Menu Content/Inhalt
Főmenü > Világvallások > Hinduizmus > Sri Deep Narayan Mahaprabhuji
 
 
Sri Deep Narayan Mahaprabhuji
ImageA nagy indiai szent és Isten-megvalósított mester, Bhagwan Sri Deep Narayan Mahaprabhuji az isteni szeretet és bölcsesség igaz megtestesülése. Radzsasztánban élt 1828-tól 1963-ig.

Már születésekor tökéletes és isteni lélek volt. Élete bővelkedett csodálatos történésekben és tettekben. Azok, akik ismerték, és még ma is élnek, beszámolnak csodáiról. Sri Mahaprabhuji ashramja a Thar sivatag szélén, Bari Kathuban fekszik. A kathui ashram nem sokkal azután, hogy Mahaprabhuji elhagyta fizikai testét zarándokhellyé vált. A világ minden tájáról érkeznek ide keresők, hogy érezzék azt az légkört, isteni sugárzást, amely az egész helyet áthatja.

Sri Mahaprabhuji egész életét az élőlények szolgálatának szentelte. Példája és szavai a SAT SANATAN DHARMA legmélyebb és változás nélküli igazságát közvetítették mindenkinek, aki eljött hozzá - függetlenül attól, hogy milyen vallású, nemzetiségű, nemű és társadalmi helyzetű volt.

A SAT SANATAN DHARMA az isteni Önvalóhoz fűző igaz kapcsolatot jelenti. Ez az örök vallás fölötte áll minden hitnek, minden lényt összeköt és egyesít. Azt hirdeti, hogy minden élőlény ugyanazt az isteni szikrát hordozza.

"Szeress minden élőlényt legalább annyira, mint önmagadat." Sri Mahaprabhuji e mondata az emberiségnek szóló üzenetének lényege. "Szeretni" annyit jelent: megérteni, megbocsátani, segíteni, adni. Minden lény - ember és állat - az Úr gyermeke és az Ő része. Minden ember egy tehát Istennel és az egész teremtéssel. Az élet feladata, hogy felismerjük és megvalósítsuk az Igazságot a Földön. Ehhez fel kell adnunk egónkat, amely másoktól elválaszt, a szűk látókörű önzést, egységben és harmóniában kell élnünk minden élőlénnyel, az embereknek segíteniük és támogatniuk kell egymást. 135 éves korában Sri Mahaprabhuji elhagyta a világot azon a napon és órában, amelyet egy évvel korábban megjósolt. De lelke jelen van, és a fény, amelyet tanítványai szívében meggyújtott, kiolthatatlan, miként saját isteni lelkének lángja.

Sri Mahaprabhuji bölcsességének főbb pontjait  Arany Tanításai foglalják össze.
 
Forrás: www.joga.hu  
 

A Világ Tanítói

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Barátaink

Siddhartha.hu
Santmat
Kepesseg
Body Talk