Menu Content/Inhalt
Fõmenü > Jóga > Jógával a párkapcsolatunkért
 
Jógával a párkapcsolatunkért
ImageA mai, modern, zaklatott idõk hatékony csillapító, egész-ségünket támogató elixírjei az õsi, évezredes múltú tanítások. Így a Jóga is és hála Istennek egyre többen gyakorolják. Mára már felismertük az õsi Jóga egészségünkre gyakorolt támogató hatását, viszont a Jóga sokszínĂ»sége nem merül ki az ászanák, vagy a lótuszülés kigyakorlásában és az egészséges táplálkozásban, a vegetáriánus étkezésben. A Jóga esetében összetettebb dologról van szó. Elsõsorban arról, hogy az õsi Jóga az élet mĂ»vészete, eszközünk ahhoz, hogy mindennapi problémáink fölé emelkedjünk. Ebben az esetben testi-lelki-szellemi tisztulásunkról, gyógyulásunkról, mitöbb kigyógyulásunkról van szó, mivel e tisztuláson keresztül fedezhetjük fel azokat az új érzéseket, amelyekre oly nagyon vágyunk: harmónia, öröm, vitalitás és a szeretet.
 
Ügyetlenül élünk és konfliktusba keverjük magunkat

Emberi kapcsolataink az egyéni válságkezelés, a problémákkal, nehézségekkel való bánásmód hiányosságai tekintetében veszélyben vannak, így pedig a család kis közössége és nagyobb családunk, emberi közösségünk is, Bolygónk is. A szakértõk szerint csökken a házasságok, a gyermekszülések száma. Egyre többen élnek egyedül, sok a válás, kapcsolati krízisek, szexuális problémák... Hiányainkkal küzdünk. Jobbat, mást, többet akarunk és aztán szenvedünk, hiszen még az sem igazán jó nekünk, amit már elértünk, mert újra más kell. A fogyasztói attitüd az emberi kapcsolatokat sem kíméli. Mégis, sem a másik embert, sem a világot nem cserélhetjük le, nem dobhatjuk el, vagy nem kapcsolahatjuk ki, akár a tévét, ha nem tettszik az adás, amit közvetít. Rengeteg könnyĂ» út van, azonban a saját félelmeinkkel, frusztrációinkkal, neurózisunkkal való munka nélkül nem haladunk, nem fejlõdünk.

Jógával egymásért


Jóga jelentése és célja a kapcsolódás az egyesülés, melyet életünk minden területén gyakorolhatunk. A Jóga elsõsorban az elménket célozza meg, így elõnyeit éppen ott élvezhetjük, ahol vagyunk! Jelen esetben a párkapcsolat területén, hiszen olyan eszköz van a birtokunkban, amellyel felszabadíthatjuk és fejleszthetjük a már elfeledett legbelsõ, tiszta, értékeinket azokat, melyek építõ elemei emberi kapcsolatainknak, párkapcsolatunknak, szexualitásunknak.

Mit adhatunk hozzá emberi kapcsolatainkhoz és párkapcsolatunkhoz, hogy jobb legyen?


Adhatunk mélyebb önismeretet azt, hogy másképpen gondolkodunk magunkról, hogy odategyük magunkat az élet kihívásai elé. Összpontosított figyelemet és türelmet, elfogadást, a testudatosság fejlesztését és kreativitást, vitalitást, ahogy kitartást és együttérzést is adhatunk. Adjunk esélyt magunknak, adjunk esélyt egymásnak: már ne a sértett, duzzógó, küzdõ és elégedetlen gyerek méltatlan szerepeit vegyük magunkra, ne bántsuk, ne bĂ»ntessük magunkat, hanem tanuljunk élni emberibben = Jógázzunk!
 
Szerzõ: Knolmár Mária (Marica) - a Turiyam Program vezetõje
www.turiyam.com
 
 
 

A Világ Tanítói

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Barátaink

Siddhartha.hu
Santmat
Kepesseg
Body Talk