Menu Content/Inhalt
Főmenü > Szellemi áramlatok > Quan Yin módszer > Miért van szükségünk élő Mesterre?
Miért van szükségünk élő Mesterre?
ImageSzeretettel és tisztelettel kell fordulnunk bármelyik nagyszerű emberhez, bármelyik nagy lélekhez, bármelyik nagy gyakorlóhoz, mint például Jézus vagy Buddha. Azokhoz a nagyszerű lényekhez, akik olyan sok áldozatot hoztak az emberiségért, és akik elérték a végső Bölcsességet. Mindig szeretettel és tisztelettel kell fordulnunk hozzájuk, még akkor is, ha az az ember már eltávozott. Ezentúl nem kell minden időnket annak szentelni, hogy dicsérjük és imádjuk őket, és szívességeket kérjünk tőlük. Mert mindenkinek tudnia kéne, hogy mi élőlények vagyunk, és egy élő mesterre van szükségünk, hogy átadja nekünk azt a tudást, amit a múlt tanárai a múltbéli tanítványaiknak átadtak. Úgyhogy egy élő mestert kell találnunk.

Akárhogy is, a múlt mesterei, még ha szeretitek őket és imádkoztok is hozzájuk, csak bizonyos fokig tudnak segíteni, mert a mi mágneses terünket már elhagyták. Elmentek egy másik világba, egy másfajta dimenzióba, hogy ellássák jelenlegi munkájukat, és ők ott vannak elfoglalva. Tehát egy élő mester van megbízva azzal, hogy az ő múltbéli munkájukat jelen időben végezze. Ugyanúgy, mint ahogy néhány éve Carter úr volt az elnök, de most Bush úr az. Úgyhogy nem jó Carter úrhoz imádkozni és őt hívni, hogy oldja meg a nemzetek problémáit, amikor már nem ő van hivatalban. Ez nem azt jelenti, hogy őt nem szeretjük, az eredményeit nem tiszteljük, a munkáját nem értékeljük, de ő már elment. Hagynunk kell, hogy végezze a saját munkáját, és ahhoz az emberhez kell fordulnunk, aki jelenleg betölti a pozícióját, hogy beteljesíthesse a feladatát, amit értünk vállalt. Ez minden.

Ha egyszer ezt a világot elhagyjátok, még ha nagyon magas szintű mesterek vagytok is, a fizikai lényeket tovább már nem segíthetitek, csak egy belső kommunikáción keresztül, ami a legtöbb emberi lény számára nagyon nehezen elérhető. Kivéve néhány különleges embert, akikben megvan a telepátia velük született képessége, vagy akikben előző életükben végzett gyakorlatokon keresztül megmaradt valami pszichikai erő, vagy belső kommunikációs képesség. Ezt a hatodik vagy hetedik érzékszervnek, a megértés legmagasabb dimenziójának hívhatnánk. Ekkor még Jézust is láthatjátok gyakorlás nélkül, vagy anélkül, hogy előtte meditálnátok. Ez megtörténik, de nem túl gyakran.

Meditálás közben, ha bármilyen nehézségbe ütköztök, vagy bármilyen kérdésetek van, imádkoznotok kell Istenhez és megpróbálnotok lecsendesíteni a tudatotokat, és a válasz vagy a segítség jönni fog.

Vagy imádkozzatok Jézushoz vagy Buddhához, vagy bármilyen szenthez, akiben hisztek. A tanításaink egyetemesek, nincs megkülönböztetés a hitrendszerek között. Azt még hozzá kell tennem, miután imádkoztatok az összes szentekhez, Istenhez, és ez sem segít, akkor segítségül hívhattok engem. Ez nagyon önhittnek tűnik, de elmondom, mert mindent el kell mondanom, és el kell magyaráznom, hogy miért. Azért, mert én közelebb vagyok. Egy közeli szomszéd jobb, mint egy távoli rokon. Ez nagyon egyszerű és logikus. Közelebb vagyok, mert a Földnek ugyanabban a mágneses terében vagyunk. Az energiánk összefonódik és könnyebb összehangolni őket, mert közelebb vagyunk, ugyanabban a rezgési frekvenciában.

