Menu Content/Inhalt
A tanulóság
ImageA transzfigurista tanításokat nem filozófikus megfontolásokra szánják – azokat "meg kell élni". Ezen munkálkodnak a tanulók a Szellemi Iskolában. Akik nem érzik felkészültnek magukat, hogy a tanulóságot ebben az értelemben gyakorolják, de azért kapcsolatot kívánnak fenntartani az iskolával, azok számára lehetséges a tagság állapota.

Tájékozódás és személyes szabadság

Mielőtt a csatlakozás mellett döntenének, az érdeklődő emberek számára annyi időt és annyi lehetőséget biztosítanak, amennyit csak kívánnak, hogy kötelezettség nélkül többet tudhassanak meg az Iskoláról. A belépést követően bárki bármikor megszakíthatja a kapcsolatot az iskolával, amikor úgy dönt. A személyi szabadságot tekintjük az egyetlen megfelelő alapnak a szellemi út bejárásához, amelyet az ember a rendeltetésének ismer fel.

Templomok, konferenciahelyek és centrumok

A Lectorium Rosicrucianumnak sok országban vannak templomai és konferencia központjai, ahol a tanulók rendszeresen találkoznak templom szolgálatokon és más rendezvényeken, melyek során tanulmányozzák a transzfigurista filozófiát, és elgondolkoznak azon, hogyan tudják azt az életükbe beilleszteni. Erre a célra világszerte különböző városokban mintegy 160 centrum található. Ezekben előadásokat és tanfolyamokat is tartanak az érdeklődőknek. Világszerte körülbelül 12.000 tanuló tevékenykedik. Ezen felül, a Lectorium Rosicrucianumnak mintegy 3.000 tagja van, akik élnek a lehetőséggel, hogy többet tudjanak meg az Iskoláról.

Életreformok és erkölcsi felfogás

A tanulóktól elvárják hogy megvalósítsanak bizonyos alapvető életmódbeli reformokat, mint a vegetarianizmus, a dohányzástól, alkoholtól és a kábítószerektől való tartózkodást. Szintén elvárt a magas szintű erkölcsi felfogás. A külső tevékenységekben éppúgy, mint a belső fejlődésükben a férfi és a nő egyenrangú. A különböző életkorú tanulóknak, és számos fiatal embernek a Lectorium Rosicrucianum munkájában tanúsított aktív szerepvállalása különösen kiemelkedő. A tanulóságba 18 éves kortól lehet belépni.
 
 

A Világ Tanítói

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Barátaink

Siddhartha.hu
Santmat
Kepesseg
Body Talk