Menu Content/Inhalt
Főmenü > Életvitel, önismeret > A magyarok szívközössége
A magyarok szívközössége

2008.08.20.

ImageMa sem könnyebb, vagy nehezebb az élet, mint régebben volt, és most elsősorban az emberi,
belső erőtartalékainkra gondolok. A mai magyar ember látszólag sokkal felszabadultabban él ma, mint régebben. Ennek ellenére, mégis sokkal több a problémája. Rengeteg elfojtással él és ugyanennyi belső megoldani valója is van. Mindez sajnos az emberi kapcsolatok és a hétköznapok területén összegződik.

A magyar ember szétszórtságában, lelki vívódásaiban kapaszkodókat keres, melyeket külső dolgokban vél megtalálni, de ezzel együtt is csak ideig óráig tud megnyugodni! Függőségei felesleges szenvedéseinek az okozói. Az igények és az éhség nagy. A kényelmi kultúra mostanra már szinte mindent kielégít, így félrevezet és kondicionál arra, hogy hogyan mondjon az ember nemet legbelsőbb értékeire. Mély belső változásra van szükség az országban!

E változás aktualitását sajátságosan magyar társadalmi helyzetünk adja, melyben megjelennek a válási, betegségi és gazdasági mutatóink, az emberi kapcsolatok és a magyar családok nehézségei.

Ezzel szemben többek számára is megjelent az igény egy gyengéd, szeretetteljes és nagyon finom minőség megélésére. Ugyan nem könnyű a helyzetünk, hiszen látható, hogy az eltávolító, elhúzó erők is próbát tesznek, de hála Istennek egyre inkább a békességre való törekvés szándékának ereje is velünk van. Ez a szándék minden magyar lélek kívánsága is, hiszen ez vezet bennünket az elfogadásban teljesedő magyar szívközösségünk felé.

Az a lépés, amit mostanra meg kell tennünk, több szempontból is más, mint amit eddig próbálgattunk, más, mint amit eddig megismertünk. Ez a lépés újfajta figyelmet kér tőlünk, hiszen a a szív kifejezéséről van szó, mely nem mehet könnyen. Számos múltbeli, történelmi, családi nehézség és tragédia tartja fogva a magyar szívet. Ezért a magyar szívnek mostanra sokkal több figyelemre, türelemre van szüksége, amit a modern kultúrától megkapni nem tud! A magyar szív a múlt értékeiből, csodás hagyományainkból táplálkozik és a belső csendből, a létezésből merít. Így magyar szívközösségünk, a belső csend erejének ősi szövetségébe invitál, ahol megszületik a megbocsájtás, az elfogadás és a béke, melyre Földünknek és Hazánknak egyaránt szüksége van. Szívközösségünk a szeretetben teljesedik és szívünk szeretet szálai szövik a köztünk lévő mintáinkat, avagy a tiszta érzelmeinket, mely pillérei magyarságunknak! Dobogókő a Mindenség szívének dobbanását őrzi, mely ritmus, a Földön élő emberek szívének ritmusa is Egyben. Isten kegyelméből nálunk Magyarországon őrizzük a Föld szívcsakráját, így feladatunk ehhez méltóan a béke minőségét képviselnünk mindennapjainkban is. Így legyen!

 
Szerző: Knolmár Mária (Marica) - a Turiyam Program vezetője
www.turiyam.com
 

A Világ Tanítói

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Barátaink

Siddhartha.hu
Santmat
Kepesseg
Body Talk