Menu Content/Inhalt
Fõmenü > Életvitel, önismeret
Ismered önmagad?
Már nem "drámatagozatra" járok
Írta: Sarkadi Krisztina - tanĂ­tĂł, gyĂłgyĂ­tĂł   
ImageÚgy tĂ»nik tehát, nincs menekvés, abba kell hagynunk a ragaszkodást. A világ – és benne mi is – oly mértékben változik, hogy egyszerĂ»en a saját dolgunkat nehezítjük meg, ha nem mozgunk az áramlással, nem engedjük el, ami menni akar, és nem teremtjük meg a teret saját megújulásunknak. Néhány napja azonban egy még furcsább folyamatra figyeltem fel. Az elmúlt két hétben ugyanis "nem történt semmi".  Béke van.  Béke van bennem és körülöttem...
Tovább...
 
Õsök üzenete
Írta: Knolmár Mária (Marica) - a Turiyam Program vezetõje - 2008.09.22.   
ImageTöbbre és többre vágyunk és így, egyre fájdalmasabbnak éljük meg a hiányainkat. A modern világ azt tanítja, hogy a külsõ dolgok által javíthatunk életünk minõségén. Ezért ha valami nem szolgálja az igényünket lecseréljük egy másikra. A kínálat végtelen, az igény, ami a hiányok nyomában termelõdik óriási, fõként, ha még generálják is... és ebbõl persze nincs hiány!
Tovább...
 
Hogyan oldhatja a szeretet a depresszió szorítását?
Írta: Szögjal Rinpocse   
ImageElõször is vizsgáljuk meg, miként válsz depresszióssá, illetve miként válhat bármelyikünk azzá. A depressziót általában egy sajátos minta váltja ki: ha ez a kör egyszer beindul, már nagyon könnyen belezuhanhatunk. Például: egy rémes munkanap végén kimerültnek érzed magad, hazaérve hideg és barátságtalan lakás fogad – ez már a depresszió kezdete.
Tovább...
 
A bûntudat feloldásáról
Írta: Matosics RĂłbertnĂ© Zsuzsanna   
ImageHa tettünk, reagálásaink utólag akár a lelkiismeretünk, akár mások rosszalló véleménye révén elítélendõnek látszik, akkor érdemes a következmények felismerésének segítségével fejlõdnünk, és a legközelebbi hasonló helyzetben esélyt adnunk magunknak a szeretet-telibb reakcióra! BĂ»ntudattal, szorongásokkal, önsanyargatással elfojtjuk magunkban az ítélkezés-mentes szeretet-teliség kifejlõdésének a lehetõségét!
Tovább...
 
Ez van, ezt kell szeretni? - Avagy, fájdalom a testben, béke a lélekben
Írta: Matosics RĂłbertnĂ© Zsuzsanna   
ImageArra jutottam, hogy nem az a lényeg, MIT élünk meg, hanem hogy HOGYAN… Ebben dönthetünk akkor is, amikor a Sors úgy néz ki, „megkötötte a kezünket-lábunkat”. Érdekes, hogy ezzel a hozzáállással nem csak a saját létem könnyebbült meg, de családomnak, barátaimnak és ismerõseimnek is több reményt, optimizmust tudok adni.
Tovább...
 
A magyarok szívközössége
Írta: Knolmár Mária (Marica) - a Turiyam Program vezetõje - 2008.08.20.   
ImageA magyar ember szétszórtságában, lelki vívódásaiban kapaszkodókat keres, melyeket külsõ dolgokban vél megtalálni, de ezzel együtt is csak ideig óráig tud megnyugodni! Függõségei felesleges szenvedéseinek az okozói. Az igények és az éhség nagy... Ezzel szemben többek számára is megjelent az igény egy gyengéd, szeretetteljes és nagyon finom minõség megélésére. Ugyan nem könnyĂ» a helyzetünk, hiszen látható, hogy az eltávolító, elhúzó erõk is próbát tesznek...
Tovább...
 
Tisztulás - A bennünk lévõ stressz, szorongás, feszültség feloldásáról
Írta: Matosics RĂłbertnĂ© Zsuzsanna   
ImageAki fél a hibák elkövetésétõl: akár ha majd rosszul tesz valamit, vagy téved és ezért csúnya büntetésben részesül – csak leblokkolja a spontán válaszait az élet hozta eseményekre, feladja  céljait, esetleg belsõ meggyõzõdését – így gyakrabban keltenek benne mások lelkiismeret-furdalást, zsarolhatóvá válik, félelemmel telítõdik az élete.
Tovább...
 
A partnerkapcsolatokrĂłl
Írta: Láma Ole Nydhal   
ImageLegnagyobb örömeink és fájdalmaink a szerelem és a párkapcsolatok világában jelennek meg. Minden alkalommal, amikor gyorsabban ver a szívünk és könnybe lábad a szemünk, úgy érezzük, hogy valami nagyon személyeset élünk meg. Érzelmeinket egyedülállónak tapasztaljuk, de ha közelebbrõl megnézzük õket, sokkal mélyebbek a gyökereik.
Tovább...
 
Istenszeretet-megnyilvánulások fokozatai
Írta: Matosics RĂłbertnĂ© Zsuzsanna   
ImageAz élet úgy szép, ahogy van. Általam is tapasztal Isten, hisz rajtam, mint eszközön    keresztül is megnyilvánul. Mindegy, mi történik velem és körülöttem, boldog vagyok, teszem a dolgom a Többiekért és Istenért, hisz ez okoz igazán örömöt. Átadom magam Istennek és az Ă• irányításának – ez az egyedüli vágyam, hiszen: Ă• mindennek az alapja, oka és mozgatója...
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 Következő > Utolsó >>

Találatok 10 - 18 / 36

A Világ Tanítói

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Barátaink

Siddhartha.hu
Santmat
Kepesseg
Body Talk