Menu Content/Inhalt
Fõmenü > Szellemi áramlatok > Quan Yin módszer > Jézus és a meditáció
Jézus és a meditáció
ImageMost nézzük Jézus életét. Nem járt templomba imádkozni, kivéve, mikor igét hirdetni ment oda, vagy a kereskedõket kidobni, vagy a papokat megszidni. Soha, egyszer sem olvastam, hogy templomban imádkozott volna. Hát akkor mit csinált? Nagyon megbízható tudományos források alapján tudjuk, hogy sok országban járt, fõleg Indiában és Tibetben, és sok különbözõ iskolához tartozó megvilágosodott mestertõl tanult.

Ha Indiába mentek, mert igazán kerestek egy mestert, meg fogjátok találni azokat, akik meditatív életet élnek, és õk megtanítanak titeket meditálni. Minden mester, akit ismerek, gyakorolja a meditációt, a leghíresebb tibeti lámák is gyakorolják, különbözõ módokon.

Szóval, ha Jézus Indiában élt legalább egy tucat évig, akkor állíthatjuk, hogy minden valószínĂ»ség szerint találkozott néhány ilyen meditációs mesterrel. Elõször valószínĂ»leg néhány kisebb hatalmú mesterrel találkozott, akik megtanították néhány mantrára, jóga gyakorlatra, és néhány csodatételre, mint a víz átváltoztatása borrá, stb. Ezeket a dolgokat valószínĂ»leg a kezdeti idõkben tanulta, mielõtt találkozott az úgynevezett himalájai meditációs mesterekkel. De még ezeknek a trükköknek a megtételéhez is kell bizonyos fajta meditációs technikát tanulni, még akkor is, ha ezek csak átmenetiek.

Mikor Jézus találkozott ezekkel az emberekkel, biztos, hogy meg kellett tanulnia meditálni. Különben hogyan vonult volna el a sivatagba negyven napra, megszakítás nélkül? El tudnátok menni, csak úgy a sivatagba negyven napra, egyedül? Ez lehetetlen, hacsak nem edzetek, készültök rá elõre. Például azoknak, akik a mi meditációs módszerünket gyakorolják, amit mi Quan Yin módszernek nevezünk, ami a belsõ hang megfigyelését jelenti, Isten hangját, amit a Biblia "Igének" nevez, azok számára mi gyakran tartunk hét napos vagy egy hónapos elvonulást.

Nekünk ez teljesen normális, de nem az az átlagembereknek, akik nem gyakorolják a mi módszerünket. Ti nem lennétek képesek öt percig ülni, öt napról nem is beszélve. Ha sikerül öt percig egy helyben ülnötök anélkül, hogy a testeteket vagy a tudatotokat megmozdítanátok, akkor már mesterré váltatok. Szóval tudjuk, hogy Jézus meditálni ment negyven napra a sivatagba. Azt a következtetést is levonhatjuk, hogy folyamatosan gyakorolt meditációs technikákat, hogy mindig is meditált. És ez volt az utolsó elvonulása, mielõtt a nyilvánosság elé lépett, hogy Isten üzenetét tanítsa.

A legtöbb mester ezt teszi, mielõtt kilépnek a nagyvilág elé, mielõtt eldöntik, hogy vállukra akarják-e venni a keresztet vagy sem. Olyan ez, mint reggel az utolsó perc, mikor halljátok az ébresztõórát, az utolsó pillanat, mikor élvezitek az ágy melegét. Hasonlóan, a legtöbb mester, miután elérték a megvilágosodást, miután megtudják, hogy küldetést kaptak, hogy a kor prófétája, vagy egy Messiás legyenek, elvonulnak egy idõre. Pontosan azért, hogy felkészítsék magukat fizikailag, tudatilag és lelkileg, hogy szembenézhessenek az elõttük álló nehéz feladattal, hogy végigmenjenek a hosszú úton, amit Isten kijelölt nekik.
 
Szerzõ: Ching Hai Mester, Azért jöttem, hogy hazavigyelek
 

A Világ Tanítói

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Barátaink

Siddhartha.hu
Santmat
Kepesseg
Body Talk