Menu Content/Inhalt
Fõmenü > Életvitel, önismeret > Bach-virágterápia és önismeret III. rész
Bach-virágterápia és önismeret III. rész
ImageA Bach-virágesszenciák mind egy-egy viselkedési-érzelmi mintát, helyzetet tárnak elénk. Így segítve minket fejlõdésünkbe. Ma már nagyon gyönyörĂ» Bach-virágterápia kártyasorozatot lehet kapni. Ezekbõl húzva, útmutatást kaphatsz a változtatandó tulajdonságoddal, helyzeteddel kapcsolatban. Ha nincs kártyasorozatod, akkor látogass el a www.ebredesbt.hu weboldalra, ahol a „Válassz virágot” címszó alatt ugyanezt megteheted.

Ahhoz, hogy a számodra legjobb útmutatás érkezzen, fontos a koncentráció. Ugyanis az összpontosítással adsz erõt a vágyadnak, és így kaphatod meg a legjobb választ.

Most nézzük meg a következõ virágok mire szeretné felhívni a figyelmünket:

Mustard
Hirtelen a nagy semmibõl tör rád egy nyomasztó állapot. Az elõbb még minden rendben volt, most pedig kétségbeesett, kiszolgáltatott helyzetben érzed magad. Semmilyen módszer sem segít. Próbáld meg átélni ezeket a helyzeteket. Ne zárd ki az érzelmeidet, mert úgy sokkal nehezebb átvészelni. Ezek a mélypontok segíthetnek, hogy az elfojtott érzelmeidet, emlékeidet fel tudd dolgozni, és el tudd engedni. Légy bátor és engedd feltörni érzéseidet.

Oak
Hatalmas teljesítménykényszer jellemzi személyiségedet. Ha nem biztosítasz magadnak megfelelõ idõt a feltöltekezésre, akkor bizony egyre sivárabbá válik lelked. Ráadásul a munkádat is képtelen leszel élvezni, hiszen már nem az örömet, hanem a kényszert találod csak benne. Nem szeretsz mások elõtt gyengének mutatkozni, ezért segítséget sosem kérsz. Attól, hogy képes vagy néha megállj-t parancsolni a munkádban, még nem válsz gyengévé, sõt....

Olive
ValószínĂ»leg a teljes kimerültség határán vagy. Már a kedvenc elfoglaltságod sem érdekel. Legszívesebben csak aludnál. Hát tegyél ennek igényednek megfelelõen. A testnek is meg kell adni azt ami jár neki. Akkor is segít az alvás, ha a fáradtságodat határtalan lelki kimerültséged okozza. Érdemes lenne elfogadni, hogy energiáid végesek és büntetlenül nem tágíthatod határaidat.

Pine
Mások hibáit is magadra vállalod, vagy elég a saját bĂ»ntudatoddal szembenézni? Önfeláldozásba, vagy önbüntetésben éled az életed? Állandóan szemrehányást teszel magadnak? Itt az ideje, hogy elfogadd magad a hibáiddal együtt. Ismerd el, hogy mindenki megérdemli a szeretetet. Te is! Bocsáss meg magadnak, hiszen lehet, hogy olyanokért bünteted magad, melyekrõl nem is te tehetsz.

Red Chestnut
Rengeteg energiádat elviszi, hogy folyton aggódsz szeretteidért. Mindig a legrosszabbra gondolsz, ha már késnek 5 percet. Ezzel a féltéseddel nem tudod szeretteidet megvédeni sorsuktól. Itt az ideje, hogy elengedd számomra sem kellemes érzelmi ragaszkodásodat. Engedd el halott családtagodat, vagy az elköltözött gyermekedet. Adj teret házastársadnak.

Rock Rose
Lelki instabilitás által határtalan félelmek bukkanhatnak fel benned, melyek akár a teljes bénító mozdulatlan pánikreakciókig is fokozódhatnak. Érzékeny idegrendszered miatt lehet, hogy folyamatosan feszült és ideges vagy. Ennek a virágnak az esszenciájával erõsítheted idegrendszered, csökkentheted pánik félelmeidet.

Rock Water
Túlságosan tökéletességre törekszel. Ezért sok mindent megvonsz magadtól, ami szükséges a kellemes élethez. Nagyon szigorúan bánsz magaddal. Így elveszíted alkalmazkodó képességedet, és teljesen bezárulsz a világ elõtt. Példaképpé akarsz válni, de hidd el, hogy egy besavanyodott embert senki sem szeretne követni. Mindenki boldog életre vágyik. Engedd lazábbra saját gyeplõdet és hozd vissza a játékosságot életedbe.

Scleranthut
Mostanában hangulatilag labilis vagy egy kicsit? Vagy a döntésképtelenséged nehezíti életed? Mivel a végletek embere vagy az arany középutat kell megtalálnod. Szánj rá idõt, hogy rájöjj mit szeretnél. Ha már tudod, hogy mit akarsz, akkor a döntéseidet is könnyebben fogod tudni meghozni. Hallgass a lelked útmutatására, és bízzál benne. Így megismered a benned rejlõ erõt, mely mindig tudja a helyes lépést.

Star of Bethlehem
Személyiséged bezárult, nem akarsz részt venni az életben, nem akarsz érezni. Valamilyen traumának most éled meg az utóhatását. ValószínĂ»leg itt az ideje, hogy egy fájó eseményt végre feldolgozz és elengedj. Meg kell tanulnod a feléd irányuló érzelmeket kezelni, és fejlõdésedhez felhasználni. Ha úgy érzed képtelen vagy erre a feladatra, akkor hívd segítségül a virág esszenciáját, hogy letehesd ezt a fájdalmat, és visszatérhess az életbe.

Sweet Chestnut
Úgy érzed, hogy teherbíró képességed végére értél? Eddig keményen küzdöttél, reménykedtél, és most még sincs semmi segítség, egyedül vagy? Most valószínĂ»leg egy átalakulási krízis csúcspontján vagy, ahol elveszett minden reményed, elfogyott az erõd, és úgy érzed nem tudod tovább folytatni. Ezt a feszültséget addig fokozod magadban, míg meg nem történik csodálatos átalakulásod.
 
Szerzõ: Tolnai Erzsébet Éva
www.ebredesbt.hu
 

A Világ Tanítói

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Barátaink

Siddhartha.hu
Santmat
Kepesseg
Body Talk