Menu Content/Inhalt
Főmenü > Életvitel, önismeret > Bach-virágterápia és önismeret II. rész
Bach-virágterápia és önismeret II. rész
ImageA Bach-virágesszenciák mind egy-egy viselkedési-érzelmi mintát, helyzetet tárnak elénk. Így segítve minket fejlődésünkbe. Ma már nagyon gyönyörű Bach-virágterápia kártyasorozatot lehet kapni. Ezekből húzva, útmutatást kaphatsz a változtatandó tulajdonságoddal, helyzeteddel kapcsolatban. Ha nincs kártyasorozatod, akkor látogass el a www.ebredesbt.hu weboldalra, ahol a „Válassz virágot” címszó alatt ugyanezt megteheted.

Ahhoz, hogy a számodra legjobb útmutatás érkezzen, fontos a koncentráció. Ugyanis az összpontosítással adsz erőt a vágyadnak, és így kaphatod meg a legjobb választ.

Most nézzük meg a következő virágok mire szeretné felhívni a figyelmünket:

Elm
Úgy érzed, hogy hatalmas felelősség nyomja a válladat és már képtelen vagy ellátni feladatodat? Lételemed a teljesítmény, de valószínűleg most van itt az ideje, hogy belásd neked is vannak korlátaid. Szükséged van egy kis lazításra, mértékletességre, hogy ismét fel tudjál töltődni. Vedd figyelmeztetésnek, és ne várd meg, hogy egy betegség vonjon ki átmenetileg a forgalomból! Adjál át feladataidból másoknak.

Gentian
Lehet, hogy elvesztetted hitedet az élet értelmével kapcsolatban? Vagy az önmagadba vetett hited veszett el? Pesszimista hozzáállásodnak megfelelően alakulnak körülményeid is. Próbáld meg elfogadni, hogy az életedben megjelenő akadályok csupán lehetőségek a jobb irány felé. Ne hagyd, hogy a nehézségek irányítsák életed, vedd fel a kesztyűt és változtasd meg az életed! Képes vagy rá!

Gorse
Belefáradtál mindenbe, és eleged van az életből? Szívósan küzdöttél, de semmit sem voltál képes javítani helyzeteden? Ezek szerint nagy fejlődés közepén tartasz. Sajnos igazi változásokra, jellemünk erősítésére csak nagy szenvedések által vagyunk képesek. Valószínűleg most egy olyan élethelyzetben vagy, melyet semmiképpen sem kerülhetsz el. Ennek a virágnak az esszenciája segíthet, hogy képes legyél ezen az úton könnyebben végighaladni.

Heather
Lehet, hogy gondolataid csak saját problémáid körül forognak? Egyedül teljesen elveszettnek érzed magad? Mindez arra szeretné felhívni a figyelmedet, hogy nem érzed biztonságban magad. Ezért van szükséged mindig valakire, aki figyel rád, még akkor is, ha nem beszélsz gondjaidról. Azonban ezt a biztonságot csak Te vagy képes önmagadnak megadni. Segíthet az is, ha elkezdesz másokra odafigyelni, és megpróbálod átérezni gondjaikat.

Holly
Mennyire hagyod, hogy szeressenek? Ne told el magadtól a valódi szeretetet csak azért, mert valakitől nem kaptad meg. Most nagyon őszintén magadba kell nézned, és felül kell vizsgálnod a viszonyodat a következő érzelmekkel: megbántottság, düh, gyűlölet, féltékenység, bosszú, irigység, ellenségeskedés, káröröm. Ha valamelyikben magadra ismersz, akkor tudatosítsd, hogy ez csupán egy védekezési formád a további sérülések elkerülése érdekében.

Honeysuckle
A múltban maradtál, mert nem akarsz, vagy nem tudsz változni. Nem akarod elfogadni, hogy az egyik legfontosabb életelv a változás. Tovább kell lépni. Lehet, hogy egy elmulasztott lehetőség, vagy valakinek az emléke tart fogva? Ha egyáltalán, vagy csak nagyon kevés dologra emlékszel múltadból, akkor is szembe kell most nézned az elengedés és a változás feladatával. Vond le a múlt tanulságát és hasznosítsd mindazt a jelenedben.

Hornbeam
Hiányzik az életedből az életöröm, mert szellemileg teljesen eltompultál. Már alig tudod rávenni magad, hogy ismét bemenj a munkahelyre, ahol a szürke, unalomig ismételd munkád vár. Nincs semmi lendületed, folyton túlhajszolnak érzed magad? Hozz változatosságot az életedbe, törjél ki a megszokásaidból. Találd meg a számodra megfelelő hobbyt. Ha erre képtelennek érzed magad, akkor hívd segítségül ennek a virágnak az esszenciáját.

Impatiens
Valószínűleg türelmetlen vagy környezeted lassúságával szemben. Jobban szeretsz egyedül dolgozni, mert akkor saját magad tempójában haladhatsz. Autódban a közlekedési dugóban üldögélve majd felrobbansz. Állandóan az idő szorítását érzed magadon. Másokat ok nélkül siettetsz. Hidd el, hogy a benned tomboló feszültség környezetedre is ráragad. Türelmet és elfogadást kell gyakorolnod, hogy rá tudjál hangolódni másokra.

Larch
Itt az ideje önbizalmad helyreállításának. Most le tudod tenni a kisebbrendűségi komplexusodat, félelmeidet a kudarctól. Önvizsgálatot tartva felismerheted, hogy ez a félénk ember nem te vagy, aki inkább elbújik a feladatok elől. Ragadj tollat, papírt, és írd össze képességeidet. Elevenítsd fel igazi valódat. Ne add fel, ha rögtön nem találsz rá erényeidre, hiszen olyan sokáig elnyomtad őket, hogy időbe telik, míg ismét felszínre kerülhetnek.

Mimulus
Mindig szorongsz valami miatt, félelmeidtől állandó feszültség uralkodik benned. Most van itt az ideje, hogy szembenézz a félelmeiddel, hogy végre le tudd tenni őket. Mindaddig, míg nem adsz nevet nekik, elengedni sem tudod. Valószínűleg nagyon érzékeny vagy, ezért sűrűbben van szükséged pihenésre, nyugalomra, csendre, hogy teljesen feltöltekezhess. Engedj az ilyen csábításoknak, hiszen szükséged van rá.
 
Szerző: Tolnai Erzsébet Éva
www.ebredesbt.hu
 

A Világ Tanítói

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Barátaink

Siddhartha.hu
Santmat
Kepesseg
Body Talk