Menu Content/Inhalt
Főmenü > Jóga > Jógával a párkapcsolatunkért
 
Jógával a párkapcsolatunkért
ImageA mai, modern, zaklatott idők hatékony csillapító, egész-ségünket támogató elixírjei az ősi, évezredes múltú tanítások. Így a Jóga is és hála Istennek egyre többen gyakorolják. Mára már felismertük az ősi Jóga egészségünkre gyakorolt támogató hatását, viszont a Jóga sokszínűsége nem merül ki az ászanák, vagy a lótuszülés kigyakorlásában és az egészséges táplálkozásban, a vegetáriánus étkezésben. A Jóga esetében összetettebb dologról van szó. Elsősorban arról, hogy az ősi Jóga az élet művészete, eszközünk ahhoz, hogy mindennapi problémáink fölé emelkedjünk. Ebben az esetben testi-lelki-szellemi tisztulásunkról, gyógyulásunkról, mitöbb kigyógyulásunkról van szó, mivel e tisztuláson keresztül fedezhetjük fel azokat az új érzéseket, amelyekre oly nagyon vágyunk: harmónia, öröm, vitalitás és a szeretet.
 
Ügyetlenül élünk és konfliktusba keverjük magunkat

Emberi kapcsolataink az egyéni válságkezelés, a problémákkal, nehézségekkel való bánásmód hiányosságai tekintetében veszélyben vannak, így pedig a család kis közössége és nagyobb családunk, emberi közösségünk is, Bolygónk is. A szakértők szerint csökken a házasságok, a gyermekszülések száma. Egyre többen élnek egyedül, sok a válás, kapcsolati krízisek, szexuális problémák... Hiányainkkal küzdünk. Jobbat, mást, többet akarunk és aztán szenvedünk, hiszen még az sem igazán jó nekünk, amit már elértünk, mert újra más kell. A fogyasztói attitüd az emberi kapcsolatokat sem kíméli. Mégis, sem a másik embert, sem a világot nem cserélhetjük le, nem dobhatjuk el, vagy nem kapcsolahatjuk ki, akár a tévét, ha nem tettszik az adás, amit közvetít. Rengeteg könnyű út van, azonban a saját félelmeinkkel, frusztrációinkkal, neurózisunkkal való munka nélkül nem haladunk, nem fejlődünk.

Jógával egymásért


Jóga jelentése és célja a kapcsolódás az egyesülés, melyet életünk minden területén gyakorolhatunk. A Jóga elsősorban az elménket célozza meg, így előnyeit éppen ott élvezhetjük, ahol vagyunk! Jelen esetben a párkapcsolat területén, hiszen olyan eszköz van a birtokunkban, amellyel felszabadíthatjuk és fejleszthetjük a már elfeledett legbelső, tiszta, értékeinket azokat, melyek építő elemei emberi kapcsolatainknak, párkapcsolatunknak, szexualitásunknak.

Mit adhatunk hozzá emberi kapcsolatainkhoz és párkapcsolatunkhoz, hogy jobb legyen?


Adhatunk mélyebb önismeretet azt, hogy másképpen gondolkodunk magunkról, hogy odategyük magunkat az élet kihívásai elé. Összpontosított figyelemet és türelmet, elfogadást, a testudatosság fejlesztését és kreativitást, vitalitást, ahogy kitartást és együttérzést is adhatunk. Adjunk esélyt magunknak, adjunk esélyt egymásnak: már ne a sértett, duzzógó, küzdő és elégedetlen gyerek méltatlan szerepeit vegyük magunkra, ne bántsuk, ne bűntessük magunkat, hanem tanuljunk élni emberibben = Jógázzunk!
 
Szerző: Knolmár Mária (Marica) - a Turiyam Program vezetője
www.turiyam.com
 
 
 

A Világ Tanítói

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Barátaink

Siddhartha.hu
Santmat
Kepesseg
Body Talk