Menu Content/Inhalt
Fõmenü > Szellemi áramlatok > Deeksha > Sri Bhagavan tanításai dióhéjban
Sri Bhagavan tanításai dióhéjban
1. Egyetlen egy Elme van – az Ă•si elme. Ennek az állapota az elválasztás és kettõsség.

2. Az elméd nem a te elméd, hanem egy kiterjedése ennek az õsi elmének.

3. Ugyanígy a gondolataid nem a te saját gondolataid, hanem letöltõdnek a gondolati mezõbõl (morfogenetikus mezõ),  összekapcsolódva az Ă•si elmével.

4. Az elkülönült én érzetét az emberi agy neurobiológiai felépítése generálja.

5. Ez az „én” úgy tapasztalja önmagát, mint különálló, ezért állandó vágyat generál valami után, ellenszenvet, összehasonlítást és ítélkezést, amik a szenvedés magjai.

6. Amikor ez az elkülönült „én” érzet eltĂ»nik, a szenvedés befejezõdik. Amikor az állandó sóvárgás valami után megszĂ»nik, ebbe bele tartozik az állandó sóvárgás a felébredés után is, akkor felébredett vagy.

7. Amikor az Egység Áldás (Deeksha) közvetítése történik, egy neurobiológiai folyamat indul el, ami az elkülönült „én” vagy rögzült „én” érzet eltĂ»néséhez vezet.

8. Amikor a rögzült „én” érzete eltĂ»nik, akkor úgy tapasztalod magad mint a személyiségek tánca, melyek folyamatosan feltĂ»nnek és távoznak.

9. A tested nem a te tested. Amikor az én érzete eltĂ»nik, az az érzés, hogy te birtoklod a testet, szintén eltĂ»nik és úgy tapasztalod azt, mint egy jármĂ» az isteni tudatosság táncához. Valójában minden teremtmény a te testeddé válik.

10. Az elme kettõsségen alapszik, ezért nem ébredhet fel.

11. Az én, ami egy illúzió, nem ébredhet fel. Az csupán egy koncepció.

12. A felébredés csupán a felismerése annak, hogy nem létezik „én”, aki felébred.
 
 Image
 
Hét lépés a szenvedésbõl a szabadság felé

Ezen a világon senki sem szabad a szenvedéstõl. Mit tehetünk azért, hogy megszabaduljunk a szenvedéstõl?

Sri Bhagavan: Nagyon egyszerĂ». Kérlek kövesd az alábbi hét igazságot, ami a szenvedéstõl való megszabadulásról szól.

1. Minden ugyanabból a forrásból jön. Ez Isten vagy Energia. Nincs kezdete és vége az életnek.

2. Ha felismered ezt a forrást, nem fogsz többé különbséget tenni jó vagy rossz, helyes vagy helytelen között. Mindezek csupán a mi látásmódjaink. Minden egy forrásból jön.

3. Az élet nem más, mint önmagad keresése. Az életedben a dolgok, amik történnek veled, az emberek, akiket látsz, minden téged tükröz vissza. Ha szegénységtõl szenvedsz, az azt jelenti, hogy valami nincs rendben benned. Rendbe kell ezt raknod, hogy kikerülj a szegénységbõl. Ha gyĂ»lölet van benned, akkor bármerre nézel is, ugyanezt a minõséget fogja mutatni neked, amit látsz. Ha ördögi gondolataid vannak, azoknak az embereknek, akikkel találkozol, szintén ördögi gondolatai lesznek. Próbáld megérteni elõször magadat.

4. Ismerd fel, hogy bármit is tapasztalsz ebben az életben, az Isten áldása. Tegyük fel, elcsúszol séta közben, próbáld meg felismerni, hogy az is Isten áldása. Ha Istent látod mindenben, az életed csodálatos lesz.

5. Ismerd fel, hogy bármit is tapasztalsz ebben az életben, az csupán Isten tesztje számodra. Nem pedig egy rossz tapasztalat. Ha úgy tekinted, mint egy rossz tapasztalatot, akkor az azt jelentené, hogy Isten nem együttérzõ. Ha egy problémát tapasztalsz, értelmezd úgy, mint egy lehetõséget számodra ahhoz, hogy szembenézz vele és megoldd. Adatott neked emberek, jólét és bizalom, hogy szembenézz a kihívásokkal. Ha ezt megérted, a bizalmad növekedni fog. Isten, pedig teszteli a bizalmadat.

