Menu Content/Inhalt
Sambhala Könyvtár bemutatása
A Sambhala Tibet Központ Könyvtára 1994-ben a Tibetet Segítõ Társaság Alapítvány megalakulásakor vetette meg alapjait. Jelenleg közel 20.000 könyv áll rendelkezésre az alábbi témakörökben.
Általános buddhizmus, tibeti és más kultúrkörök buddhizmusa, védikus filozófia, hinduizmus, tibeti, indiai, kínai, japán, koreai, mongol, vietnámi, burmai, indiai, indián kultúrtörténet, jóga, tantra, yantra, samanizmus, antropológia, magyar és keleti népek néprajza, népek meséi, mondái, legendái, szimbológia, asztrológia, I-ching, egyéb jóstudományok, vallástörténet, keleti gyógyászat, természetgyógyászat, keleti harcmĂ»vészetek, pszichológia, karakterológia, antropozófia, hagyomány, szellemtudományok, kabbala, hermetika, mágia, nyugati filozófia a görögöktõl napjainkig, filozófiatörténet, keresztény könyvek, iszlám, törzsi kultúrák, judeatika, földrajz, történelem, útleírások, útikönyvek, keleti nyelvkönyvek és szótárak, mĂ»vészeti könyvek és fotóalbumok a keleti kultúrából, a témához kapcsolódó szakdolgozatok, folyóiratok, kiadványok. Emellett több száz videokazetta, DVD valamint audió CD van a könyvtár tulajdonában a tibeti, valamint a buddhista kultúrkör dokumentumfilmjeibõl és hanganyagaiból.


A Sambhala Könyvtár nyitvatarási ideje hétköznap 12.00-18.00, valamint idõszakosan, megbeszélés szerint.
A könyvtárat szabadon használhatja bárki, aki betartja a szabályokat:
  • A könyvtárba csak engedéllyel, táska, csomag és kabát nélkül lehet belépni.
  • A Sambhala Tibet Központ Könyvtára helyben olvasási rendszerrel mĂ»ködik. Feljegyezzük a könyvtárhasználók nevét, címét és egyéb elérhetõségét. A könyveket csak a könyvtárteremben lehet olvasni, onnan azokat kivinni nem szabad.
  • A keresett könyvet a könyvtárostól kell kérni és használat után neki kell visszaadni.
  • Amennyiben nincs a helyszínen könyvtáros vagy egyéb illetékes személy, akkor az olvasónak pontosan ugyanarra a helyre kell visszahelyezni a könyvet ahonnan elvette azt.
  • A könyvek katalogizálva vannak szerzõ, cím és téma szerint, így ezek szerint lehet érdeklõdni felõlük a könyvtárosnál, valamint böngészni is lehet. A könyvekbõl lehetõség van oldalakat kimásolni.
  • A könyvtár használatáért fizetni nem kötelezõ, de a színvonalas mĂ»ködés magas költségekkel jár, így adományokat a könyvtár használatáért örömmel veszünk.
Ezenkívül a könyvtár fenntartását a következõképpen lehet támogatni:
- a könyvtár témáihoz kapcsolódó könyvek felajánlásával
- bármilyen témájú könyv felajánlásával (ezeket lehetõségünk van becserélni más könyvekre)
- rendszeres vagy esetleges pénzadományokkal
(11670009-07805301-70000007)
- az egy százalék éves felajánlásával az Alapítvány adószámlájára
(18061347-1-41)
- a könyvtár mĂ»ködését elõsegítõ technikai tárgyak felajánlásával.

Egyéb felvilágosítás a könyvtárral kapcsolatban:

Mobil: 06 70 / 944-0260
Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez
www.tibet.hu
 

A Világ Tanítói

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Santmat
Kepesseg
Body Talk