Menu Content/Inhalt
Teozófia
A teozófiáról és a teozófiai szemléletmódról
ImageA szemléletmód alapja az, hogy minden élet egy élet. A kereső embernek önmagának kell a cseppben meglátni a tengert, és a világ változatosságában felismerni az örök Egyet. Látni, felismerni az egész emberiség testvériségét és testvért érezni a kőben, fűben és a madárban is.
Tovább...
 
A Teozófiai Társulatról
ImageEzek alapján a Társulat tagjai – a gondolatszabadság teljes tiszteletben tartásával – törekednek megvalósítani a minden élő teremtmény szellemi egységén alapuló testvériséget, és azt, hogy ezt az egységet mindenki a saját szellemi kibontakozása révén élje át. Törekednek saját életükben megvalósítani az Igazság egységes szemléletét, amely egyaránt nyugszik vallási, bölcseleti és tudományos ismereteken. Hirdetik az emberben levő isteni szikra létezését és keresik az utat, amely ennek a szunnyadó létezésnek kibontakozásához vezet.
Tovább...
 
Gondolatszabadság
ImageA Teozófiai Társulat nemzetközi, a világ minden táján jelen lévő szervezet. Tagjai között minden valláshoz tartozót megtalálunk anélkül, hogy azok feladnák saját vallásuk hittételeit, tanításait és meggyőződésüket, valamint az ezzel összefüggő hitüket. Kinyilvánítjuk, hogy nem létezik olyan tanítás vagy felfogás, bárki tanítaná vagy terjesztené is, ami bármi módon...
Tovább...
 
Vallás-e a teoozófia?
ImageA gyakorlati teozófia nem egyetlen tudomány, hanem átfogja az élet összes tudományát, az erkölcsit és a fizikait is. Röviden, egyfajta általános tanítónak fogható fel, aki az egész világra kiterjedő tudást és tapasztalatot ad át és olyan műveltséget nyújt, amely nemcsak segíti és eligazítja tanítványait, hogy sikeres vizsgázzanak a földi élet bármely tudományos vagy erkölcsi szolgálatából, hanem elő is készíti őket a jövendő életekre, feltéve, ha majd ezek a tanítványok önmagukon belül tanulmányozzák az univerzumot és annak misztériumait...
Tovább...
 
Helena Petrovna Blavatsky életrajza
ImageA következő tizenöt évben kétszer-háromszor körbeutazta a Földet. Világvárosokban és istenhátamögötti helyeken élt, látott és tanult, keresett és tovább keresett, tökéletesítette képességeit. Járt Egyiptomban, ahol mágiát tanult egy idős kopttól, bejárta Európát, Kanadában a vörös indiánok kultúrájával, Illionisban a mormonok tanaival ismerkedett, New Orleans-ban a voodoo szertartásokat tanulmányozta, míg Peruban az ősi civilizációkat, majd Indiában töltött éveket.
Tovább...
 

A Világ Tanítói

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Barátaink

Siddhartha.hu
Santmat
Kepesseg
Body Talk