Menu Content/Inhalt
Fõmenü > Természetgyógyászat > Szimbólum-rendszerek összefüggései és szerepe...
 
Szimbólum-rendszerek összefüggései és szerepe...
A Szeretet mindennel összefüggõ, egységes, minden ember, tárgy és élõlény közötti kapcsolat.

ImageTestünkben is több helyen lehet az egész testre vonatkozó összefüggéseket és utalásokat találni: pl. kéz, orr, fül, arc, talp, írisz, nyelv, fogazat, hajas fejbõr, köröm, stb. Mindegyik egy egyedi egység, de mégis az Egésszel – a testtel – összefüggésben áll, a része, de mutatja a test Egészének a közös energiáját is, illetve a testben a problémás, beteg vagy egyedi mĂ»ködések helyét, szervét is (lásd testtérképek ezeken a szerveken)! Következtetni lehet mindegyik szerv alapján az egész test beteg helyeire, egyéb szerveire, és vissza is lehet hatni a hibásan mĂ»ködõ részre, területre a megfelelõ, szimbolizált helyeken történõ stimulálással, gyógyítással: pl. kéz- vagy talp-masszírozás, fül-akupunktúra, energia-meridiánok masszírozása, arc-regenerálás, haj-kezelések…

Így nem csak diagnosztizálni lehet a beteg szervet, hanem javítani is az állapotán, sõt harmonizálni, gyógyítani is!

Így mĂ»ködik a Szeretet is, az emberek között: mindenki mindenkivel összefügg, mutatjuk egymás nem harmonikus részeit. Ha szeretettel fordulok a számomra problémás ember felé, nem csak õt segítek meggyógyulni, hanem ezáltal én is meggyógyulok, hiszen felismertem és elfogadtam a saját problémámat, árnyoldalamat is, és teszek azért, hogy egyensúlyt, harmóniát, egységet vigyek a kapcsolataimba (analóg ez a kapcsolat a beteg szervvel), és a saját lelkembe is (analóg pl. a talppal).

A többi általam tanulmányozott szimbólumrendszer is e célt szolgálja, szolgálhatja.

Egyre tudatosabbá válni: melyik az a terület, ahol nincs harmónia, min kellene változtatni (az életemben, a szobámban, tárgyaimban, kapcsolataimban, nevemben, hozzáállásomban, milyen irányban kell haladnom a munkámban, tanulmányaimban, kézírásomban, a földsugárzásokon, a lakásomban...stb.) – és rögtön tenni is tudok érte (az anyagban és energetikailag is!) hatékonyan, egyre tudatosabban, hogy a probléma rendezõdjön, visszahasson rám és a környezetemre. Ezáltal békét, szeretetet és harmóniát tudatosan teremtve bennem és magam körül – és így az egész Világon is ezeket elõsegítve (hiszen a rész hat az egészre, pl. a talp a testre).

Ám fontos, hogy ez ne félelembõl történjen, ne önzõn, öncélúan, ne birtoklási- vagy hatalomvágyból, vagy önteltségbõl, mert ez esetben a diszharmóniát, a káoszt erõsíti (ami persze végül is megint a Rendhez fog vezetni, csak nagyobb feszültség és energiamozgások révén ("z ördög mindig benyújtja a számlát!").

Ha harmóniában vagyok viszont az alázattal, a környezetemmel, magammal, a családommal, a belsõ lelkemmel, Istennel, a természettel, akkor rajtam keresztül is harmonikusan teremtõdik meg minden, ami közös és egyéni rendünkhöz, egységünkhöz vezet, gyarapodáshoz a Szeretetben, a Békében.

Ehhez azonban - hogy ne csak a sült galambra várjunk passzívan -, hanem tudatosan vegyünk részt a világ életében: odafigyelhetünk a bennünk és körülöttünk lévõ szimbólumrendszerekre, és így hatékonyabbak lehetünk mindenki örömére! A segítségnyújtás így megsokszorozódhat, de mindig a belsõ hangunk, intuíciónk, szeretetünk és békevágyunk kell, hogy vezessen. Meg kell mindig vizsgálni, hogy nem félelembõl vagy birtoklási- és hatalomvágyból fakad-e a változtatási késztetésünk – ha igen, az sem nagy baj, csak éberek legyünk akkor is, amikor megtettük a változtatást: a visszahatásokat ennek a fényében vizsgáljuk meg. Meg kellett ennek történnie, fogadjuk el, bármi is a visszahatás, a következmény (a rend vagy a káosz felé vitt-e), de szĂ»rjük le a tanulságot a saját lelki vagy személyiségi tulajdonságainkra vonatkozóan.
  
Minden mindennel összefügg - de észre kell vennünk, és nem félni kell ettõl, hanem békés eszközként használni fel. A félelem is a szeretet-energiából fakad, de a diszharmónia-keltés által erõsebben mutatja meg a példái, törekvései, képviselõi által, hogy mi nem vezet bennünket a békénkhez, harmóniánkhoz, az igazi boldogságunkhoz ("Az ördög is az Isten szekerét tolja!"). Ez is egy segítõ erõ: megmutatja, valójában mit nem akar a lélek – ez csak az öncélú egó vágyainak az eszköze.
 
Amíg nem fogadjuk el a félelem és a sötét erõk létjogosultságát is az emberek tanítási eszközeként – amit persze õk maguk választanak, csak nem mindig vannak tudatában – addig nem a valódi harmóniát és a feltétel nélküli szeretet állapotát éljük. A béke, az a harc elfogadása is (nem azonosulás és nem részvétel, de megértés és irgalom útján).

Összefüggõ, analóg rendszerekre példák:
(függõleges, szintetikus gondolkodás alapján minden között párhuzam vonható)

Gyógyítás SzeretetHarmónia,egység
TestLélekSzellem
AnyagÉlõlényekIsten
GyógyszerekTermészetes gyógymódokIma, pozitív gondolkodás
SebészetEnergiakezelésAttitudinális gyógyítás: A szeretet ereje
Fizikai munkaSzellemi munkaMĂ»vészet és lelki tanítások
Testi betegségPszichoszomatikus betegségek
Lelki betegség (boldogtalanság)
   
Jelzések  
BalesetBetegségRossz érzés, kétségek
Tragédia, katasztrófaVeszekedésHiányérzet, szomorúság
   
Testi táplálék  
Káros élelmek

Semleges élelmiszerek
(vércsoport szerinti táplálkozás)

Böjtök, élõ ételek, gyümölcs, magok
   
Lelki táplálék  
Félelemkeltõ információkÉrzelmes regényekLelki olvasmányok
(filmek, könyvek)
(információ emberi kacsolatokról)
(tanulás, önelemzés)
 
 
 
Szerzõ: Matosics Róbertné Zsuzsanna
 

A Világ Tanítói

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Barátaink

Siddhartha.hu
Santmat
Kepesseg
Body Talk