Menu Content/Inhalt
Főmenü > Természetgyógyászat > A családban rejlő erő
 
A családban rejlő erő
ImageEmbert próbáló időket élünk. Felgyorsultak a változások a világban, átalakulóban van a Föld, a világgazdaság, a tudomány. Ami idejétmúlt és elavult, annak mennie kell: vállalatbirodalmak tűnnek el egy nap alatt, évszázadok óta fennálló tudományos elméletek dőlnek meg, hogy átadják helyüket valami újnak.

A biztosnak gondolt munkahely máról-holnapra megszűnhet, a társunk, akiről azt hittük, hogy egy életen át mellettünk lesz, most válaszút elé állíthat bennünket. Amit eddig értékesnek és fontosnak tartottunk (karrier, ház, részvények, autó...stb.), most már csak a töredékét éri. Amit eddig elhanyagoltunk, most mindennél fontosabb lesz: egészségünk, lelkünk, párunk, családunk és igaz barátaink. A biztonságot nem a mulandó anyagi dolgok adják, ami örök az a családunk, rájuk mindig számíthatunk. Az igazi erőt pedig legbelül, magunkban találhatjuk meg. Ha félelmeinket, aggodalmainkat és a kishitűséget tápláló tévhiteinket el tudjuk engedni és hagyjuk, hogy lelkierőnk vezéreljen bennünket, akkor megbirkózunk bármilyen kihívással.

Az erőt pedig a szeretetből meríthetjük. Ha harcban állunk önmagunkkal, akkor a külvilággal is harcolunk mert fenyegetve érezzük magunkat, ellenségeket látunk magunk körül, ez pedig gyengeségünkből és félelmünkből fakad. Ha el tudjuk fogadni önmagunkat olyannak, amilyenek vagyunk, és nem egy ideális képnek akarunk görcsösen megfelelni, hanem merjük valódi arcunkat mutatni álarcainkat és szerepeinket elhajítva, attól teljesebbnek és erősebbnek érezzük magunkat.
 
Ha felismerjük erényeinket, jó tulajdonságainkat, akkor bátran szembe tudunk nézni hibáinkkal, gyengeségeinkkel is. Ezeken aztán változtathatunk majd idővel, hiszen az élet folyamatos fejlődésből és változásból áll. De amíg másokban keressük a hibát, másokat okolunk kudarcainkért és másoktól várjuk el, hogy oldják meg problémáinkat, addig nincs előrelépés.
 
Aki önmagával egységben és harmóniában van, az tud csak igazán szeretni másokat is. Addig csak mások szeretetét próbálja begyűjteni, de adni csak keveset tud. Párunk tükröt tart felénk, a konfliktusok és párkapcsolati feszültségek azt jelzik, miben kell még fejlődnünk. Ha közös erővel átlendülünk a kríziseken, akkor már egy erősebb és harmonikusabb kapcsolat fog segíteni minket a kiteljesedésben.

A szeretet éltető ereje szüleinken és őseinken keresztül áramlik felénk. Az életet a szüleinktől kapjuk, képességeinket tőlük és felmenőinktől örököljük, mi pedig gyermekeinknek adjuk tovább. Ha hálával és tisztelettel gondolunk elődeinkre, akkor tudjuk csak befogadni a nélkülözések és emberfeletti megpróbáltatások árán továbbadott életet.

Aki harcban áll a szüleivel, az az életre mond nemet: a boldogságra, a sikerre és a tartós párkapcsolatra. De akinek a szívében szeretet van, aki a fényt táplálja magában, azt fény és szeretet veszi körül a családjában és a világban is. És áldás kíséri útján!
 
Szerző: Szabó János 
 

A Világ Tanítói

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Barátaink

Siddhartha.hu
Santmat
Kepesseg
Body Talk