Menu Content/Inhalt
Főmenü > Természetgyógyászat
 
Az akupunktúra egyéb módjai
Írta: Kun Ákos   
ImageA tűs kezelés mellett a hagyományos kínai akupunktúra másik legelterjedtebb módja a hővel való ingerlés. Ennek a közismert nevén moxaterápiának nevezett technikának a lényege, hogy az aktív pont felett egy speciális gyógynövényt, többnyire fekete üröm szárított levelét égetik el rúd, henger vagy kúp formájában. A vastagabb moxarudat vagy a vékonyabb moxahengert meggyújtás után a kezelendő pont fölé tartják, és a belőlük kiáramló intenzív hő végzi az aktív pontok stimulálását. A moxakúpot gyógykenőcs vagy különféle gyógynövényszeletkék közbeiktatásával ráhelyezik a kezelendő pontra, és a csúcsán meggyújtják. A bőrön elhamvadó fekete üröm-zúzalék intenzívebb hőhatást kelt, mint a besugárzásos technika, ezért...
Tovább...
 
Igyunk elég folyadékot!
Írta: www.hairwellness.hu   
ImageVigyáznunk kell arra, hogy nagy hőségben az erős verejtékezés miatt rendkívül nagy- óránként akár több liternyi! – vízvesztés következhet be, amit ugyanolyan mennyiségű víz (és só) bevitellel kell kiegyenlíteni. Illetve a túlságosan nagy folyadékfogyasztást fokozott vizelet-elválasztásnak kell kiegyensúlyoznia. Kiszáradás (dehidráció) tehát akkor lép fel, amikor a szervezet több folyadékot veszít, mint amit felvesz.
Tovább...
 
Az ember energiaközpontjai IV.
Írta: Frank Zsófia természetgyógyász   
ImageA forgás energiaörvényként működteti a csakrákat, amelyek mintegy felveszik, beszívják valamint leadják, kisugározzák a kozmikus fényt, az energiát vagy az információt. Ezt az energiát vagy információt fizikai fenntartásunkon túl arra is használjuk, hogy érzéseket és gondolatokat hozzunk létre velük, ezért a csakrákat olyan szállítóknak is tekinthetjük, amelyek testi, lelki és intellektuális folyamatainkhoz biztosítják az építőanyagot.
Tovább...
 
Az ember energiaközpontjai III.
Írta: Frank Zsófia természetgyógyász   
ImageSzellemi, lelki és fizikai szintünk kapcsolatát jelentik, működésük analógiában van a belső elválasztású mirigyeink rendszerével. A klasszikus indiai tanítások szerint hét fő csakrát vagy energia központot ismerünk, bár előfordul, hogy (például a pránagyógyászatban) jóval többel dolgozunk.
Tovább...
 
Az ember energiaközpontjai II.
Írta: Frank Zsófia természetgyógyász   
ImageC. G. Jung szerint a csakrák az emberi tudatosság fokozatainak szimbólumai. Ezen kívül energia- és erőközpontoknak, kommunikációs központoknak is tekintik őket, a finom energiák áramlását irányítják. A csakra szó szanszkrit eredetű, jelentése kerék. A csakra működése forgásban nyilvánul meg. A forgás energiaörvényként működteti a csakrákat, amelyek mintegy felveszik, beszívják valamint leadják, kisugározzák a kozmikus fényt, az energiát vagy az információt.
Tovább...
 
Az ember energiaközpontjai I.
Írta: Frank Zsófia természetgyógyász   
ImageAz embernek a fizikai testén kívül úgynevezett finomtestei is vannak. A finomtestek rétegesen burkolják be a fizikai vagy anyagi testet. A fizikai testet közvetlenül az energetikai test vagy étertest, ezt az érzelmi vagy asztrális test, azt a gondolati vagy mentális test, amazt pedig az okság vagy kauzális test foglalja magába. Minden testnek további finomanyagi rétegei vannak, ezek összessége alkotja az emberi energiamezőt vagy aurát. Az aura állandóan változik gondolatainknak és érzelmeinknek megfelelően.
Tovább...
 
A füstölőszerek kultúrája
Írta: Siddhanta Gerő Balázs   
ImageA füstölők által kibocsátott füstgomolyagoknak, illatoknak jelentős szerepük van a szellemi elmélyülés különféle formáinak és mélységeinek megvalósításában. A füst gomolygása, szétáramlása, felfelé kúszó csíkja az elvont gondolkodásban, a szimbolizmusban nagy jelentőségű, ugyanis bizonyos dolgok, vagy lények sorsának alakulása, az egyes tevékenységek sikere, vagy kudarca azokból kikövetkeztethető, megérezhető a régi idők tanítói szerint.
Tovább...
 
A böjtölés
Írta: Kun Ákos   
ImageA betegségek leküzdésének legősibb módszere a böjtölés volt. Sajnos ezt az egyébként nagyon hatékony módszert a civilizált társadalom szinte teljesen elfelejtette. Az állatvilágban még ma is ez a leghatékonyabb módja a betegségek legyőzésének, de az ember már méltóságán alulinak tartja, hogy ilyen primitív módszerekkel gyógyítsa magát. Betegségeink gyógyulását pedig nagymértékben elősegíti...
Tovább...
 
Meridiánvizsgáló módszerek
Írta: Kun Ákos   
ImageEgy ennél is kíméletesebb, de bizonytalanabb módszer meridiánjaink energiaállapotának kifürkészésére, testünk céltudatos figyelése. A visszér kialakulásának pl. a vérerek ura meridián energiahiánya az egyik oka. Az akupunktúrás szakkönyvekből tudjuk, hogy ez a meridián a "szerv-óra" szerint 19 és 21 óra között töltődik fel energiával. Ha este 7 óra után azt tapasztaljuk, hogy kezünkön és lábunkon a visszeresség jelentősen csökken, az erek kevésbé dagadnak ki, akkor valószínű, hogy vérerek ura meridiánunk energiahiányban szenved. Ugyanúgy következtethetünk valamely meridiánunk energiatelítettségére is...
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 Következő > Utolsó >>

Találatok 19 - 27 / 39

A Világ Tanítói

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Barátaink

Siddhartha.hu
Santmat
Kepesseg
Body Talk