Menu Content/Inhalt
Fõmenü > Szellemi áramlatok > Teozófia > Gondolatszabadság
Gondolatszabadság
Image1. A Teozófiai Társulat nemzetközi, a világ minden táján jelen lévõ szervezet. Tagjai között minden valláshoz tartozót megtalálunk anélkül, hogy azok feladnák saját vallásuk hittételeit, tanításait és meggyõzõdésüket, valamint az ezzel összefüggõ hitüket. Kinyilvánítjuk, hogy nem létezik olyan tanítás vagy felfogás, bárki tanítaná vagy terjesztené is, ami bármi módon kötelezõen követendõ lenne a Társulat bármely tagja számára, vagy amit bármely tag el ne fogadhatna, vagy vissza ne utasíthatna.

2. A tagság egyedüli feltétele a hármas célkitĂ»zés elfogadása.

3. Nincs olyan tanító vagy író – magától Blavatskynétól kezdve – akinek joga lenne, hogy tanítását vagy véleményét rákényszerítse a tagokra.

4. Minden tagnak egyformán joga van bármely gondolati iskolát követni, de választását nincs joga ráerõszakolni bárki másra.

5. Sem valamely tisztségre való megválaszthatóságot, sem a szavazati jogot nem befolyásolhatja az illetõk bármiféle véleménye, vagy bármely gondolatirányhoz való hovatartozása.

6. Vélemények vagy hitek nem juttatnak sem elõnyhöz, sem hátrányhoz.

7. Az Igazgatótanács tagjai nyomatékosan felszólítják a Teozófiai Társulat minden tagját, hogy tartsák fenn, védjék meg a teozófia ezen alapelvét, cselekedjenek aszerint, valamint gyakorolják félelem nélkül – az udvariasság és a másokra való tekintet határain belül – a gondolat- és szólásszabadság jogát.
 
Forrás: www.teozofia.hu  
 

A Világ Tanítói

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Barátaink

Siddhartha.hu
Santmat
Kepesseg
Body Talk