Menu Content/Inhalt
Főmenü > Világvallások > Hinduizmus > Shri Mataji Nirmala Devi
 
 
Shri Mataji Nirmala Devi
Születés és gyermekkor

ImageShri Mataji Nirmala Devi - a Sahaja Jóga megalapítója - 1923 március 21-én született India Maharashtra államában, Chindvara-ban, keresztény családban. Szülei Prasad és Cornelia Salve, a Shalivahana-k királyi családjának közvetlen leszármazottai voltak. Tökéletes önmegvalósulással született és aki már kora gyermekkorától fogva tudatában volt annak, hogy különleges ajándék birtokában van, amelyet az egész emberiség számára hozzáférhetővé kell tennie. Shri Mataji és Szülei kulcsszerepet játszottak India függetlenségi mozgalmában, melynek célja az angol uralom alóli felszabadulás volt.

Édesapja, Mahatma Gandhi közeli munkatársa, tagja volt India Alkotmányozó Nemzetgyűlésének és segédkezett a független India első alkotmányának megírásában. Nagyhírű tudós volt, tizennégy nyelv ismerője, aki lefordította a Koránt marathi nyelvre. Shri Mataji édesanyja volt az első nő Indiában, aki a matematika területén tudományos fokozatot szerzett.

Harc India függetlenségéért

Rendkívül figyelemreméltó Shri Mataji részvétele a szabadságért folytatott küzdelemben. Nagyon bátor volt és ifjúsági vezetőként vakmerően viselkedett.1942-ben, amikor Gandhi meghirdette a "Szabadítsuk fel Indiát Mozgalmat", még le is tartóztatták és más szabadságharcosokkal együtt börtönbe zárták, a mozgalomban való aktív részvételéért.

Shri Mataji születésétől fogva tökéletesen tisztában volt az emberi idegrendszer és az azzal kapcsolatban álló finom energiarendszer működésével. Abból a célból, hogy megismerkedjen a tárgyhoz kapcsolódó tudományos szakkifejezésekkel, orvostudományt és pszichológiát tanult a Lahore-i Keresztény Orvosi Akadémián.

A család

Röviddel azelőtt, hogy India elnyerte függetlenségét, feleségül ment Sir C. P. Srivastava-hoz, aki India egyik legodaadóbb állami főhivatalnoka lett és akit az angol királynő lovaggá ütött. Indiában úgy tartják, hogy a feleség az, aki a férj szerencséjének kovácsa – nos, ez Sir C. P. Srivastava esetében teljes mértékben beigazolódott. Az állami ranglétrán nagyon gyorsan haladt előre. 1964-1966 között a néhai Lal Bahadur Shastri Miniszterelnöki Hivatalának titkára volt. Maga Shastri az indiai politika történetében az ideális miniszterelnök példája volt.

Ezután 16 egymást követő évben választották meg az Egyesült Nemzetek Nemzetközi Hajózási Szervezetének főtitkárává. Miként Sir C. P. Shrivastava továbblépett az indiai történelem színteréről és világszerte ismertté vált, addig Shri Mataji eleget téve családi kötelezettségeinek felnevelte két lánygyermeküket, majd nekilátott spirituális küldetése beteljesítésének.

Megszületett a Sahaja Jóga

1970. május 5-én egy Bombay-tól 150 mérföldnyire lévő tengerparti faluban, Nargolban, elérte ezt a tapasztalást és Sahasrara csakrájának megnyílását. Ezután utazni kezdett, hogy felébressze a Kundalinit az emberek tömegeiben. Így jellemezte a Sahasrara csakra megnyitását: "Úgy láttam a Kundalinit, mely az Ősi Erő bennünk, a Szentlélek bennünk, mint egy kinyíló teleszkópot. Ezután láttam az egész dolgot nyitva és sugarak nagy esőzuhataga kezdett folyni a fejemen keresztül, mindenütt. Úgy éreztem, elvesztem, nem vagyok többé. Csak a kegyelem volt jelen. Láttam, amint ez teljesen megtörténik velem."

Shri Matajinak a spirituális üdvözítésért folytatott munkája ekkor kezdődött el igazán.
 
 

A Világ Tanítói

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Barátaink

Siddhartha.hu
Santmat
Kepesseg
Body Talk