Menu Content/Inhalt
Főmenü > Természetgyógyászat > Honnan indul a probléma?
 
Honnan indul a probléma?
ImageEgy fiatalember fejfájásos problémájával fordult hozzám megoldásért. Fejfájásának főbb jellemzői, hogy már kb. 5 éve általában szerdánként jelentkezik, és délután 4 körül mindig el is múlik. A fájdalom erőssége változó. Többféle gyógyszert kipróbált már és jelenleg ott tart, hogy 4-5 szem egyszeri bevétele néha segít elviselhetőbbé tenni a fájdalmat, de elmulasztani nem képes.

Bármilyen problémát, betegséget akkor tudunk a leghatékonyabban kezelni, ha megtaláljuk az eredetét, a kiinduló pontját. Hiszen a probléma, a betegség magában hordozza ezt az információt, csak meg kell találnunk, és meg kell értenünk.

Ehhez az általam is használt és tanított Szimbolikus Szellemi Piramis Tarot rendszerét hívom általában segítségül.

A tarot kártya elemzése által egyértelművé vált, hogy a fiatalember több pénzre vágyik, hogy családjának biztosítani tudja a megélhetésükhöz szükséges összeget, de úgy érzi, hogy ennek megteremtéséhez nincs elég ereje. Továbbá az is kiderült, hogy 24 éves kora környékén indult el egy párkapcsolata. A fiatalember elmondta, hogy ezzel a hölggyel hamarosan össze is költözött, és ekkor szakadt ki először a biztonságot nyújtó szülői kötelékből. Tehát kilépett a nagybetűs életbe, ahol neki, mint férfinak meg kellett teremtenie az "új családjának" a pénzügyi hátteret. A fiúból férfivá kellett érnie. Az elemzés egyértelműen mutatja, hogy a családfenntartó feladatra a fiatalember a mai napig is alkalmatlannak tartja magát, és mindez állandó kétséggel, félelemmel tölti el. Ráadásul ez a félelem olyan méreteket ölt benne, melyet általában csak a pánik betegeknél szoktam tapasztalni, de pánikra jellemző tünetek egyáltalán nem jelentkeztek nála.

Mivel a fiatalember az érzelmeit teljesen elfojtja, ezért a félelem nem tudott a felszínre kerülni, mint probléma, tehát tovább kellett alakulnia olyan fájdalmas "betegséggé", melyre már kénytelen volt odafigyelni, melyet már nem hagyhatott tovább figyelmen kívül.

Ennél a fejfájásnál egyértelműen látható, hogy a probléma oka a fiatalember 24 éves korában keletkezett, de a fejfájás kb. 3 évvel később indult el. Tehát a félelem kb. 3 éven keresztül munkálkodott benne, mire "betegséggé" alakult. Ezért nagyon nehéz sokszor megtalálni a probléma okát, mert már sokkal hamarabb is keletkezhet, mint ahogy megtapasztalnánk a figyelmeztető jeleit. Így ha a fejfájás megjelenésének időpontja körül kezdtünk volna el vizsgálódni, nem találtunk volna rá a valódi kiindulási pontra, és így a kezelés sem lett volna ilyen gyors és hatékony.

Ha ebben az esetben a fejfájás szimbolikáját vettem volna figyelembe, mint például a hibás gondolkodás, lelki feszültség, depresszió, túlzott becsvágy, görcsös akarat, kudarctól való félelem, stb., akkor teljesen más Bach-virágesszenciát ajánlottam volna számára. Így viszont, hogy rögtön megmutatkozott az az erős félelem érzet, olyan Bach-virágesszenciát javasoltam a fiatalembernek, melyet általában csak pánikosoknak adok.

Az első pozitív visszajelzés igen hamar megérkezett. A fiatalember hamarosan teljesen feldolgozta félelmét a családfenntartó feladatával kapcsolatban. Mivel a fejfájás teljesítette kötelességét – hiszen a felszínre hozott egy olyan félelmet mellyel a fiatalember nem volt hajlandó korábban szembenézni –, már nem volt rá szükség, így távozott.

Szerző: Tolnai Erzsébet Éva
 
 

A Világ Tanítói

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Barátaink

Siddhartha.hu
Santmat
Kepesseg
Body Talk