Menu Content/Inhalt
F├Ámen├╝ > ├ëletvitel, ├Ânismeret > Interj├║ Bogn├ír ├ügota kineziol├│gus csal├íd├íll├şt├│val
Interj├║ Bogn├ír ├ügota kineziol├│gus csal├íd├íll├şt├│val
ImageBognár Ágota az els├Ák között kezdett el foglalkozni kineziológiával. A családállítás módszerét  Dr. Arnold Polivkától (bécsi pszichológus, család- és rendszerállítás  oktató) sajátította el. Ezernél is több állítást dokumentált részletesen. „Neves névtelenségben” végzi a munkáját Pomázon - az igazi Mesterek rejt├Ázködve élnek.

Széles eszköztárral dolgozol, a családállítás mellett számos kineziológiai módszert, pránanadit, Bach- virágeszenciákat, vezetett meditációt, szakrális tisztítást is alkalmazol, amik remekül kiegészítik egymást. Mi alapján döntöd el, hogy mikor melyik módszer a legcélravezet├Ább?


Ahogy a családfelállítás egész folyamata alatt, úgy a módszerek kiválasztásánál is az úgynevezett családi lélekre - más néven morfogenetikus mez├Áre - bízom magamat, ami az összetartozó lények közötti láthatatlan hálót jelenti. Én csak arra ügyelek, hogy végig központosítottak legyünk, és kapcsolatban maradjunk a Mez├Ável.

Kevesen ismerik az egyéni családállítást, ahol nem csoportban képvisel├Ákkel folyik a munka, hanem papírlapok segítségével. Milyen esetekben jobb alkalmazni az egyéni módszert? Ha például olyan témához kér segítséget valaki, amit egy csoport el├Átt esetleg nem lenne bátorsága felvállalni?

Ez az egyik lehetséges ok. Egyéni foglalkozást szoktam javasolni akkor is, ha nem szívesen nyílik meg valaki mások el├Átt, esetleg ha alacsony az energiaszintje, vagy ha nagyon messzire került már valódi önmagától.

Nagy el├Ánye az egyéni állításnak, hogy a kliens közvetlenül minden szerepl├Á rezgését, érzését megtapasztalja az adott szituációban. Gyakran hallom azt a véleményt, hogy az egyéni állítás hatása gyengébb, mint a csoportos állításé. Mi err├Ál a véleményed?

Minden módszernek vannak korlátai, el├Ányei és hátrányai. Azért sajátítottam el több módszert is, hogyha az egyikkel „falba” ütközöm, akkor egy másik átsegíthet az akadályon. Akkor azonban, ha valaki a saját dolgaira nehezen lát rá, inkább a családállítás csoportos módját javaslom.

Fontos feldolgozni a múltból hozott traumákat. Ugyanakkor a magunkon való dolgozás járhat szerinted azzal a veszéllyel, hogy folyamatosan újabb és újabb emlékeket ásunk el├Á, ahelyett hogy figyelmünket a Mostra, az örök jelen pillanatára összpontosítanánk?


A „magunkon dolgozni” kifejezés egy fáradságos, izzasztó útra utal, melyen én is jártam egy ideig. Most már inkább a „valódi önmagam megtalálásának” folyamatát és örömét szoktam átélni.

A múltba azok a „leszakadt én-részeink” rántanak, amelyeket még nem gyógyítottunk meg. Ha elmulasztjuk feldolgozni a múlt traumáit, akkor az élet újra és újra szembesít velük. Ha letagadjuk vagy eltitkoljuk a problémáinkat, a régi „sebeink” egy id├Á után nem fognak békén hagyni bennünket. Ha nem veszünk róluk tudomást, akkor majd esetleg az utódaink lesznek kénytelenek az általunk elnyomott, kirekesztett érzéseket átvenni. A lelkünk azért tépi fel újra és újra a régi „sebeket”, hogy esélyt adjon a begyógyításukra.

Ha elhisszük, hogy minden ember eredend├Áen jó, akkor nem azért dolgozunk magunkon, hogy „megjavítsuk magunkat”, hanem csakis azért, hogy „lehántsuk” azokat a korlátozó rétegeket, amik rárakódtak arra a „drágak├Áre”, amik mi valójában vagyunk.

Arra azonban valóban nincs id├Á, hogy minden egyes „leszakadt én-részünkkel” egyenként foglalkozzunk, mert akkor állandóan a múltban élnénk. Számomra ezért olyan fontosak a csoport minden tagját érint├Á témákkal (pl. életfeladattal, fájdalommal, tettes-áldozat témakörrel) foglalkozó rendszerállítások (amiket én Tematikus állításoknak nevezek), mert ott számtalan sérült részünk nyer egyszerre gyógyulást úgy, hogy közben a tudatossági szintünk is hatalmasat emelkedik. Új összefüggéseket veszünk észre, az eddigi ismereteink pedig új értelmet nyernek.

