jól érthető. Gondolatai alapján a boldogság és a szenvedés gyökerét magunkban kell keresnünk, és könyve révén megérthetjük, hogyan is változtathatjuk meg valóban világunkat.
www.bookline.hu
 
Image Szögyal Rinpocse: Tibeti könyv életről és halálról
Szögyal Rinpocse, nyugaton élő tibeti buddhista tanító és mester összefoglaló munkája a haldoklásról és a halálról szóló tradicionális tibeti tanokat magyarázza, és veti össze a modern világ halál-kutatásaival. A meditáció nagy mestere nyugaton eddig csak homályosan ismert, átfogó képet ad életről és halálról, kiegészítve A Tibeti Halottaskönyv tanításait. Szögyal Rinpocse az ősi hagyomány egyszerű, de mégis hatásos gyakorlatait mutatja be, amelyeket bárki, bármilyen vallási háttérrel elvégezhet, hogy értelmet adjon életének, segítse a haldoklókat és maga is felkészüljön a halálra. A tibeti hagyomány tanításai szerint a halál nagy lehetőség a megvilágosodásra. A halált követő folyamatban rejtett lényegünkkel találkozunk, ha erre felkészülünk, és végig tudjuk követni a folyamatot, akkor ott van a nagy lehetőség. A halál az élet része.
www.tibet.hu
 
ImagePrajnananandaji: A Kriya Jóga Mestervonal
A jóga tudománya és sokféle technikája között a Kriya Jóga avatott és hatásos tudománynak tekindendő ősi hagyomány, melyet a spirituális keresők, szent és bölcs emberek emberemlékezet óta gyakorolnak. A könyvben a Kriya Jóga Mesterek megigéző életén túl, az olvasók választ találnak kételyeikre! A könyv megvásárolható a BIOTER Könyv- és kártyashopban Kele Veronikánál. 1093 Budapest, Vámház krt. 7.
 
<< Első < Előző 11 12 Következő > Utolsó >>

Találatok 100 - 107 / 107

A Világ Tanítói

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Barátaink

Siddhartha.hu
Santmat
Kepesseg
Body Talk