Menu Content/Inhalt
Swami Bhakti Abhay Narayan Ă©lete Ă©s missziĂłja
ImageAz egyetemen indológiát és szanszkrtot tanult, a hindu filozófia és vallás kiemelkedõen gazdag ismeretét azonban indiai mestereitõl, A.Cs. Bhaktivédánta Szvámítól és B.R. Srídhar Szvámítól sajátította el. Életét õ is ezen ismeretek továbbítására szentelte. Családot nem alapított, mások segítése és tanítása jelentette az életet a számára. Már kezdettõl azon dolgozott, hogy a hinduizmus filozófiáját, a vaisnavizmus eszméjét közel vigye a magyarsághoz.
Tovább...
 
A vaisnavizmus
ImageA hinduizmus gyĂ»jtõfogalom, India azon több ezer éves vallásait foglalja magában, amelyek a védikus irodalmon (India õsi szanszkrit nyelvĂ» szentírásain) alapulnak. A vaisnavizmus, vagyis Visnu, illetve Krisna-hit a hinduizmus legõsibb, legismertebb és legelterjedtebb irányzata. A Magyarországi Krisna-tudatú Hívõk Közössége az i.e. 3-5000 körül keletkezett hinduizmus gyökereire támaszkodik.
Tovább...
 
Srila Prabhupáda életrajza
ImageFilozófiai tudását és tiszta vallásosságát felismerve a Gaudiya Vaisnava Társaság a "Bhaktivedanta" névvel illette meg Srila Prabhupádát. 1950-ben, ötvennégy éves korában visszavonult a házasélettõl, elfogadta a vánaprastha (visszavonult) rendet, hogy még több idõt szentelhessen tanulmányainak és az írásnak. Vrndávana szent városába utazott, ahol nagyon szerény körülmények között, a középkori Rádhá-Dámodara templomban élt. Hosszú éveket töltött itt el tanulással és írással. 1959-ben elfogadta a sannyása (lemondott) rendet.
Tovább...
 
A Krisna-tudat otthon
ImageA nyugati világ mĂ»vészei általában erõs testĂ», szakállas, idõs embernek képzelték el és festették meg Istent. India Védikus Írásai azonban közvetlen információkat adnak Isten megjelenésérõl és személyérõl, melyekrõl sehol máshol nem találhatunk leírást. Isten örökké fiatal, s olyan csodálatos lelki tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek még a felszabadult lelkek szívét és elméjét is vonzzák. Ă• a legkiválóbb mĂ»vész és a legkiválóbb zenész. Csodálatosan beszél, kinyilvánítva határtalan intelligenciáját, humorát és lemondását. Ezenfelül egyedülálló transzcendentális kedvteléseket...
Tovább...
 
Csaitanja Maháprabhu élete
ImageMár csecsemõkorában a Legfelsõbb dicsõítésére oktatta környezetét: sokszor sírt, s mindaddig nem hagyta abba, amíg a körülötte lévõk nem kezdték mondani vagy énekelni Isten szent neveit (Krisna, Ráma, Hari stb.). Amikor már felcseperedett valamelyest, kedvenc idõtöltése a Hari bol! Hari bol! ("Mondd: Hari! Mondd: Hari!") szöveg éneklésébõl és táncból állt. Mindez annak a belsõ isteni gyönyörnek a spontán megnyilvánulása volt, amely teljesen elárasztotta szívét, s irányította minden mozdulatát. Égnek emelt karral, felfelé fordult szemmel, egyfajta szent õrülettel táncolt, minek láttán a nézõk is táncra perdültek – akár akaratukon kívül is.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 Következő > Utolsó >>

Találatok 1 - 5 / 17

A Világ Tanítói

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Barátaink

Siddhartha.hu
Santmat
Kepesseg
Body Talk