Menu Content/Inhalt
Fõmenü > Teasarok > Kínai teák - Vörös
 
Kínai teák - Vörös
ImageDian Hong (Yunnan Hong - Vörös Yunnan)
EgészlevelĂ», fermentált, elsõ osztályú tea a dél-kínai Yunnan tartományból. A vörös teaszálak között a teacserje aranyszínĂ» rügyei láthatók. Finom, egyenletesen pödört levelei barnásvörösek. Erõsen karakteres tea. Aromával telített, enyhén fanyarkás ízzel, illata édeskés. Egy exportra szánt, igen gondosan feldolgozott kínai teáról van szó.

Dian Hong Cheng Hao (Királyhaj)
CsúcsminõségĂ», válogatott vörös tea Yunnan tartományból. Teljesen fermentált tea, nagy mennyiségben tartalmaz aranyos-narancs rügyeket, amely páratlanul édes ízben jelentkezik. Ismételt felöntésekkel, többszöri kitĂ»nõ öntetet kapunk. Elkészítési módja azonos az elsõ szüretelésĂ» Darjeeling teáéval.

Qimen
Fermentált kínai tea Anhui tartományból. Kínában fekete helyett inkább vörösteának nevezik, mert a csészében gyönyörĂ» mélyvörös színe van. Aromája lágy, kerek és az orchideák illatára emlékeztetõ, utóíze édeskés. KönnyĂ», finom tea, mely esténként is fogyasztható alacsony teintartalma miatt.

Qimen Mao Feng
A Mao Feng jelzõ a tealevelek kimagasló minõségére utal: fõként rügyekbõl készül, csakúgy mint a Bi Luo Chun vagy a Bai Mu Dan tea. Elkészítési módja azonos az elsõ szüretelésĂ» Darjeeling teáéval.

Lapsang Souchong
Jellegzetes, füstös íze miatt kedvelt, híres kínai tea, amelynek másik neve Zheng Shan Xiao Zhong. A nagy, fermentált Souchongleveleket fenyõfával füstölik. Egyedül, nyugodt pillanatokban, de jó társaságban is fogyasztható tea.
 
Szerzõ: Szepesi Zsuzsa - www.1000Tea.hu
 

A Világ Tanítói

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Barátaink

Siddhartha.hu
Santmat
Kepesseg
Body Talk