Menu Content/Inhalt
Sambhala Könyvtár bemutatása
A Sambhala Tibet Központ Könyvtára 1994-ben a Tibetet Segítő Társaság Alapítvány megalakulásakor vetette meg alapjait. Jelenleg közel 20.000 könyv áll rendelkezésre az alábbi témakörökben.
Általános buddhizmus, tibeti és más kultúrkörök buddhizmusa, védikus filozófia, hinduizmus, tibeti, indiai, kínai, japán, koreai, mongol, vietnámi, burmai, indiai, indián kultúrtörténet, jóga, tantra, yantra, samanizmus, antropológia, magyar és keleti népek néprajza, népek meséi, mondái, legendái, szimbológia, asztrológia, I-ching, egyéb jóstudományok, vallástörténet, keleti gyógyászat, természetgyógyászat, keleti harcművészetek, pszichológia, karakterológia, antropozófia, hagyomány, szellemtudományok, kabbala, hermetika, mágia, nyugati filozófia a görögöktől napjainkig, filozófiatörténet, keresztény könyvek, iszlám, törzsi kultúrák, judeatika, földrajz, történelem, útleírások, útikönyvek, keleti nyelvkönyvek és szótárak, művészeti könyvek és fotóalbumok a keleti kultúrából, a témához kapcsolódó szakdolgozatok, folyóiratok, kiadványok. Emellett több száz videokazetta, DVD valamint audió CD van a könyvtár tulajdonában a tibeti, valamint a buddhista kultúrkör dokumentumfilmjeiből és hanganyagaiból.


A Sambhala Könyvtár nyitvatarási ideje hétköznap 12.00-18.00, valamint időszakosan, megbeszélés szerint.
A könyvtárat szabadon használhatja bárki, aki betartja a szabályokat:
  • A könyvtárba csak engedéllyel, táska, csomag és kabát nélkül lehet belépni.
  • A Sambhala Tibet Központ Könyvtára helyben olvasási rendszerrel működik. Feljegyezzük a könyvtárhasználók nevét, címét és egyéb elérhetőségét. A könyveket csak a könyvtárteremben lehet olvasni, onnan azokat kivinni nem szabad.
  • A keresett könyvet a könyvtárostól kell kérni és használat után neki kell visszaadni.
  • Amennyiben nincs a helyszínen könyvtáros vagy egyéb illetékes személy, akkor az olvasónak pontosan ugyanarra a helyre kell visszahelyezni a könyvet ahonnan elvette azt.
  • A könyvek katalogizálva vannak szerző, cím és téma szerint, így ezek szerint lehet érdeklődni felőlük a könyvtárosnál, valamint böngészni is lehet. A könyvekből lehetőség van oldalakat kimásolni.
  • A könyvtár használatáért fizetni nem kötelező, de a színvonalas működés magas költségekkel jár, így adományokat a könyvtár használatáért örömmel veszünk.
Ezenkívül a könyvtár fenntartását a következőképpen lehet támogatni:
- a könyvtár témáihoz kapcsolódó könyvek felajánlásával
- bármilyen témájú könyv felajánlásával (ezeket lehetőségünk van becserélni más könyvekre)
- rendszeres vagy esetleges pénzadományokkal
(11670009-07805301-70000007)
- az egy százalék éves felajánlásával az Alapítvány adószámlájára
(18061347-1-41)
- a könyvtár működését elősegítő technikai tárgyak felajánlásával.

Egyéb felvilágosítás a könyvtárral kapcsolatban:

Mobil: 06 70 / 944-0260
Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez
www.tibet.hu
 

A Világ Tanítói

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Santmat
Kepesseg
Body Talk