Menu Content/Inhalt
Fõmenü > Életvitel, önismeret > Természetes család > Magyarország a szív erejével II.
Magyarország a szív erejével II.
Image2008.12.07.

Knolmár Marica vagyok és az ÉLĂ• – életforma gyakorlatáról szól mostani írásom, a szív tanításának közlésében. Magam  is a mindennapok kihívásait élem, s úgy gondolom, hogy ami a világban történik ahhoz közöm van, mert itt élek, ide születtem. Ami másokkal és Földanyánkkal történik, az rám is hatással van, megrendít.  Az ÉLĂ• – életformával a célom, hogy szeretetteljesebb, szebb egy  jobb jelennek adjunk esélyt, mely jelen egyben jövõnk is. A  gyakorlatok egyszerĂ»ek és  neked is szólnak, ha szándékod a  szív pozitív energiájával megajándékozni magadat és másokat is. Az ÉLĂ• -életforma megszólít bátran minden embert, aki a szív tanítása pozitivitásában kíván élni!

A magad útját járva

Mindannyiunkat  szólít a szív tanítása, függetlenül attól, hogy mivel foglalkozunk. Lehetünk vezetõ beosztásúak, politikusok, ahogy fizikai dolgozók,  tanulók, nagymamák, nagypapák vagy humán szférában munkálkodók, hiszen ez csak hasznunkra lehet!

A minap valakitõl azt halottam, hogy „olyan nyálas ez a szeretet dolog és hagyjuk már a spirituálitást.” A mindennapoktól nem lehet elválasztani egyiket sem, ha megtesszük, akkor a következményeivel is számolnunk kell. Egyébként is könnyĂ» lenne ennyivel elintézni mások pozitív szándékát, de mostanra már nem lehet!  Ugyanis egyre többen vannak akik az egyensúlyra törekszenek, egyre többen szeretnék megtalálni egyedi, sajátos lehetõségeiket, a maguk útját, hogy sorsukat a saját kezükbe véve irányítani tudják. Ez nem mindig megy oly könnyen, de íme az erõsítés ahhoz, hogy az általunk óhajtott pozitív életáram vonzásába kerüljünk. Számtalan kibúvót is találhatnánk, de most inkább tegyünk érte, hogy  pozitív tudatosságunk növekedjék:

1. Ízlelgesd a szeretet szót, adj neki színt, egy hangot, egy mozdulatot, ismerkedj vele! Ez sokkal érdekesebb, ha többen csináljátok. Vigyetek bele humort, kedvességet és türelmet.

2. Legyen napi szinten  mantrád a szeretet szó, melyet naponta többször ismételj kedvesen, finoman, így növeszd és add hozzá mindennapjaidhoz. Ezzel hangolod magadat egy finomabb rezgésre, mellyel esélyt adsz magadnak, hogy a pozitívat fejezd ki a negatívval szemben!

3. Miközben mosolyogsz a szívedre, ismételd magadban és éld át,  megengedem, hogy a béke, mint egy „belülrõl nyíló virág” bennem, szívem és egész lényem virágba borítsa.

Szíved dalát dúdolva

Ha mindezt napi következetességgel ismételed megéled azt, hogy az életed egy magasabb szintĂ» szeretet számára megnyílik. Az engedékenység és szerénység megteremti számodra a másokkal való figyelmes kommunikációt!  Erõsebbnek érzékeled a testedet, tisztábbnak a látásodat, így a mindennapok nehézségeiben a jót is meg látod. Ezzel együtt jobb és lendületesebb, élettelibb dolgokat  hívsz meg magadnak! Figyelj a legegyszerĂ»bb, legtermészetesebb dolgokra, hogy meghallhasd a legbelsõbb  lágy dallamot, mely dallam a szíved énekét dúdolja.
    
1. Énekelj bátran, fejezd ki dalban e belsõ dallamot. Öltöztetsd fel szavakba, így énekeld el saját belsõ üzenetedet, saját legbelsõbb, önmegerõsítõ mantrádat magadnak.

2. Napi tevékenységeid közben is emlékezz erre a dalra, ahogyan teszel, s veszel dalold bele a mosogatásba, fõzésbe, takarításba, a sétálásba, minden tevékenységedbe. Ez a dal a szíved dala, szeretettel itatja át minden tevékenységedet, melybõl így magadat és másokat is ösztönzõ kreativitás válik!                    
 
3.  Keress egy nyugodtabb helyet magadnak, mely lehet a természetben is. Ülj le úgy, hogy ne fázz! 5 -10 percrõl van szó. Csak ülj, lazíts, lélegezz mélyeket és engedd, hogy átéld azt, hogy szeretnek téged. Engedd bele magadat ebbe a megfoghatatlan, de nagyon emberi érzésbe. Nyisd meg szíved kis kapuját a szeretet gyógyító fénye számára. Tudd, hogy ez a te fényed is!
 
Szerzõ: Knolmár Mária (Marica)
- a Turiyam Program vezetõje
www.turiyam.com
 
 

A Világ Tanítói

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Barátaink

Siddhartha.hu
Santmat
Kepesseg
Body Talk