Menu Content/Inhalt
Főmenü > Szellemi áramlatok > Quan Yin módszer > Ezen a világon túl
Ezen a világon túl
ImageA mi világunkon túl sok másféle világ van. Minden szint önmagában egy világ, és a felfogásunk szintjét tükrözi. Mint amikor egyetemre megyünk. Ahogy haladunk előre az egyetemen, minden egyes szint azt mutatja meg, hogy mennyivel többet értettünk meg az egyetemi tananyagból, és aztán lassan megyünk, a diploma felé. Az asztrális világban sok úgynevezett csodát fogunk látni. Meg tudjuk gyógyítani a beteget. Néha olyan dolgokat látunk, amit mások nem. Legalább hatféle csodatévő erővel rendelkezünk.

Messzebbre látunk a szokványos határoknál, messzebbre hallunk, nem korlátoz minket a tér. A távolság számunkra nem jelent különbséget. Ez az, amit mi mennyei szemeknek és mennyei füleknek hívunk. Átlátunk az emberek gondolatain, hogy mi van a tudatukban, stb. Ezek azok az erők, amiket néha megszerzünk, amikor elérjük Isten Országának első szintjét.

Ha kicsit túlléptünk ezen a szinten oda, amit csupán az egyszerűség kedvéért a második világnak nevezünk, akkor talán sokkal több képességgel fogunk rendelkezni, mint az elsőn, beleértve a csodákat is. De a legmeglepőbb, amit a második szinten elérhetünk, az az ékesszóló beszéd és vitakészség. Úgy tűnik, hogy senki nem képes sarokba szorítani azt az embert, aki elérte a második szintet, mert ékesszólásának óriási az ereje, és értelme a csúcson van.

A legtöbb ember, közönséges tudattal és egyszerű IQ-val nem érhet fel ehhez az emberhez, mert az ő IQ-ja nagyon magas fokot ért el. Nem csak a fizikai agy az, ami jobban fejlett, hanem a misztikus erő is, a mennyei erő, a bölcsesség, ami örökletesen bennünk van. Most ez elkezd kinyílni. Indiában az emberek ezt a szintet hívják "Buddhi-nak", ami értelmi szintet jelent. Amikor eléred a "Buddhi-t", Buddhává válsz. Ez az, ahonnan a Buddha szó származik. A Buddha pontosan ez. De nincs vége. Ennél több is van. A legtöbb ember a megvilágosodott személyt hívja Buddhának. Ha ő nem ismeri a második szinten túl lévő dolgokat, akkor valószínűleg nagyon büszke lehet erre. Igen, azt gondolva, hogy ő egy élő Buddha, akit a tanítványai nagyon büszkén hívnak Buddhának. Ha ő csak a második szintet éri el, ahol bármely, általa választott ember múltját, jelenét és jövőjét megláthatja, és ahol abszolút ékesszóló beszéddel rendelkezik, akkor ez még nem Isten Országának a vége.

Minden úgynevezett csoda megtörténhet velünk, akár akarjuk, akár nem, mert az értelmünk épp csak kinyílt és tudja már, hogy hogyan lépjen kapcsolatba a gyógyítás magasabb forrásával és hogyan rendezzen el mindent úgy, hogy az életünk simábbá és jobbá váljon.

Az úgynevezett harmadik szint egy magasabb lépcsőfok. Aki a harmadik világba megy, annak minden adósságtól mentesnek kell lennie legalább ezzel a világgal szemben! Ha tartozunk valamivel e fizikai világ királyának, akkor nem mehetünk fel. Épp úgy, mint amikor egy nemzet szerint bűnös vagy és a papírjaid nincsenek rendben, akkor nem tudsz átmenni a határon egy másik országba. Tehát ez a világi adósság sok mindent foglal magában, amit a múltban vagy a jelenben követtünk el, vagy fizikai életünk elkövetkező napjaiban fogunk elkövetni. Mindezt, amit karmának nevezünk, rendeznünk kell.

Most tegyük fel, hogy túljutottatok a harmadik világon. Mi jön ezután? Persze a következő magasabb szintre, a negyedikre mentek. A negyedik világ már teljesen különleges. A nyelvet egyszerűen nem használhatjuk arra, hogy az átlagember számára leírjuk vele mindezeket a dolgokat, attól tartva, hogy megsértjük vele ennek a világnak az Urát. Mert ez a világ nagyon gyönyörű, bár néhány részén nagyon sötét, sötétebb, mint New York egy éjszakai áramszünetkor. Ez a világ, mielőtt a fényt eléritek, sötétebb a New York-i éjszakánál. Ez egyfajta tiltott város. Mielőtt elérjük Isten tudását, itt megállítanak minket. De egy mesterrel, egy tapasztalt mesterrel keresztüljuthatunk. Különben nem tudjuk megtalálni az utat az ilyen típusú világban.

Mikor elérünk különböző szinteket, vagy létezési síkokat az életünkben, nem csak lelki változásokat tapasztalunk, minden mással együtt, hanem fizikai és értelmi változásokat is. Más módon tekintünk az életre, másképp járunk, másképp dolgozunk. Még mindennapi munkánk is más értelmet nyer, és megértjük, hogy miért dolgozunk így, miért kell ezt a munkát végeznünk, vagy miért kellene ezt megváltoztatnunk. Megértjük életünk célját, így már nem érezzük magunkat továbbra is olyan nyugtalannak és zaklatottnak. Nagyon kiegyensúlyozottan, türelmesen várjuk, hogy a küldetésünk a Földön befejeződjön, mert tudjuk, hogy legközelebb hová megyünk. Ezt már életünk során megtudjuk.

Így hát aztán egy magasabb szintre juttok. A negyedik után, az azt követő magasabb szintre. A Mesterek házába, ami az ötödik szint. Az összes mester innen jött. Habár a szintjük az ötödiknél magasabb, ezen a szinten maradnak. Ez a mesterek lakóhelye. Ezen túl Istennek sok aspektusa van, melyeket nehéz megérteni. Az ötödik után bárhová mehettek, ahova csak akartok.

Még sok szint van felfelé, de kényelmesebb, nyugalmasabb itt maradni. Feljebb túl erős... Oda tudtok menni egy időre, de lehet, hogy nem szeretnétek ott megpihenni.

Istennek sok aspektusa van, amit nem tudunk elképzelni. Mindig azt képzeljük, hogy minél magasabbra megyünk, annál szeretetteljesebb. De a szeretetnek különböző fajtái vannak. Van kegyetlen szeretet, erős szeretet, enyhe szeretet, semleges szeretet. Tehát, attól függően, hogy mennyit tudunk elviselni, Isten az isteni szeretetet eltérő mértékben adja majd nekünk. De néha ez erős, úgy érezzük, hogy széttép bennünket.
 
Szerző: Ching Hai Mester, Azért jöttem, hogy hazavigyelek
 

A Világ Tanítói

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Barátaink

Siddhartha.hu
Santmat
Kepesseg
Body Talk