6. Ha felismered azt, hogy bármi, amit tapasztalsz, Isten tesztje számodra, akkor majd mélyebben leszel képes gondolkodni a problémádról, és képes leszel azt megoldani egy jobb úton. Meg fogod érteni az eredményét. Így aztán már nem fogsz félni.

7. Ha megérted az elõbbi hat igazságot, majd átalakulás megy végbe benned. Onnantól kezdve nem csupán együttérzõ leszel, hanem te leszel maga az együttérzés. Ha követed ezt, a kapcsolataid fejlõdni fognak. Nem fogsz félni, nem fogsz szomorkodni, csupán örülni fogsz. Ne próbáld meg ezt analizálni logikai alapon. Amennyiben csupán 21 napig követed az alábbi hét igazságot, örömtelivé válsz. A probléma velünk az, hogy mi csupán szomorúságot és szenvedést szórunk szét, sugárzunk magunkból. Ezért haldoklik a Föld. Amikor majd örömöt és boldogságot tapasztalsz, csak örömöt és boldogságot leszel képes sugározni másoknak.
 
Sri Bhagavan üzenete

Minden szenvedés gyökere a különálló létezés érzése. Megosztott tudatunk van, ami úgy fogja fel a dolgokat, hogy az én és a nem én, az enyém és a nem enyém, az én embereim és a tieid, az én nemzetem és a tiéd. Mivel mindent megosztottan tapasztalunk, ezért támadva érezzük magunkat mások által. A félelembõl faji háború lesz, konfliktusok, majd késõbb az erõszak többi formája.

Megválthatatlanok vagyunk? Csupán egy csapat pesszimista filozófus maradunk vagy fásult szemlélõdõként siránkozó a mi kollektív gyászos végzetünkön? Nem feltétlenül.

Mi, mint egy faj, közvetlenül egy óriási átalakulás szélén állunk az elválasztottságból az egységbe. Felébredhetünk a sötétségbõl a fénybe, a hazugságból az igazságba. Felismerjük majd minden élõ dolog egységét.

Annak ellenére, hogy különbözõ életet élünk, térben és idõben távol vagyunk egymástól, de biológiailag, érzelmileg és spirituálisan egyek vagyunk.

Csak egy test van. Ami az állatokkal történik a tengerekben, az történik velünk is férfiakkal és nõkkel. Ami az erdõkkel történik, az történik a mi testünkben velünk, mivel a testünk, mint a fák, ugyanabból a földbõl vannak. Testünk nem intelligenciával felruházott mozgó agyagforma? A lelkiismeretes erõfeszítés arra, hogy meggyógyítsuk a Földet, manifesztálódik majd, mint saját testünk végsõ gyógyulása.

Csak egy elme van. Ez az elme áramlott keresztül az õseinken, rajtunk keresztül is ez folyik át és tovább él majd a gyermekeinken keresztül és az utódaikon keresztül. A kollektív gyötrelem vagy félelem, amitõl a felebarátunk szenved a világ egyik részén, testet ölt álombéli vagy ébrenléti rémálomként valaki másnak valahol a világ másik részén. A mi örömünk és fájdalmunk állandó összeköttetésben van. Mi egyek vagyunk és nem élhetünk tovább az elkülönültség illúziójában.

Csak egyetlen tudatosság létezik. Egy holografikus univerzumban élünk. Minden egyén, aki felébredve az egység állapotába kerül, automatikusan befolyásol több ezer embert, segítve õket a valóság egyetlen józan tapasztalási alternatívája felé.

Amikor a valóságtapasztalásunk megváltozik, új formáját fogjuk felfedezni az életnek és a szeretetnek. Egy jobb planétát teremtünk majd a jelen és a jövõ számára.

Ez a mi közös sorsunk.
 
 

A Világ Tanítói

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Barátaink

Siddhartha.hu
Santmat
Kepesseg
Body Talk