Kezd├Á terapeutákat is tanítasz, miben tudsz leginkább segíteni nekik, hogy a kezdeti nehézségeken átlendüljenek?


A kezd├Ákkel való foglalkozást nem nevezném tanításnak, hanem inkább összehangolásnak. Abban segítek nekik, hogy összhangba kerüljenek a Mez├Ável, a klienssel és önmagukkal, hogy rátaláljanak a saját módszerükre. Talán a tanári múltamnak köszönhetem azt, hogyha állít vagy old valaki el├Áttem, és elakad, akkor elég jól tudok neki segíteni abban, hogy ez legközelebb ne következzen be. Továbbá oldással és állítással feltárom azt, hogy mi akadályozza ├Át abban, hogy gyakorlottá és sikeressé váljon a „munkájában”. Arra buzdítok minden kezd├Át, hogy sokat gyakoroljon, mert csak így szerezhet tapasztalatot.

A „Tudatosulás útja” cím├╗ anyagomban pedig (irányt├╗ gyanánt) tematikusan elrendezve több száz gyógyító mondatot gy├╗jtöttem össze.

Intuitív módon, teljes mértékben a Mez├Áre hangolódva vezeted az állításokat, és türelmesen hagyod kibontakozni annak a menetét. Gyakran már az állítást megel├Áz├Á napokon kapsz információt a Mez├Áb├Ál. Hogyan fejlesztetted ezt a képességedet?

16 éve foglalkozom kineziológiával, 6 éve pedig családfelállítással. A gyakorlattal együtt n├Átt az érzékenységem is. Gyakran segítettem magamon is az általam használt módszerekkel azért, hogy felkészülten tudjam majd segíteni a csoport minden tagját a saját útján. Ha ezzel az ├Ászinte alázattal fordultam a Mez├Á felé, akkor mindig kaptam t├Ále segítséget.

Táltosaink emléksúlyoknak hívták a térben lenyomatot hagyó (általában er├Ászakos cselekedetekhez köt├Ád├Á) energiákat. A karmikus szálak pedig nemcsak emberekhez, hanem helyekhez is kapcsolódnak. A térnek is van emlékezete, ami kihathat az ott él├Ákre. Hogyan mentesíthetjük lakhelyünket az ilyen hatások alól?

Kialakítottam a tértisztításnak egy speciális fajtáját. Akkor, amikor a kliens már elég tudatos, és úgy érzem, hogy a problémája összefüggésben van a lakóhelye negatív energiáival, akkor kimegyek a helyszínre, és ott végzem el a tértisztítást, mely tartalmaz egy családfelállítást is. Az állításból kiderül az, hogy hogyan gyógyíthatjuk meg az ott jelenlév├Á emlékeket, energiákat.

Azt gondolom, hogy nem véletlen az, hogy ki hol lakik. A lakónak dolga az, hogy kitisztítsa az otthona energiáit. Ha pl. régi csatamez├Án áll a háza, lehet, hogy ott ölték meg valaha ├Át, vagy ├Á ölt meg ott valaha valakiket. Vagy hasonló jelleg├╗ „sérülése” van neki is és a helynek is. Így azzal, hogy a helyet „gyógyítjuk”, az ├Á tettes és áldozat én-részei is gyógyulást nyerhetnek.

Gyakran el├Áfordul, hogy a tisztítás után újból és újból visszatérnek az idegen energiák, amíg egy múltbéli köt├Ádés nem került feloldásra. Mi ennek az oka?

Földi létünk célja az, hogy visszatérjünk tudatállapotunk teremtéskori állapotához. Ezt csak fokozatosan tudjuk elérni, egyszerre nem lehet, mert fontos, hogy közben feldolgozzuk az eddigi tapasztalatainkat is. De nem elég csak a testünket és az auránkat megtisztítani, mert rengeteg más részünk is van, és a káros energia bárhol jelentkezhet!

Ráadásul nem csupán másvalakit├Ál eredhet, hanem saját magunktól is! Legtöbb ember szabotálja magát és a céljait. A lényeg az, hogy bármit is tettünk a múltban, akkor is szeressük, tiszteljük és fogadjuk el magunkat.

Bognár Ágota honlapja:
www.csaladkinez.kezdobetu.hu
Az interjút készítette: Szabó János http://hellingermodszer.blogspot.com/
 

A Vil├íg Tan├şt├│i

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Barátaink

Siddhartha.hu
Santmat
Kepesseg
Body Talk