Menu Content/Inhalt
Főmenü > Életvitel, önismeret > Természetes család
Természetes család
Születés, szeretetet, szentség - Világrajövetel a védikus kultúrában
Írta: Fodor Kata   
ImageA születés az egyik legnagyobb átalakulás életünkben. Nehéz, különös, megismételhetetlen folyamat. A középkorban alkímiai csodaként tekintettek rá. A szülés folyamata tabu volt a férfi előtt. Egyszerre megrázó és erőteljes. A nők a régi korokban ritkán rendelkeztek akkora erővel és bátorsággal, mint férfitársaik, azonban megvívták saját harcaikat az utódlással.
Tovább...
 
A természet részeként születni - Várandósság és babaápolás egy ökofaluban
Írta: Fodor Kata   
ImageKözeleg az Édesanyák napja. Ebből az alkalomból egy Krisna-völgyben élő két gyermekes anyukát, Csandrát matadzsít kérdeztük arról, milyen egy ökofaluban, egy természetközeli, de a megszokottól eltérő környezetben élni és tevékenykedni várandósként, illetve kisgyermekekkel. Milyenek a mindennapok itt nagycsaládosként és milyen természetes ötleteket, tippeket javasolnak kismama-társaiknak az itt élő asszonyok? Gyakorlati tanácsokkal és építő gondolatokkal gazdagodtunk.
Tovább...
 
A Föld köszöni, jól van - csak az élőlények vannak bajban
Írta: Fodor Kata   
ImageTudatosnak lenni arról, hogy mik a valódi szükségletek, és mik a szükségtelen igények. Puritánabb életre kell törekedni, keresni a környezettudatos megoldásokat mindennapjainkban, ez az, ami minden napot a Föld Napjává tehet. Idén - immár 41. alkalommal - újra felhívjuk egymás figyelmét arra, hogy Földünk állapotán javítani kellene.
Tovább...
 
Magyarország a szív erejével II.
Írta: Knolmár Mária (Marica) - a Turiyam Program vezetője - 2008.12.07.   
ImageMarica vagyok és az ÉLŐ – életforma gyakorlatáról szól mostani írásom, a szív tanításának közlésében. Magam  is a mindennapok kihívásait élem, s úgy gondolom, hogy ami a világban történik ahhoz közöm van, mert itt élek, ide születtem. Ami másokkal és Földanyánkkal történik, az rám is hatással van, megrendít.  Az ÉLŐ – életformával a célom, hogy szeretetteljesebb, szebb egy  jobb jelennek adjunk esélyt, mely jelen egyben jövőnk is.
Tovább...
 
Magyarország a szív erejével I.
Írta: Knolmár Mária (Marica) - a Turiyam Program vezetője - 2008.12.02.   
ImageAz ÉLŐ - életforma ébresztő, melyen keresztül az élhető, békés életre buzdít, ösztönöz. (...) A szív tanítása  a bennünk lévő háborúság megértésére, a negatívitás felszámolására irányítja a figyelmünket. Arra buzdít, hogy váltsuk le negativitásunkat, a régi álruhánkat, álarcunkat, ál szerepeinket, amelyeket mások nyomására vettünk magunkra és forduljunk a magunk és egymás közötti pozitív, szeretetteljes kapcsolat építése, támogatása felé.
Tovább...
 
Önvizsgálat, önnevelés, nevelés - Mit teszünk magunkért és gyermekeinkért?
Írta: Frank Zsófia természetgyógyász   
ImageEleinte az önvizsgálattal és az önneveléssel érdemes foglalkoznunk, hiszen mit sem ér a nevelésünk, ha nem vagyunk hitelesek. A hitelesség saját önnevelésünk látható eredménye. Többet mond minden szónál. Követhető is, mert az, amit végigjártunk, majd életformánkká tettünk, módszerré válik, aztán ekként tovább is adható.
Tovább...
 
Anyai hitvallás
Írta: Kozma Emőke asztrológus   
ImageHiszem, hogy minden tudásommal, teljes elmémmel és minden erőmmel, képes vagyok az egyetemes megváltás művében részt venni, egészséges családanyákat nevelni lányaimból, és egészséges családanyasághoz hozzásegíteni a hozzám forduló, tanácsot, útbaigazítást kérő nőket, lányokat és asszonyokat egy harmonikusabb, egészségesebb...
Tovább...
 
Anyák és lányaik, avagy az anya-leánygyermek kapcsolatról asztrológus szemmel
Írta: Kozma Emőke asztrológus   
ImageFejlődéspszichológiai tanulmányokból tudható, hogy az emberi élet első 3 évében meghatározó tulajdonságok alakulnak ki személyiségében. A szakemberek egybehangzó megállapítása szerint ez az idő, az intenzív anya-gyerek kapcsolat, vagyis a későbbi társadalmi beilleszkedéshez nélkülözhetetlen érzelmi kötődési minták kialakulási ideje (a kapcsolódási képesség, a stabilitás, tanulási készségek stb.,) amelyek később nem, vagy csak részben pótolhatók.
Tovább...
 
Az önmérgezésről és a gyermekek betegségeiről
Írta: Kozma Szilárd asztrológus   
ImageA szenvedéscsomagot jelentő betegségtünetek akkor jelentkeznek, ha több apróbb fájdalomjelzést (például a szorongás, a lelkiismeret furdalás és a düh is lelki és testi fájdalomjelzéseket vált ki) nem voltunk hajlandóak észlelni és ezen jelzésekből okulva, a szükséges mentalitásváltoztatást eltökélni és megvalósítani, vagyis a szükséges következtetéseket levonni.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

Találatok 1 - 9 / 10

A Világ Tanítói

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Barátaink

Siddhartha.hu
Santmat
Kepesseg
Body Talk