Menu Content/Inhalt
Fõmenü > Szellemi áramlatok > Univerzum Egyháza
Univerzum Egyháza
Hitvallásunk
ImageAz Univerzum Egyháza az, amit a nevébõl kiolvasol. Nem tesz különbséget Isten teremtményei között, mert minden teremtmény megteremtésének jól megfontolt célja volt. Mi senkit sem akarunk megtéríteni vagy eltéríteni hitétõl. Isten kegyelmét adjuk át mindenkinek, aki kéri. Bárhonnan érkezik is az Univerzumból.
Tovább...
 
Milyen lehet a Létezés? - részlet
ImageVizsgáljuk meg hát alaposan a létezés kérdését! Vizsgálatunk legyen becsületes, és így azután semmilyen felhasználható ismeretet sem hagyhatunk figyelmen kívül. A végkövetkeztetéseinket csak akkor hozhatjuk meg helyesen, ha figyelmünket nem korlátozzák a nekünk betanított dogmák, vagy belénk sulykolt szokások. Vizsgálatunk során különös figyelmet fordítunk a magyar nyelvben föllelhetõ szavakra és kifejezésekre, mert úgy gondoljuk, hogy ez sokat segíthet nekünk a világ titkainak megnyugtató megfejtésében.
Tovább...
 
Népmesékben található párhuzamok - részlet
ImageEz persze nem jelenti azt, hogy semmit sem találtunk róla, vagy azt, hogy a népmesei hagyomány az elõbb említett mĂ»veknél alacsonyabb információs értékkel bírnának. Magáról a forrásról a mesékben már igen kevés elemet találunk, hiszen ez a legrejtettebb tudás zónája. A népmesei képekben itt a láthatatlan, a parányi elemek megjelenése segíthet az olvasónak a téma feldolgozása során.
Tovább...
 
Az árulkodó nyelvemlékek - részlet
ImageA lét a létezésen is kívül álló valami. Két szót használtak mint ebbõl kiinduló kategóriákat, a SZUBSZTANCIA és az ESSZENCIA. SZUB (latin) = Valami alatt, valamin túl, de -ban,-ben is (hiszen a téridõn "kívül" semmi sem marad fenn) és a substantia valóban létezõt jelent.
Tovább...
 

A Világ Tanítói

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Barátaink

Siddhartha.hu
Santmat
Kepesseg
Body Talk