Menu Content/Inhalt
Sant Mat
A lélek útja a Sant Mat tanítása szerint
ImageAz avatott misztikus öt feltöltött szóból álló Simrant (ismétlési gyakorlatot) ad a szellemi birodalmakba való felemelkedés elsõ lépéseként tanítványának, aki ezután a tudatosság (az értelem és a lélek) összes belsõ áramlatát egybegyĂ»jti a harmadik szem környékén - miközben az öt szent szó ismételgetése elméjének segít, hogy a kívánt eredményt elérje - és hamarosan úgy találja, hogy tudatossága visszavonult a fizikai világból. Elsõ élménye az asztrális régióban alkalmanként különbözõ lehet. Egy gyönyörĂ» kék szemet, egy vakítóan megvilágított ablakot vagy egy lángoló sugárzást láthat maga elõtt...
Tovább...
 
Sant Ajaib Singh: A szeretet ĂĽzenete
ImageKedves Testvéreim, akik Nyugaton éltek, namastet és szeretetet küldök nektek. Elõzõleg egy kazettán üzentem már: minden fivér és nõvér legyenek egy, és meditáljanak. Satgurunk, Maharaj Kirpál Singh Ji a szeretet üzenetével jött közénk ebbe a világba, és szeretni tanított minket. Továbbra is üzenetei és tanításai szerint kell dolgoznunk. Mindegyikõtök legyen szeretettel mindenki és minden iránt, és meditáljatok. Láthatjuk és fogadhatjuk az õ szeretetét még most is, ha belülre pillantunk. Õ mindent áthat, és mindenkiben ott lakozik. Hacsak nincs bennünk több szeretet iránta és forró vágy, hogy találkozzunk vele, nem tudunk Felé fordulni, hogy lássuk õt.
Tovább...
 
Sant Kirpál Singh életrajza
ImageHuszonnégy évig ült Mestere lábánál, és nagyon gyorsan haladt elõre belül. A harmincas évek elején Baba Sawan Singh már õt nevezte meg, amikor megkérdezték, hogy vannak-e fejlett tanítványai; az évtized végén felkérték, hogy írja meg a Gurmat Siddhantot, a pandzsábi nyelvĂ» spirituális irodalom kétkötetes alapmĂ»vét. A könyv, Kirpál Singh kérésére, Sawan Singh neve alatt jelent meg. 1939-ben Mestere megkérte, hogy avasson be 250 embert a szokásos havi beavatás alkalmával. Sawan Singh tanítványai közül még senkit sem ért ilyen megtiszteltetés.
Tovább...
 
Sant Ajaib Singh élettörténete
ImageAz ösvény követése az igazi önmagunk (Self) hegységén egy hullámvasúttal történõ intenzív fel- és leszáguldásra emlékeztet, melynek végén több vár ránk, mint amirõl valaha is álmodtunk. Ha úgy gondoljuk, hogy próféták és szentek csak a múltban éltek, és az Istennel való közvetlen beszélgetés lehetõsége befejezõdött, amikor a Biblia utolsó lapjait leírták, tévedünk. Isten ugyanannyira szeret minket, mint a kétezer vagy ötezer évvel ezelõtt született embereket, és folyamatosan küldi hozzánk szeretett fiait, hogy amire lelkünk vágyva vágyik, azt elmondják nekünk. Az életút, mely ezeken az oldalakon körvonalazódott, élõ bizonyság erre.
Tovább...
 
Sant Kirpál Singh: Mi a bhakti vagy áhítat alapelve?
ImageA Szentek eljöttek ebbe a világba, de az emberek nagyon tiszteletlenül bántak velük. Keresztre feszítették, elevenen megégették vagy megnyúzták õket. Az emberek siránkoznak: "Ó Istenem, küldj egy embert, aki megment bennünket!" Isten azt válaszolja: "Nos, sok embert elküldtem már, hogy megmentsen benneteket, de hogy bántatok velük? Azért jöttek, hogy helyesen lássátok, ami körülöttetek van, hogy lássátok, az egész teremtés Isten megnyilvánulása. Hogy tudjátok, a gyermekeim vagytok mindannyian a teljes tudatosság óceánjának cseppjei, hogy én vagyok a benneteket uraló Erõ..."
Tovább...
 
Kirpál Singh: A vegetáriánus étrend szellemi vonatkozásai
ImageAz egyszerĂ» étel és a magasztos gondolkodás mellett, amely magas erkölcsiséggel és tiszta életvitellel párosul, a szervezet számára nincs szükség semmi olyan élénkítõ vagy serkentõ szerre, amivel manapság elárasztják a piacot. A fényĂ»zõ, ínyenc ételek fogyasztása nemcsak "lefullasztja" a gyomrot, hanem rendkívül veszélyes következményekhez vezet.
Tovább...
 
Sant Ajaib Singh: Maradjatok meg szilárdan az igazságban
ImageBoldog vagyok, hogy mindezt elmondom a gyermekeimnek. Soha ne fogadjanak el adományt és ne éljenek vele. Elég a vagyonuk arra, hogy eltartsák magukat. A kenyerüket nekik maguknak kell megkeresniük. Boldogan tarthatnak satsangot de csak az ashramban. Ha õk a gyermekeim, ha õk valóban az enyémekké váltak, egyáltalán ne sirassanak engem, mert nem úgy megyek el, hogy valami rosszat tettem. Ă•k testükben és tudatukban egyaránt nagyon kedvesek nekem. Ha valaki azt mondja, nem hívtak meg, nem vettek be a (végsõ szertartásba) - ez azért van, mert errõl nem õk döntenek, én magam adtam nekik utasításokat, amit remélem, követnek majd.
Tovább...
 

A Világ Tanítói

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Barátaink

Siddhartha.hu
Santmat
Kepesseg
Body Talk