Menu Content/Inhalt
Fõmenü > Életvitel, önismeret
Ismered önmagad?
Beszélgetés Dr. Agócs Gabriella pszichiáter családállítóval
rta: Szabó János   
"Sok emberrel találkoztam, aki ellenséges volt a pszichiáterekkel vagy a gyógyszeres megoldásokkal szemben. Számomra mindkét megoldásnak megvan a maga létjogosultsága. Van amikor a hagyományos módszerekre van szükség, hiszen a spirituális technikák testi szinten nem mindig tudják végrehajtani a korrekciót. Épp ezért szerencsésnek tartom magam, hogy ha kell, akkor gyógyszerrel is tudok segíteni, például pszichotikus betegeknél. Az is elõfordul, hogy a kettõ kombinációja a legjobb: elõször gyógyszerrel stabilizálom a kliens állapotát, majd alternatív terápiát alkalmazok. Számomra a test - a "hardver" - nagyon lényeges."
Tovbb...
 
Kati vagyok, alkoholista
rta: Pente Barbara   
"A fejem évekkel ezelõtt nem akart idejönni, de a lábam igen. Az emberek itt jól érzik magukat, pedig alkoholisták. Számomra csak a ma létezik, ez a gondolat mentett meg. A múlt megtörtént, de ma ma van. Az alázat is fontos,de ezt nem szabad összekeverni a megalázkodással. Amikor AA tag lettem, úgy gondoltam, ha a többieknek is sikerült, nekem is fog. Ugyanakkor régen fájt, hogy az én életem én magam vagyok.  Rájöttem arra, hogy a cselekedeteim, a szándékaim romokat képeztek. Az alkohol erõsebb volt, mint én, de új életet kezdtem. ... Jól szerettem volna érezni magam. Régen így volt, de mások sírtak mellettem. Most jól vagyok, úgy, hogy nem okozok másoknak fájdalmat."
Tovbb...
 
Interjú Bognár Ágota kineziológus családállítóval
rta: Szabó János   
Image„A lényeg az, hogy bármit is tettünk a múltban, akkor is szeressük, tiszteljük és fogadjuk el magunkat.” Bognár Ágota az elsõk között kezdett el foglalkozni kineziológiával. A családállítás módszerét  Dr. Arnold Polivkától (bécsi pszichológus, család- és rendszerállítás  oktató) sajátította el. Ezernél is több állítást dokumentált részletesen. „Neves névtelenségben” végzi a munkáját Pomázon - az igazi Mesterek rejtõzködve élnek.
Tovbb...
 
Egy csodálatos történet résztvevõi vagyunk - Interjú Rákos Péterrel
rta: Szabó János   
ImageRákos Péter asztrológiai iskolát vezet, számos könyv szerzõje. Ezúttal családállítóként mutatkozott be a Hellinger Intézet képzési modulján. Rendkívül kreatív módon és bátor kísérletezõkedvvel, de mindig a biztonságra törekedve integrál módszereket a családállításba. Például a kineziológiában is alkalmazott korregressziót rendkívül szemléleletes módon eleveníti meg a kliens számára: az életutat a földre elhelyezett kötél jeleníti meg, a törések jelzik az elakadásokat.
Tovbb...
 
Interjú Dimitris Stavropoulosszal, a görög Hellinger Intézet vezetõjével
rta: Szabó János   
ImageKollégái a "Kirekesztettek Szentje" titulussal illetik. A bölcs öregúr 1973 óta dolgozik együtt Bert Hellingerrel. Egyéni módszerével és egyedi ötleteivel járult hozzá ahhoz, hogy a családállítás új szintre emelkedjen. Archetípusokkal mitológiai elemekkel dolgozik, és addig nem nyugszik, amíg egy görög istenség fel nem bukkan az állítás során. A mottója: "Lassan járj, tovább érsz" - nem bánja, ha több órán át tart egy állítás. Nevéhez fûzõdik a Csoportrezonancia módszere, így az állítás végén minden résztvevõ részesül a mélyrõl jövõ gyógyító energiákból.
Tovbb...
 
Interjú Louise Bloemen Budapesten élõ holland holisztikus terapeutával
rta: Szabó János   
ImageSzámomra a karma azt a csomagot jelenti, amit magunkkal hozunk. Pozitív és negatív tapasztalatokat egyaránt pakolunk a hátizsákunkba. A negatív dolgokat pedig úgy tudjuk jóvátenni, ha pozitív cselekedetekkel váltjuk ki õket. A karma nem büntetés, hanem tanulási folyamat, amelynek segítségével az érem mindkét oldalát meglátva harmonikusabbá, bölcsebbé válunk. Cselekedeteink, viselkedésünk, szokásaink és energiáink következményeit is megtapasztaljuk; azt, hogy mit okozunk ezzel másoknak. Az elsõ kérdésére visszatérve, a karmám köt a hunokon keresztül Magyarországhoz.
Tovbb...
 
Amikor a fát kivágják, a madár nem zuhan, hanem repül
rta: Szabó János   
ImageA bennünket ért sorscsapásokra nehéz elõször úgy nézni mintha segítséget kaptunk volna a fejlõdésünkhöz. Elõször inkább a düh és a kétségbeesés lesz úrrá rajtunk. Ha egy ökölcsapással leterít valaki, nem az lesz az elsõ mondatunk, hogy "köszönöm a tanítást!" De ami átoknak tûnik elõször, az áldás is lehet. Azokat az élethelyeteket amikkel szembe kell nézünk - végsõ soron - csak magunknak köszönhetjük.
Tovbb...
 
Gondolatok az ünneprõl Advent kapcsán
rta: Kováts Zsolt   
ImageAz ünneplés elválik a mindennapoktól, felemelni, önmagán túlra vezetni akarja az embert. Az ember kezdettõl fogva ünnepelt, abban fejezte ki személyes vagy közösségi élete egy-egy eseménye fölött érzett örömét vagy bánatát, hogy általa új életerõt nyerjen. Tette ezt, hogy az ilyen ünneplésnek ünnepnappá tételében valójában önmagához jusson, az igaz emberséget megvalósítsa...
Tovbb...
 
Az elengedés bölcsessége
rta: Knolmár Mária (Marica) - a Turiyam Program vezetõje - 2008.11.21.   
ImageAmit elfojtunk, nem akarunk megoldani, az életünk árnyékává válik és így saját árnyékunk megjelenik életkörülményeinkben, emberi kapcsolatainkban. Ekkor hajlamosak vagyunk másokat vagy a világot okolni problémáinkért és ha ez átmenetileg hatékonynak is bizonyul számunkra, ez a megoldás mégis téves ösvényekre vezet bennünket.
Tovbb...
 
<< Els < Elz 1 2 3 4 Kvetkez > Utols >>

Tallatok 1 - 9 / 36

A Világ Tanítói

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Barátaink

Siddhartha.hu
Santmat
Kepesseg
Body Talk