Menu Content/Inhalt
Fõmenü > Életvitel, önismeret > Tisztulás - A bennünk lévõ stressz, szorongás, feszültség feloldásáról
Tisztulás - A bennünk lévõ stressz, szorongás, feszültség feloldásáról
ImageÉdes Istenem, amikor rájövünk a Te kegyelmedbõl, és önismereti próbálkozásaink révén, hogy életünkben milyen görcsök, rossz reakciók és beidegzõdések feloldása a feladatunk, és ehhez hogyan járulnak hozzá az emberek (akik egy részére haragszunk, mikor fájdalmat okoznak) – rögtön elKÉP-edünk (képszerĂ»vé válik), hogy milyen egyszerĂ» fejlõdési-szálakra vannak felfĂ»zve életeseményeink! Kegyelem ez, hogy megtanuljuk felismerni rossz hozzáállásunkat, vagy egyszerĂ»en csak magasabb szinten, tudatosabban, szeretet-telibben reagáljunk, mint régen!   

Például szeretteink elvesztésétõl való félelmünk (hogy meghalnak, bajuk lesz...stb.) csak a ragaszkodást, birtoklási vágyat vagy a túlzott aggodalmaskodást erõsíti - egy ideig! A megfelelõ pillanatban pedig rájövünk, hogy akit az ember szeret, azt nem tudja elveszteni, hisz mindörökké a szívében él – bármikor felidézheti a lényét, közös emlékeit vele. Fizikai elvesztésükkor pedig (pl. távoli helyre kerülés vagy halál) azokkal van továbbra dolga az embernek, akik körülötte maradnak, vagy odakerülnek a sors révén. Általuk fejlõdik tovább és õk is általa tapasztalnak, vagy szeretetüket más szinteken élhetik ki. Természetesen ez nem egyszerĂ» feladat, de amikor sejtjük a dolgok jobbá alakulásának a lényegét, Istenhez fordulva, kérve az Ă• egyértelmĂ» útmutatását, jeleit a probléma magjának, igaz természetének felismeréséhez és szeretet-teli megoldásához (mely minden léleknek jó lesz, akik részt vettek ebben a „történetben”) - szinte rögtön megerõsít, és vagy álmok révén, vagy elcsendesült lélekkel, mikor intuícióinkat tisztábban érezhetjük: megkapjuk a választ, a megoldást! Így feloldódik a feszültség, elönt bennünket a lelki öröm, szeretettel telünk meg életünk minden (e probléma feloldásában akár rossz érzéseket keltõn is segítõ) résztvevõ felé.

Megújult erõvel már más irányok felé fordulhatunk, vagy élvezhetjük a felismert állapot áldásait – végtelen hálával Isten felé, fürödve az újból felerõsödõ, szorosabb Vele való kapcsolatban!

Az „I-GAZSÁG” révén, amit eddig „gazságnak” éltünk meg érzelmileg, most eljuthatunk az „IGAZSÁG”-hoz, ami felemel, szebbé teszi szívünket-lelkünket, kapcsolatainkat, további életünket…

Aki fél a hibák elkövetésétõl: akár ha majd rosszul tesz valamit, vagy téved és ezért csúnya büntetésben részesül – csak leblokkolja a spontán válaszait az élet hozta eseményekre, feladja  céljait, esetleg belsõ meggyõzõdését – így gyakrabban keltenek benne mások lelkiismeret-furdalást, zsarolhatóvá válik, félelemmel telítõdik az élete. Mikor lassú önismeret és a kegyelem révén végre felismeri ezt a rossz hozzáállását, problémáját, és imáira válaszul körvonalazódik a helyes megoldás, rájön, hogy hibáinak is mindig oka és célja van a körülötte lévõ lelkek tapasztalásában, fejlõdésükben, de mindenekelõtt saját fejlõdésében - e probléma felismerése által.

Ettõl kezdve bátrabban felvállalhatja saját egyéniségét, reagálásait, felvállalhatja belsõ késztetéseit és elindulhat az általuk motivált irányba: ÖNMAGA lehet, hiszen tudja, mindenki követ el „hibákat”, de ez a fejlõdés és az élet része! Isten elõtt nincsenek HIBÁK, csak SZEREPEK, neki minden szereplõ SZÍNÉSZ-LÉLEK (Isten látja a valóságot „SZÍNRĂ•L-SZÍNRE”!), Neki mindenki egyformán kedves. Ha a lélek Hozzá fordul, engedi Ă•t belülrõl a szeretetével megérinteni, ez a legnagyobb boldogság és áldás számára, mely Istennek is örömöt okoz - hisz a szeretet így megújult erõvel bontakozhat ki!

Hibáinkból mindig tanulunk is valamit: a becsület, a tisztesség, a tisztaság, az erõszakmentesség, a béke és az egymás iránti szeretet egyre kitisztultabb megnyilvánulásai felé terelve cselekedeteinket, jellemünket, énünket – lelkünket pedig az Istennel való szeretetteljes, tiszta kapcsolatra hangolja.

Szerzõ: Matosics Róbertné Zsuzsanna
 

A Világ Tanítói

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Barátaink

Siddhartha.hu
Santmat
Kepesseg
Body Talk