Menu Content/Inhalt
Főmenü > Természetgyógyászat > Szimbólum-rendszerek összefüggései és szerepe...
 
Szimbólum-rendszerek összefüggései és szerepe...
A Szeretet mindennel összefüggő, egységes, minden ember, tárgy és élőlény közötti kapcsolat.

ImageTestünkben is több helyen lehet az egész testre vonatkozó összefüggéseket és utalásokat találni: pl. kéz, orr, fül, arc, talp, írisz, nyelv, fogazat, hajas fejbőr, köröm, stb. Mindegyik egy egyedi egység, de mégis az Egésszel – a testtel – összefüggésben áll, a része, de mutatja a test Egészének a közös energiáját is, illetve a testben a problémás, beteg vagy egyedi működések helyét, szervét is (lásd testtérképek ezeken a szerveken)! Következtetni lehet mindegyik szerv alapján az egész test beteg helyeire, egyéb szerveire, és vissza is lehet hatni a hibásan működő részre, területre a megfelelő, szimbolizált helyeken történő stimulálással, gyógyítással: pl. kéz- vagy talp-masszírozás, fül-akupunktúra, energia-meridiánok masszírozása, arc-regenerálás, haj-kezelések…

Így nem csak diagnosztizálni lehet a beteg szervet, hanem javítani is az állapotán, sőt harmonizálni, gyógyítani is!

Így működik a Szeretet is, az emberek között: mindenki mindenkivel összefügg, mutatjuk egymás nem harmonikus részeit. Ha szeretettel fordulok a számomra problémás ember felé, nem csak őt segítek meggyógyulni, hanem ezáltal én is meggyógyulok, hiszen felismertem és elfogadtam a saját problémámat, árnyoldalamat is, és teszek azért, hogy egyensúlyt, harmóniát, egységet vigyek a kapcsolataimba (analóg ez a kapcsolat a beteg szervvel), és a saját lelkembe is (analóg pl. a talppal).

A többi általam tanulmányozott szimbólumrendszer is e célt szolgálja, szolgálhatja.

Egyre tudatosabbá válni: melyik az a terület, ahol nincs harmónia, min kellene változtatni (az életemben, a szobámban, tárgyaimban, kapcsolataimban, nevemben, hozzáállásomban, milyen irányban kell haladnom a munkámban, tanulmányaimban, kézírásomban, a földsugárzásokon, a lakásomban...stb.) – és rögtön tenni is tudok érte (az anyagban és energetikailag is!) hatékonyan, egyre tudatosabban, hogy a probléma rendeződjön, visszahasson rám és a környezetemre. Ezáltal békét, szeretetet és harmóniát tudatosan teremtve bennem és magam körül – és így az egész Világon is ezeket elősegítve (hiszen a rész hat az egészre, pl. a talp a testre).

Ám fontos, hogy ez ne félelemből történjen, ne önzőn, öncélúan, ne birtoklási- vagy hatalomvágyból, vagy önteltségből, mert ez esetben a diszharmóniát, a káoszt erősíti (ami persze végül is megint a Rendhez fog vezetni, csak nagyobb feszültség és energiamozgások révén ("z ördög mindig benyújtja a számlát!").

Ha harmóniában vagyok viszont az alázattal, a környezetemmel, magammal, a családommal, a belső lelkemmel, Istennel, a természettel, akkor rajtam keresztül is harmonikusan teremtődik meg minden, ami közös és egyéni rendünkhöz, egységünkhöz vezet, gyarapodáshoz a Szeretetben, a Békében.

Ehhez azonban - hogy ne csak a sült galambra várjunk passzívan -, hanem tudatosan vegyünk részt a világ életében: odafigyelhetünk a bennünk és körülöttünk lévő szimbólumrendszerekre, és így hatékonyabbak lehetünk mindenki örömére! A segítségnyújtás így megsokszorozódhat, de mindig a belső hangunk, intuíciónk, szeretetünk és békevágyunk kell, hogy vezessen. Meg kell mindig vizsgálni, hogy nem félelemből vagy birtoklási- és hatalomvágyból fakad-e a változtatási késztetésünk – ha igen, az sem nagy baj, csak éberek legyünk akkor is, amikor megtettük a változtatást: a visszahatásokat ennek a fényében vizsgáljuk meg. Meg kellett ennek történnie, fogadjuk el, bármi is a visszahatás, a következmény (a rend vagy a káosz felé vitt-e), de szűrjük le a tanulságot a saját lelki vagy személyiségi tulajdonságainkra vonatkozóan.
  
Minden mindennel összefügg - de észre kell vennünk, és nem félni kell ettől, hanem békés eszközként használni fel. A félelem is a szeretet-energiából fakad, de a diszharmónia-keltés által erősebben mutatja meg a példái, törekvései, képviselői által, hogy mi nem vezet bennünket a békénkhez, harmóniánkhoz, az igazi boldogságunkhoz ("Az ördög is az Isten szekerét tolja!"). Ez is egy segítő erő: megmutatja, valójában mit nem akar a lélek – ez csak az öncélú egó vágyainak az eszköze.
 
Amíg nem fogadjuk el a félelem és a sötét erők létjogosultságát is az emberek tanítási eszközeként – amit persze ők maguk választanak, csak nem mindig vannak tudatában – addig nem a valódi harmóniát és a feltétel nélküli szeretet állapotát éljük. A béke, az a harc elfogadása is (nem azonosulás és nem részvétel, de megértés és irgalom útján).

Összefüggő, analóg rendszerekre példák:
(függőleges, szintetikus gondolkodás alapján minden között párhuzam vonható)

Gyógyítás SzeretetHarmónia,egység
TestLélekSzellem
AnyagÉlőlényekIsten
GyógyszerekTermészetes gyógymódokIma, pozitív gondolkodás
SebészetEnergiakezelésAttitudinális gyógyítás: A szeretet ereje
Fizikai munkaSzellemi munkaMűvészet és lelki tanítások
Testi betegségPszichoszomatikus betegségek
Lelki betegség (boldogtalanság)
   
Jelzések  
BalesetBetegségRossz érzés, kétségek
Tragédia, katasztrófaVeszekedésHiányérzet, szomorúság
   
Testi táplálék  
Káros élelmek

Semleges élelmiszerek
(vércsoport szerinti táplálkozás)

Böjtök, élő ételek, gyümölcs, magok
   
Lelki táplálék  
Félelemkeltő információkÉrzelmes regényekLelki olvasmányok
(filmek, könyvek)
(információ emberi kacsolatokról)
(tanulás, önelemzés)
 
 
 
Szerző: Matosics Róbertné Zsuzsanna
 

A Világ Tanítói

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Barátaink

Siddhartha.hu
Santmat
Kepesseg
Body Talk