Menu Content/Inhalt
Főmenü > Asztrológia > Kozma Szilárd asztrológus - bemutatkozás
Kozma Szilárd asztrológus - bemutatkozás
ImageKozma Szilárd asztrológus és író, Csíkszeredában (Erdélyben - Románia) született 1953-ban és jelenleg is ott él nagycsaládjával. Eredeti szakmai képzettsége: építő üzemmérnök, amit 1990 február 1-én újságírással váltott fel. Asztrológiai és metafizikai képzettséget a Bukaresti (Románia) ELTA nevű Metafizikai Szabadegyetem hallgatójaként, majd oktató-előadójaként szerzett 1991 és 1995 között.
 
A Magyar Írószövetség tagja. Megjelent verseskötetei:
1. Szabadnap, Kriterion könyvkiadó Bukarest, 1981. 2. A csodák völgye, Dacia kiadó 1985 Kolozsvár, és 3. A vízöntő küszöbén, Glória könyvkiadó, Kolozsvár 1995. Megjelent asztrológiai - metafizikai tanulmánykötetei: Utódok szülők és szeretők az asztrológia tükrében, Neptun kiadó, Csíkszereda 2003, és Beavatás a Misztikába, a Féltékenység metafizikája, Status kiadó, Csíkszereda 2005.
 
Az Erdélyi Hamvas Béla Baráti Társaság alapító tagja és jelenlegi elnöke.
 
"Civilben" négy gyermekes családapa, akinek az asztrológiai és a metafizikai tudományok alkalmazásával fogant és a beható asztrológiai ismeretekkel rendelkező felesége által szabadon a világra hozott, egészséges gyermekei, korházon kívül: természetesen születtek, vagyis orvosok, szülésznők és bábasszonyok nélkül, az első egy, az erdélyi hegyekben tartott metafizikai sátortáborban, az utóbbiak otthon.
 
2 Dannos karate mester (Shotokan Karate International Federation - Kanazava.)
 
1994-tól önállóan oktat metafizikát és asztrológiát az általa szervezett Csíkszerdai, Székelyudvarhelyi, Sepsiszentgyörgyi és Kolozsvári magyar nyelvű hallgató-csoportoknak. Magyarországon vendégelőadóként Komlón, Kaposváron, és Sopronban tartott előadásokat szórványosan. Heti rendszerességgel a Soproni Gyermek és ifjúsági központban, egy éven át 2000 és 2001 májusa között. Asztrológiai - metafizikai tárgyú (főként a szabad - korházon kívüli - szülésre és egészséges gyermekgondozásra, nevelésre vonatkozó tárgyú) cikkeit a cikkeit erdélyi újságok, lapok közölték, közlik (Áttekintő, Hargita Népe,  Heti Hirdető, Udvarhelyi Híradó, Transzilván figyelő, Valóság).
 
Asztrológusi, előadói tevékenysége mellett, az irodalmi munkásságát folytatva, 2006 nyarán befejezte Aranyregény című, 800 oldalas beavatási regényét, majd azt követően, a Horog és kereszt címmel megírt egy 500 oldalas napló-esszét. A regények és az 1995 óta szórványosan írt versek mellett, 1995-től matafizikai – asztrológiai tanulmányokat is kezdett írni. Így 2003-ban jelent meg az első, 400 oldalas Utódok szülők és szeretők az asztrológia tükrében című asztrológiai - metafizikai tanulmánykötete a Csíkszeredai Neptun kiadónál, majd 1005-ben a Beavatás a Misztikába, A féltékenység metafizikája c. és 2006-ban a Spirituális tisztánlátás c tanulmány-kötete a Csíkszeredai Status kiadónál. Ezek mintegy a felét tartalmazzák a szépirodalmon kívül írt anyagoknak. Az Aranyregény c. beavatási műve 2005 elején fog megjelenni, a Csíkszeredai Status kiadónál.
 
Az első tanulmánykötet fülszövegében a következőket írja:
"Az, hogy a költészetben és az irodalomban a metafizikát kerestem, illetve az akkoriban költői tehetségnek képzelt misztikus intuíciómmal megsejtett természet feletti (meta - psyhica) igazságokat szerettem volna ösztönösen kifejezni a költészet nyelvén, kiderül azok számára, aki beleolvas a Szabadnap című, első verskötetem un. prózaverseibe. A szellemtudományok területén szerzett mai tájékozottságommal valósággal ámulok azon, hogy metafizikai olvasmányok nélkül, miként juthattak eszembe azok a gondolatok, amelyek később a Hamvas Béla műveit és más metafizikai műveket olvasva, vagy ilyen előadásokat hallgatva köszöntek vissza rám mások tollából és mások szájából. Tudatosan, de még csak irodalmi szinten, 1986-ban találkoztam a metafizikával a Hamvas Béla művein (Az öt géniusz, Scientia Sacra) keresztül. Akkor még megdöbbentett, hogy az olyan komoly gondolkozók mint Hamvas tudományként hivatkoznak az Asztrológiára. Ma nem."

Kozma Szilárd asztrológus
www.kozmaszilard.hu
 

A Világ Tanítói

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Barátaink

Siddhartha.hu
Santmat
Kepesseg
Body Talk