Menu Content/Inhalt
Főmenü > Szellemi áramlatok
Sant Ajaib Singh: Maradjatok meg szilárdan az igazságban
ImageBoldog vagyok, hogy mindezt elmondom a gyermekeimnek. Soha ne fogadjanak el adományt és ne éljenek vele. Elég a vagyonuk arra, hogy eltartsák magukat. A kenyerüket nekik maguknak kell megkeresniük. Boldogan tarthatnak satsangot de csak az ashramban. Ha ők a gyermekeim, ha ők valóban az enyémekké váltak, egyáltalán ne sirassanak engem, mert nem úgy megyek el, hogy valami rosszat tettem. Ők testükben és tudatukban egyaránt nagyon kedvesek nekem. Ha valaki azt mondja, nem hívtak meg, nem vettek be a (végső szertartásba) - ez azért van, mert erről nem ők döntenek, én magam adtam nekik utasításokat, amit remélem, követnek majd.
Tovább...
 
A tanulóság
ImageA Lectorium Rosicrucianumnak sok országban vannak templomai és konferencia központjai, ahol a tanulók rendszeresen találkoznak templom szolgálatokon és más rendezvényeken, melyek során tanulmányozzák a transzfigurista filozófiát, és elgondolkoznak azon, hogyan tudják azt az életükbe beilleszteni. Erre a célra világszerte különböző városokban mintegy 160 centrum található. Ezekben előadásokat és tanfolyamokat is tartanak az érdeklődőknek. Világszerte körülbelül 12.000 tanuló tevékenykedik.
Tovább...
 
A teozófiáról és a teozófiai szemléletmódról
ImageA szemléletmód alapja az, hogy minden élet egy élet. A kereső embernek önmagának kell a cseppben meglátni a tengert, és a világ változatosságában felismerni az örök Egyet. Látni, felismerni az egész emberiség testvériségét és testvért érezni a kőben, fűben és a madárban is.
Tovább...
 
Sri Sathya Sai Baba
ImageHa az emberiség letér a helyes útról, és a világban eluralkodik a gonoszság, a formanélküli Istenség testet ölt, hogy visszavezesse az embereket az erkölcsösség útjára. India és világ szerte egyre többen hiszik azt, hogy a jelenkor Avatárja (Isteni inkarnáció) maga Bhagavan Sri Sathya Sai Baba.
Tovább...
 
Antropozófia vezérlő tételek (részlet)
ImageAz embernek, hogy érzései biztosak legyenek, és akarata erőteljesen kibontakozhasson, szüksége van a szellemi világ megismerésére. Mert érezheti bár a természeti világ nagyságát, szépségét és bölcsességét a legnagyobb körben: ez a világ nem ad választ az ember saját mivoltát kereső kérdésekre.
Tovább...
 
Nincs megjeleníthető elem

A Világ Tanítói

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Barátaink

Siddhartha.hu
Santmat
Kepesseg
Body Talk