Menu Content/Inhalt
Főmenü > Természetgyógyászat > Bach-virágesszencia döntési problémákra
 
Bach-virágesszencia döntési problémákra
ImageÉletünkben számtalan döntést kell meghoznunk. Vannak kisebb döntési helyzetek, melyek szinte naponta, vagy akár óránként állítanak választás elé minket. Ilyen helyzetek például, hogy reggel milyen ruhát vegyünk fel, milyen reggelit vegyünk magunknak, elmenjünk szórakozni, vagy inkább maradjunk otthon, stb. Ezek így elég banálisnak tűnnek, de bizony vannak, akiknek ezek a kisebb döntések is lelki válságot okoznak nap, mint nap.

Természetesen elénk állít az élet (vagy mi saját magunk) olyan helyzeteket is ahol a döntésünk évekre, vagy akár egész életünkre visszavonhatatlan változásokat eredményez. Itt már sokkal nagyobb a tét, és sajnos nincs lehetőségünk filmszerűen végigpörgetni döntéseink valós kimenetelét, ami által egyértelmű lenne, melyik irányba is kell tovább haladnunk. Természetesen sokan képesek vagyunk a legnagyobb biztonsággal, a választásunk helyességének teljes tudatában meghozni életük legnagyobb döntését is. Igen nagy lelki válságokon, félelmeken mennek át viszont azok, akik életük ezen területén bizonytalansággal, kétségekkel küzdenek.

Teljesen mindegy, hogy a napi kisebb döntésekkel van problémánk, vagy a nagyobb döntések okoznak számunkra kínokat, mert mindkettő borzasztóan megnehezítheti életünket. A lényeg, hogy ismerjük fel a gátakat, és akarjunk rajta változtatni. Hiszen senki sem kényszerít minket arra, hogy ezzel a nehézséggel éljük le egész életünket. Van szabad választási lehetőségünk, és élnünk is kell vele. Az ellentmondás itt viszont ugye pont abban áll, hogy a döntés meghozatala okoz nehézségeket. Azonban ne felejtsük el, hogy boldogságra születtünk, és mindig van megoldás, ha készen állunk annak befogadására.

Dr. Edward Bach által felfedezett esszenciák lágyan, finoman képesek minket átvezetni ezen a problémán is...
 
Bach-virágesszenciák, melyek segítenek a döntésekben:

Cerato akkor tud segíteni nekünk, ha jellemező ránk, hogy szeretnénk, hogy mások döntsenek helyettünk. Ha döntésünk meghozatala után máris kétség fog el bennünket, hogy vajon helyes-e a választásunk.

Sleranthus segít nekünk, ha két lehetőség között ingadozunk, de határozatlanságunk miatt nem vagyunk képesek meghozni a döntést.

Kiegészítő esszenciák:

Gorse segít, ha belefáradtunk mindenbe, és elegünk van az életből. Ennek a virágnak az esszenciája segíthet, hogy képesek legyünk az úton könnyebben végighaladni.

Elm akkor segít nekünk, ha a döntéseinket a felelősségtől való félelem árnyékolja be.

Star of Betlehem akkor segít, ha egyszer már hoztunk egy olyan döntést, mely "rossz" irányba vitte az életünket.

Természetesen minden esetben érdemes felkutatni a probléma mögött húzódó valódi okot, ami rávilágít, hogy miért is félünk meghozni döntéseinket. Így fogjuk tudni a legmegfelelőbb virágesszenciákat kiválasztani, mellyel biztosíthatjuk a nehézségünk sikeres kezelését.

Ha tudod, hogy nincsenek véletlenek, akkor húzz kártyád jelenlegi problémádra.

Ha témával kapcsolatos kérdésed van, vagy esszenciát szeretnél rendelni, akkor írj nekem Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez .
 
Ha szeretnéd jobban megismerni a Bach-virágesszenciákat, hogy tudj segíteni magadon, vagy ismerőseiden, akkor vegyél részt tanfolyamomon.
 
Szerző: Tolnai Erzsébet Éva
 

A Világ Tanítói

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Barátaink

Siddhartha.hu
Santmat
Kepesseg
Body Talk