Menu Content/Inhalt
Fõmenü > Szellemi áramlatok > Deeksha > Az Egység Egyeteme
Az Egység Egyeteme
Több mint százmillió ember segíti és szereti õket, Sri Bhagavan és Sri Amma az alapítói és állandó inspirálói az Egység Egyetemének. Ă•k úgynevezett Avatarok, vagyis az univerzális tudatosság által a segítségünkre küldött lények, az isteni univerzális tudatosság nõi és férfi minõségének megtestesítõi itt a Földön.

Image

Két testben ugyanaz az csodálatos isteni tudatosság, erõ, szeretet, együttérzés, bölcsesség. Ă•k az az isteni erõ, jelenlét, ami a háttérbõl irányítja, lehetõvé teszi és segíti az Egység Áldás jelenségét mindenütt a bolygónkon. Ă•k az éltetõ lélegzet minden csoda mögött, amit a keresõk tapasztalnak. Ez a mindent átható erõ az õ együttérzésükbõl fakad. Megjelennek téren és idõn keresztül az embereknek, ha a segítségüket kérik. Az õ tudatosságuknak nem szab határt a fizikai testük, Amma és Bhagavan megjelentek már a születésük elõtt. Sri Bhagavan és Sri Amma nem tartozik senkihez, semmilyen nemzethez vagy valláshoz. Ă•k az egész emberiségért vannak.

„Az Élet az, amit csinálsz belõle – iskola, csatamezõ, játszótér.”  (Sri Amma Bhagavan)
 
Az Egység Egyeteme - a tanulás és fejlõdés központja

Az Egység Egyeteme egy olyan légkört teremt az embereknek, ahol tanulva és fejlõdve a tudatosságukban egyre boldogabb emberekké válnak és egyre boldogabb családokat hoznak létre. A világ minden vallásából, minden területérõl jönnek ide emberek, az egyetem a fejlõdést és tanulást reprezentálja. Mind a belsõ mind a külsõ világunkra vonatkoztatva.

Sri Amma és Sri Bhagavan akik az Egység Áldás forrásai is, 2002-ben alapították az Egység Egyetemét.

Image

Az Egység Egyetemének látomása
 • Egy új ember létrehozása
 • Egy minõségi ember létrehozása
 • Az emberi tudatosság átalakítása
 • Formát és felépítést, célirányt adni a mai világnak
 • Az emberiséget az egység állapotába segíteni
A mozgalom tevékenysége, mĂ»ködése, céljai mögött ott található Sri Bhagavan és Amma belsõ felismerése, amely így szól: „Az igazság, legyen az bármilyen mély igazság is, amíg nem a te igazságod, addig az számodra nem igazság.” Az egyetem minden egyént szoros érintkezésbe hoz az õ saját hitének igazságával saját belsõ tapasztalás formájában. Az egyetem azt mondja, hogy az egyén átalakulása vezet a globális átalakuláshoz. Az egyetem külön ajánl tanfolyamokat indiai és más országbelieknek. A nem indiaiaknak szervezett tanfolyamok vezetõ irányítója Sri Anandagiriji, Amma és Bhagavan elsõ tanítványa, õ és a többi segítõ Amma és Bhagavan által lettek tanítva, képezve több mint 12 éven át, õk vezetik és segítik a különbözõ programokat az egyetem táboraiban.

A programok, melyeket ajánl az Egység Egyeteme
 • Kapuk az egység felé
 • Egység - Felébredés
Kapuk az egység felé

Ez egy hét napos program, aminek a középpontjában Sri Amma Bhagavan által adott mély belsõ felismerés áll, ami az egységre ébredésre irányul és így szól:
 • A szenvedésbõl megjelenik a hit
 • A hitbõl megjelenik az öröm
 • Az örömbõl megjelenik a gyönyör
 • A gyönyörbõl megjelenik a nyugalom
 • A nyugalomból megjelenik a boldogság
 • A boldogságból megjelenik a tudatosság
 • A tudatosságból megjelenik a valóság tapasztalása úgy, ahogy van
Fedezd fel a te saját hitedet

Az Egység mozgalom teret hódított a világ több országában. Bármerre is halad, ott az emberek a magukévá teszik. Nincs egyéni természete, hanem mindenütt felveszi azt a formát és felépítést, ami az emberek szívéhez közel áll. Mint a folyó, ahogy követi a partvonalat, a mozgalom harmonizál az adott földrész embereinek érzelmi, kulturális és spirituális szükségleteivel.

Minden ember a saját kultúrájában és tradíciójában gyökerezik. Elveszettnek érzi magát és nem képes azonosulni, ha nem érzi a forrásával az érintkezést. Az õsi bölcsességek szükségtelenné váltak, ahogy elvesztették fontosságukat az új környezetben. A sokrétĂ» Egység felé közelítésében a mozgalom segít visszaállítani-újraéleszteni az õsi tradíciókat úgy, hogy a szimbólumok mögött lévõ igazságot ragadja meg. Mindenféle gyakorlatnak, rituálénak és hitnek megvan a saját egyedi helye az isteni tervben. Ezek a tudatosság bizonyos minõségeit képviselik és összekapcsolnak azzal.

A mozgalom nem kíván létrehozni egy összevont vallást azzal, hogy az összes õsi rendszert begyĂ»jtve egy kalap alá veszi azokat. Azt szeretné, hogy mindegyik hit visszanyerje az eredeti tisztaságát, mert mindenféle vallás forrása a spirituális tapasztalás. A mozgalom nem létezik, mint egy független dolog külön istennel, tanítással, igazgatási szabályzattal, vagy valami meggyõzõdés gyakorlásával.

Inkább megerõsít a már létezõ hitünkben úgy, hogy azt valósággá alakítja személyes tapasztalaton keresztül.
 
 

A Világ Tanítói

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Barátaink

Siddhartha.hu
Santmat
Kepesseg
Body Talk