Menu Content/Inhalt
Fõmenü > Életvitel, önismeret > Bach-virágterápia és önismeret IV. rész
Bach-virágterápia és önismeret IV. rész
ImageA Bach-virágesszenciák mind egy-egy viselkedési-érzelmi mintát, helyzetet tárnak elénk. Így segítve minket fejlõdésünkbe. Ma már nagyon gyönyörĂ» Bach-virágterápia kártyasorozatot lehet kapni. Ezekbõl húzva, útmutatást kaphatsz a változtatandó tulajdonságoddal, helyzeteddel kapcsolatban. Ha nincs kártyasorozatod, akkor látogass el a www.ebredesbt.hu weboldalra, ahol a „Válassz virágot” címszó alatt ugyanezt megteheted.

Ahhoz, hogy a számodra legjobb útmutatás érkezzen, fontos a koncentráció. Ugyanis az összpontosítással adsz erõt a vágyadnak, és így kaphatod meg a legjobb választ.

Most nézzük meg a következõ virágok mire szeretné felhívni a figyelmünket:

Vervain
Akkora lelkesedéssel végzed a feladatodat, hogy mindent 150%-osan akarsz megoldani. Neked a jó nem elég, neked a tökéletesség kell. A benned lobogó tĂ»z által valószínĂ»leg környezetedet is állandóan lelkesíteni akarod, de lehet, hogy ez számukra fárasztó. Ha nem figyelsz oda energia tartalékaidra, akkor bizony hamar kimerülhetsz, amitõl ingerlékennyé válhatsz. Fõleg akkor, ha nem a te elképzelésed szerint mennek a dolgok. Türelmet és mértéket kellene tanulnod.

Vine
Jelenlegi tanulási feladatod a benned lévõ irányítási képességed használatának megtanulása. Ennek hiányában valószínĂ»leg gyakran lesznek problémáid a vezetéssel, akár fõnökként, akár beosztottként dolgozol. Jó vezetõ akkor válhat belõled, ha erõdet elfogadod, és a hatalmat bölcsességgel és szeretettel párosítod. Ezt a bölcs vezetést nem kizárólag vezetõ pozícióban lehet érvényesíteni, sõt... Ráadásul ennek az erõnek a kezelése pénzügyi helyzetedet is befolyásolja.

Walnut
Most valami nagy változás elõtt állsz, vagy készülsz rá. Új párkapcsolat, munkahely, költözködés, stb. Lehet, hogy mindezt a változást feszültséggel terhelten éled meg, mert félsz az újtól. Ez teljesen természetes. Ha te indítottad el a változást és most kétségeid támadtak a döntésed helyessége felõl, akkor tudd, hogy ez csupán egy visszahúzó erõ a megszokott biztonságba. Vidd végig elgondolásodat, hiszen most ennek van itt az ideje.

Water Violet
Mivel számodra fárasztó, hogy sokszor kérik ki a véleményedet, vagy akár szívesen panaszkodnak neked, ezért inkább felveszel egy megközelíthetetlennek látszó maszkot, hogy így tartsd távol magadtól az embereket. Azonban te is társas lény vagy és szükséged van másokra, ezért is érzed magad néha magányosnak és elszigeteltnek. Elzárkózásod helyett inkább ösztönzõ példaképpé kellene válnod, hogy képességeiddel másokat segíthess.

White Chestnut
Vagy egyáltalán nem jönnek a megfelelõ gondolatok egy megoldandó helyzetre, vagy állandóan zakatoló gondolataidat nem tudod leállítani. Mindig ugyanazt a témát rágod át újra és újra anélkül, hogy bármi eredményre jutnál. Ezerszer átgondolod, hogy mit kellett volna mondanod egy adott szituációban. Mindez okozhat homloktáji fejfájást, alvásproblémákat, beszédzavarokat, álkapocs õrlõ mozgását. Hívd segítségül a virág esszenciáját.

Wild Oat
Szeretnél valami különlegeset létrehozni, de nincsenek konkrét elképzeléseid? Nem szívesen kötelezed el magad? Mindig keresel, de sosem érsz célt? Élvezni akarod az életed? Irányítani akarod sorsodat? Sok minden érdekel, de igazából nem tudod eldönteni, hogy melyik is az igazi. Egyik pillanatban még örömet okoz, következõ pillanatban már közömbös. Lehet, hogy önfejĂ» és önzõ vagy? Felületesen élsz, ezért nem találod örömödet semmiben. Hatolj a dolgok mélyére.

Wild Rose
Úgy érezheted, hogy tévedésbõl születtél a földre. Nagy szomorúság, eltompultság, üresség, elhagyatottság érzéseivel vagy tele. Már teljesen feladtad a változás lehetõségét. Családi örökségnek tartod a negatív életszemléletedet. A másik véglet amiben megnyilvánulhat ugyanez az állapot, amikor túlságosan élni akarod az életet, megragadsz minden lehetõséget, menager típusként próbálsz meg élni. Feladatod, hogy a két véglet között találd meg igazi önmagad.

Willow
Igazságtalannak érzed az életet, ezért neheztelsz a világra. Állandóan füstölögsz, de a változtatásig sosem jutsz el. Esetleg most ébredtél rá, hogy vágyaidból, álmaidból semmit sem valósítottál meg. Fedezd fel végre erõdet és ismerd fel, hogy csak te vagy képes helyzeteden változtatni. Ráadásul mindehhez meg is van a képességed. Vállald fel a felelõsséget életedért és tegyél is a céljaid megvalósulásáért.
 
Szerzõ: Tolnai Erzsébet Éva
www.ebredesbt.hu
 

A Világ Tanítói

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Barátaink

Siddhartha.hu
Santmat
Kepesseg
Body Talk