Menu Content/Inhalt
Fõmenü > Szellemi áramlatok > Quan Yin módszer > Az élõ Mester iránti szeretet
Az élõ Mester iránti szeretet
ImageA mester iránti szeretet soha nem változik, ez csak fejlõdik. Elõször a mester fizikai jelenlétét szeretitek, és késõbb mindenkit szerettek, még jelenlétük nélkül is. Toleránsabbnak, szeretetteljesebbeknek érzitek magatokat, feltétel nélkül. Szeretni fogtok anélkül, hogy tudnátok azt, hogy szerettek. Nagyon természetes lesz, nagyon kényelmes. Amit szerettek, az az irántam való szeretet. Egy mester jelenlétében azt érzitek, hogy szabadok vagytok, fejlettebbek, és jobban szeretnek titeket. Magabiztosabbnak és értékesebbnek érzitek magatokat.

Tudjátok, hogy ez az ember soha nem fog ártani nektek, csak segíteni a saját önértékelésetek fejlesztésében, és cserébe soha nem kér semmit. Ez az egyetlen szeretet, ami minden szívet megindíthat. Soha nem halványul, még egyik életrõl a másikra sem. Ha egyszer be vagytok avatva, az örökre szól. Akárhová mentek, érzitek, hogy az a szeretet veletek van. Úgyhogy szerettek körülötte lenni éppúgy, mint ahogy a molylepkék szeretnek a fény közelében lenni.

Mindenki szereti a mester láthatatlan nagy fényét, mert ebben a fényben minden megvan, amire szomjas lelkünknek szüksége van, minden, amit a világ nem adhat meg. A mester mellé kell ülnöd, hogy elégedett legyél. Nem a mester külsõ megjelenését szeretitek, hanem a belsõ szépségét.

Amikor rám gondoltok, mosolyogtok, nemde? Boldogságot, egyfajta üdvösséget éreztek. De a világi szeretet mindig kötni fog minket ehhez a világhoz. Ha hozzám kötõdtök, odamentek, ahova én megyek, de hogyha valaki máshoz kötõdtök, akkor odamentek, ahová õ megy. (nevetés) Néha ez szenvedéshez, gyûlölethez, féltékenységhez és mindenféle kötõdéshez fog vezetni téged. De a mester iránti szeretet az más.

Minél jobban szeretitek a mestert, annál több szabadságot kaptok, mindenféle szabadságot olyan szempontból, amiket azelõtt soha nem ismertetek, mert meg voltatok kötve a társadalom, az elképzelések, a szokások, a családi kötelékek által. Most semmi nem tud magához kötni, semmilyen kívánság, semmilyen szokás, semmilyen alacsonyabb szintû vágy. Ez a különbség a nemes szeretet és az alacsonyabb szintû vágy között, amit szerelemnek hívnak, és ami karma, kötõdés. Szerettek engem, de bármikor elhagyhattok. Ez itt a különbség, nem kell félnetek.
 
Szerõ: Ching Hai Mester, Azért jöttem, hogy hazavigyelek
 

A Világ Tanítói

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Barátaink

Siddhartha.hu
Santmat
Kepesseg
Body Talk