Menu Content/Inhalt

Internetes imamalom

Imamalom

Barátaink

1000tea

RSS - Recept ajánló

Látogatottság

Ltogatk: 25857903
Fõmenü > Fõmenü

Mai gondolat

Ahelyett, hogy engednnk, hogy rzelmeink magukkal ragadjanak s kelepcbe csaljanak, hagyjuk, hadd tnjenek el, mint az ujjunkkal vzbe rt betk. (Dilgo K. Rinpocse)

Kedves Látogatónk!

Bizonyára rendelkezik olyan tapasztalattal, ami másvalaki számára éppen a megfelelõ útbaigazítás lenne, hogy megtalálja, ami számára fontos. Ha úgy gondolja, hogy szívesen megosztaná tudását honlapunk többi olvasójával, kérjük küldje el nekünk írásait, képeit. Minden olyan anyagot örömest közzéteszünk, ami az ahimsa - nem ártani - szellemiségének nem mond ellent.
Advertisement

Jóga - cikkajánló

Jógaiskolák: Az önmegvalósítás útjai és története
ImageIndia hat védikus filozófiai rendszere közül az egyik és talán egyedül igazán ismert, a jóga-darsana. Érdekes módon a jóga kifejezés mára egy gyûjtõfogalommá nõtte ki magát, amely az önmegvalósítás különbözõ folyamatait foglalja magában. Manapság a legtöbb ember a jóga fogalma alatt a hatha-jógát érti, mely a különbözõ ászanákat (jógapózokat), a pránájámát (légzõgyakorlatokat) és e jógafolyamathoz...
Tovbb...
 

Vegetáriánizmus - cikkajánló

Sri Sathya Sai Baba: A Sathwikus táplálkozás
ImageAz ember háromféle gunával, vagyis alapvetõ tulajdonsággal bír: Sathwa (tisztaság, nyugalom), Rajo (harag, kapzsiság, lázas tevékenység) és Thamo (tunyaság, tompaság). Vannak, akik csakis szathvikus ételeket fogyasztanak, mások csak rajaszikust, míg ismét mások csak thamaszikust...
Tovbb...
 

Természetgyógyászat - cikkajánló

Honnan indul a probléma?
Image...egyértelmûen látható, hogy a probléma oka a fiatalember 24 éves korában keletkezett, de a fejfájás kb. 3 évvel késõbb indult el. Tehát a félelem kb. 3 éven keresztül munkálkodott benne, mire "betegséggé" alakult. Ezért nagyon nehéz sokszor megtalálni a probléma okát, mert már sokkal hamarabb is keletkezhet, mint ahogy megtapasztalnánk a figyelmeztetõ jeleit.
Tovbb...
 

Szellemi táplálék...

Nem a körülöttünk lévõ életet kell kedvünk szerint elrendezni, hanem önmagunkat kell megtörni, meghajlítani, hogy mindenféle életre alkalmasak legyünk. (Lev Tolsztoj)

KÖNYVAJÁNLÓ

ImageRuediger Dahlke: A lélek árnyai
Jung szerint az árnyék maga a tudattalan. Az a lény, akivel a legkevésbé szívesen azonosítjuk magunkat, ám akit legvégül mégis vállalnunk kell ahhoz, hogy elérjük a teljességet. Ebbõl a szempontból az árnyékot, illetve „sötét oldalunkat” rendkívül felemásan éljük meg: egyszerre taszít és vonz minket. Mindez külvilágunkban is megjelenik: hiszen ami másokban különösen zavar vagy vonz minket – bármilyen furcsán hangzik is –, szintén saját rejtett lelki tartalmainkra, elfojtott lélekrészeinkre vagy kiéletlen vágyainkra utal. Ám ahhoz, hogy teljes emberré váljunk, el kell fogadnunk és magunkévá kell tennünk árnyoldalunkat – ez lehet az ember legfõbb és legalantasabb célja is egyben.
Ez a mû éppen ezért nem is a szokásos értelemben vett olvasmány, hanem inkább az árnyak birodalmában tett, imitt-amott elvégzendõ gyakorlatokkal tarkított utazás. Az árnyékkal végzett munka a tudatosulást szolgálja, tehát a szó szoros értelmében fényterápia. Aki elvégzi az itt bemutatott árnyékterápiát, az nyitottá, barátságosabbá és türelmesebbé válik – önmagával és másokkal szemben egyaránt. A könyv elevenbe vágó magyarázatai sokszor kellemetlenül érintik az olvasót, de mindennél világosabban megmutatják, hogyan békülhetünk ki személyiségünk árnyoldalával.
www.bioenergetic.hu
 

