Menu Content/Inhalt
Főmenü > Teasarok > Japán teák
 
Japán teák
KYOTO

ImageGenmaicha (Fényezetlen Rizstea)
Különleges aromájú zöldtea, amihez a japánok egyik szent eledelüket, a pirított rizst keverik. Nagyon jó ebéd közben vagy ebéd helyett is akár.

Matcha (Kyoto)
Exkluzív japán specialitás, melyet japán teaszertartásoknál használnak. A friss zöld tea árnyékolt ültetvényekről származik és nagyon finoman őrölt. A por világoszöld színű, erős fűaromával.

SHIZOUKA

Ezen teáink Shizuokából, Japán egyik kiemelkedő teatermő vidékéről származnak.Kazunobu Ishikawa teakertész ligetei, a híres hegy, a Fuji alsó lejtőin helyezkednek el, ahol a termesztés kizárólag "organikus", azaz vegyszermentes módszerek szerint történik.

Hojicha (Pirított Japán Tea)
Pirított japán tea, amelynél a fermentációs folyamatot hirtelen pörköléssel szakítják meg. Illata a frissen sütött kenyérére, íze pedig a pirított rizsére emlékeztet. Az eredeti japán csomagolás abszolút frissességet garantál. A Sencha japán legnépszerűbb teafajtája. Az alacsonyabb és közepes minőségűeket hétköznap isszák, míg a legjobb minőségűeket csak különleges alkalmakkor fogyasztják. Maga a Sencha szó nemcsak "zöld teát", hanem - más hangsúllyal kiejtve -"1000 TEÁ"-t is jelenthet.:

"Sencha": magyarul "1000 TEA"
"Sencha": magyarul "zöld tea"

Kazunobu saját termesztésű Sencha teáinak fantázianeveket adott, azonban az osztályozásnál kizárólag a tea minősége alapján döntött:

Gokujoucha - A legeslegjobb tea
Tokujoucha - A legkiválóbb tea
Koukyu Sencha - Ínyenc sencha
Tokusencha - Extra sencha
Jousencha - Válogatott sencha
Kukicha - Tealevél szárak

Habár a Sencha-teákat általában nem szokták "árnyékolásos" módszerrel termeszteni, a Gokujoucha esetében Kazunobu a teacserjét szedés előtt 5 napon keresztül 50%-osan leárnyékolja. Ennek köszönhetően alacsony marad a levelek polifenol- (csersav-) tartalma, viszont megnő az édeskés és lágy ízt adó klorofil aránya. Kazunobu legjobb minőségű fajtáinak (szárított) levelei tűalakúak, mivel nagyrészt kicsi, zsenge tearügyeket használ, és ezeket óvatosan többször is sodorja. A Jousencha fiatal levelekből készül.
 
Szerző: Szepesi Zsuzsa - www.1000Tea.hu
 

A Világ Tanítói

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Barátaink

Siddhartha.hu
Santmat
Kepesseg
Body Talk