Kínai teák - Vörös |
Dian Hong (Yunnan Hong - Vörös Yunnan) Egészlevelű, fermentált, első osztályú tea a dél-kínai Yunnan tartományból. A vörös teaszálak között a teacserje aranyszínű rügyei láthatók. Finom, egyenletesen pödört levelei barnásvörösek. Erősen karakteres tea. Aromával telített, enyhén fanyarkás ízzel, illata édeskés. Egy exportra szánt, igen gondosan feldolgozott kínai teáról van szó. Dian Hong Cheng Hao (Királyhaj) Csúcsminőségű, válogatott vörös tea Yunnan tartományból. Teljesen fermentált tea, nagy mennyiségben tartalmaz aranyos-narancs rügyeket, amely páratlanul édes ízben jelentkezik. Ismételt felöntésekkel, többszöri kitűnő öntetet kapunk. Elkészítési módja azonos az első szüretelésű Darjeeling teáéval. Qimen Fermentált kínai tea Anhui tartományból. Kínában fekete helyett inkább vörösteának nevezik, mert a csészében gyönyörű mélyvörös színe van. Aromája lágy, kerek és az orchideák illatára emlékeztető, utóíze édeskés. Könnyű, finom tea, mely esténként is fogyasztható alacsony teintartalma miatt. Qimen Mao Feng A Mao Feng jelző a tealevelek kimagasló minőségére utal: főként rügyekből készül, csakúgy mint a Bi Luo Chun vagy a Bai Mu Dan tea. Elkészítési módja azonos az első szüretelésű Darjeeling teáéval. Lapsang Souchong Jellegzetes, füstös íze miatt kedvelt, híres kínai tea, amelynek másik neve Zheng Shan Xiao Zhong. A nagy, fermentált Souchongleveleket fenyőfával füstölik. Egyedül, nyugodt pillanatokban, de jó társaságban is fogyasztható tea. Szerző: Szepesi Zsuzsa - www.1000Tea.hu |