Menu Content/Inhalt
A Belsõ Erõ
2008.02.21.
 
KönnyĂ» út eredmények nélkülImage

Az ember mostanra megfeledkezett eredeti feladatáról, s teremtett magának egy zajos, pörgõs, felgyorsult, örömtelen világot, mely ugyan a könnyebbik utat ígéri számára, a gyors lehetõségeket, de hathatós, hosszútávú eredményeket nem hoz.

A Belsõ központ

A mai ember problémáinak tükrében látható, hogy megfeledkezett születési céljáról, és önös szándéka egy hamis pályára lökte, melyen kifelé pörög, így távolodik el Belsõ központjától. Ahhoz, hogy egyensúlyát megtalálja, a magával, másokkal és az élete tartalmassá váljék, a gyökerekhez kell visszanyúlnia. Szembe kell néznie azzal a ténnyel, hogy konkrét céllal jött e földre élni. Szembe kell nézzen Istennel magában, mert ha nem, az Ă•si Forrás Fényét szakítja ki magából, s ekkor végérvényesen elszakad és kényszerpályára kerül.

A Teremtés részei vagyunk

Belsõ Erõrõl beszélni Isten nélkül, a Mindenség végtelen szeretetének és türelmének figyelembe vétele nélkül, azt gondolom nem lehet. A Teremtés részei vagyunk, születésünktõl fogva legbelsõbb tudásunk ez, mely egyben felelõsségünk is. Mi választottuk ezt a Bolygót, feladatunk teljesítéseként, élni jöttünk ide, hogy aztán a halál kapuján át egy másik világba érkezzünk meg és érdemes tudnunk, hogy nem mindegy hova érkezünk. Itteni életünk, elõkészület is, egy másik világba, egy másik teremtett életbe, mely életet mi teremtjük meg, most!  A halállal nem fejezõdik be "utazásunk", a halál itteni életünk vége és egy másik élet új kezdete. Van egy mondás, miszerint:" csak az a tiéd, amit nem vehetnek el tõled! " A halálunkba is ennyit vihetünk. Vajon a mai világ emberének mije van, amit elvihet innen akkor, ha át kell lépnie a halál küszöbét?

Az Élet értelme

Életünk nem csak a munka, a hajtás a pénzért, a terhek, feladatok, nehézségek, evés, ivás, szórakozás,az állandó párkapcsolati játszmák ...az élet Szép, mely Szépség láthatatlanul húzódik meg a mindennapok fátyla mögött, s ajándékoz meg bennünket pillanatról, pillanatra. Tartalmas életet kívánunk élni, biztonságra, harmóniára, kiegyensúlyozott emberi kapcsolatokra vágyunk, és boldogságra. A mai ember õrült rohamban, szédült vakságban keresi vágyai beteljesülését, miközben ügyet sem vet saját szétesett Belsõ világára, melynek darabkái falként emelkednek elõtte.
 
A Belsõ Erõ

Mindennapi küzdelmében nem felejtheti el az ember, hogy földi élete emelkedettebb, magasabb értelmet rejt számára, s ha megérti ezt, teljesebb és tartalmasabb életet élhet. A Belsõ Erõ nem fizikális erõ, nem a test ereje. A Belsõ Erõ a figyelmesség, a türelem, a gyengédség talaján születik meg, azokból a minõségekbõl növi ki magát, melyek a mindennapi gyakorlat során válnak élõvé. Nehéz feladat ez akkor, amikor az embert önös érdekei, haragja, dühe, félelme, negatív emóciói irányítják. Ennek az Erõnek mindannyian birtokában lehetünk, ha visszaszerezzük eredendõen Emberi természetünket, a Szeretetre való képességünket. A Belsõ Erõ az, mely megtart bennünket egymásban és Istenben is.

A Belsõ Erõ birtokában megszĂ»nik a játszma, feloldódik a félelem, eltĂ»nik az "énesség", az "önösség", megjelenik az önmérséklet és elõtérbe kerül a feltételnélküliség.
 
Szerzõ: Knolmár Mária (Marica) - a Turiyam Program vezetõje
www.turiyam.com
 
 

A Világ Tanítói

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Barátaink

Siddhartha.hu
Santmat
Kepesseg
Body Talk