Vallási turizmus, zarándoklatok

Minden vallás ismeri a zarándoklatok és az elvonulások jótékony hatásait, ahol a hangsúly a külsõ helyett a belsõre kerül: zarándoklatok, búcsúk, kegy- és emlékhelyek, elvonulások és lelki gyakorlatok – ez jellemzi a napjainkban világszerte újra felvirágzásnak indult vallási turizmust. vallasiturizmus.lap.hu
 

Hinduizmus - cikkajánló

Rámajána IV. - Kiskindhá könyve
ImageRáma örvendve hallgatta Szugríva bölcs ajánlatát, s erõsen megszorította kezét kezével boldogan. Hanumán, aki elhagyta a szerzetesi alakot, most már saját alakjában két fácskával tüzet csiholt. A tûz fellobbanó lángját virágokkal tisztelte meg, s a szerzõdést kötõ két fél közé helyezte a tüzet. Jobbkéz felõl körüljárták a tüzet a szövetkezõk, így fogadott barátságot Ráma és a majomkirály. Ekkor vígasztaló szóval fordult Rámához a király: "Szívbeli jóbarátom vagy, örömünk s bánatunk közös. Bízz bennem! Nejed elvesztét nem kell sokáig sínylened; mint az eltûnt igazságot, visszaszerzem neked megint..."
Tovbb...
 

Buddhizmus - cikkajánló

A Mahajána filozófiája
ImageA Mahajána szerint minden lény megvalósíthatja a bódhi, s idõvel minden bizonnyal el is éri a célt. A Mahajána követõje azonban azzal, hogy a buddhaság elérését mindenki számára lehetségesnek tartja, nem állítja, hogy az üdv elérése könnyû. Számtalan újraszületés során állandó és töretlen erõfeszítésre van szükség. Az ideál olyan távoli, hogy praktikus értelemben nem lehet vonzó. A Mahajána tehát a hangsúlyt nem a végcélra, hanem magára az üdvútra helyezi. Elõtérben ezek szerint nem a Buddha ideálja áll, hanem az "eljövendõ Buddháé", olyan lényé aki útonon van a bódhi felé - és ez a Bódhiszattva.
Tovbb...
 

Iszlám - cikkajánló

Bevezetés az iszlámba
ImageKülönösen ki kell hangsúlyoznunk azt, hogy az Iszlámban a nõket nagyon tisztelik. Szó sincs arról, hogy az asszonyoknak nincs lelke, és õk lennének minden rossz forrásai, vagy, hogy alá vannak rendelve a férfiaknak, és elnyomásban kell tartani õket. Az iszlám vallás a nõt teljes jogú partnernek tekinti a házasságban. A házaspárt a Korán egymás lakóhelyének nevezte és a megnyugvás és vigasztalás forrását jelentik egymásnak. És, hogy megmutassa az Iszlám vallás az anyaság kiemelkedõ helyzetét és szentségét a Próféta (Béke Legyen Vele) a hagyomány szerint azt mondta: "a Paradicsom az anyák lábánál van".
Tovbb...
 
Image
 
Nincs megjelenthet elem

A Világ Tanítói

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Barátaink

Siddhartha.hu
Santmat
Kepesseg
Body Talk