Ha a meditációdban problémáid adódnak, és van egy élő mestered, akkor csendben imádkozhatsz és kérheted a tanácsát. Ha úgy érzed, hogy távol vagy Istentől, akkor szükséged lesz egy közvetítőre. Egy kicsit még gyenge vagy, pont úgy, mint egy gyerek, aki rászorul szülei segítségére, hogy vezessék első lépéseit. De később teljesen egyedül fogsz menni, és tudni fogod, hogy az a célod, hogy egyedül járj, és ne függj többé a szüleidtől. A Quan Yin módszerrel képes leszel a múlt mestereitől közvetlenül tanulni. Ez az, ahogy mi az igazságról tanulunk, nem hallomásból, prédikációkból, vagy doktrínákból. Az igazság saját megérzéseinken keresztül nyilvánul meg. Ez az, amikor elérünk magasabb dimenziókat, felfedezünk más lényeket és egy civilizáltabb világegyetemet, amit csak figyelmünket befelé összpontosítva érzékelhetünk, elérve a mély szemlélődés egy szintjét. A Quan Yin módszer egy út, hogy ezt az állapotot elérjük.

A múlt mesterei nem tudnak titeket tanítani. Egy élő mestert kell keresnetek, aki válaszolhat a kérdéseitekre, segíthet, amikor kétségeitek vannak, és kézen fogva visszavezethet titeket Isten Országába. Kell egy személyes kapcsolat, nem pedig valaki a múltból. Nem számít, milyen gyönyörű volt egy nő a múltban, nem vehetitek őt feleségül! Nem tud nektek gyerekeket szülni, nem tudja előidézni azt az érzést, azt a szerelmet, ami megvan az élő feleségetekkel.

Egy élő mester hasznos. Bennem van az elektromosság. A halott vezeték nem működik, csak egy élő vezeték tudja vezetni az áramot és eljuttatni hozzád. Bármilyen vezeték, mindegy, hogy milyen erős, ha tönkre van téve, nem tud tovább áramot vezetni. Bármilyen villanyégő, nem számít, hogy milyen szép, ha egyszer kiégett, nem adhat fényt nektek. De egy villanyégő, még akkor is, ha csúnya, de ép, tud nektek fényt adni. Ezért, ha az emberek egy halott Buddhához imádkoznak, ritkán kapnak választ.

Azáltal, hogy a mesterre gondolsz, eggyé válsz a mesterrel, és a mester te vagy. A mester a te igazi Éned, de mivel ezt nem ismered fel, csak a mesterre kell gondolnod, mert az te magad vagy. A gondolkodáson keresztül a mester összes tulajdonsága fokozatosan, lépésről lépésre át lesz adva neked, és a mesteren keresztül megtalálod Énedet. És később felismered, "Óh! A mester én vagyok. Mindig is én voltam" Ezért az emberek ősidők óta imádják a bölcseket és megvilágosodott mestereket, magukért, nem a mester miatt.

Kérdés: Úgy tűnik nekem, hogy amíg nem találom meg a mestert magamban, addig szükségem van egy külső mesterre is?

Mester: Na de a mester nem csak a fizikai szinten, hanem belülről is irányít. Különben a mester nem lenne képes a tanítványt ezer mérföldről segíteni szerte a világon. A mesternek nagyon emelkedett szinten kell lennie, hogy bármikor segíthesse az összes embert, éjjel-nappal, nem számít, hogy az illető hol van.

K: Nyugaton ez gyakran veszélyes, amikor a tanítvány megalázkodik és rajong a tanárért. Szerinted ez probléma?

M: Nem, ha a tanár valódi, mert akkor csak magadat imádod, csak a leghatalmasabb lelket imádod, ami már egy a mesterrel.

K: Tehát azt mondod, hogy ha a mester egy valódi mester, akkor mintegy tükröt tart az emberek elé, hogy mélyen magukba nézhessenek?

M: Igen, így van.

K: Mi a helyzet a korábbi mesterek tanítványaival? Ha egy igazi élő mester elhagyja ezt a világot, a tanítványainak egy másik mestert kell keresniük? Vagy erre nincs szükség?

M: Nincs rá szükség. Azonban, ha meg akarnak tudni valamit gyakorlati dolgokról, vagy fizikai dolgokról, akkor jöhetnek egy másik élő mesterhez, vagy annak a mesternek az utódjához. Egyébként, belül még mindig ott van az elhunyt mester spirituális útmutatása. Ő még mindig felelős ezért, és megvan az ereje hozzá, hogy ezt folytatassa, mert a kapcsolat már létrejött. Érted? Csak akkor van szükségünk új mesterre, ha nincs még kapcsolatunk egy múltbéli mesterrel. Mivel nem mentünk egy sok száz évvel ezelőtt élt mesterhez, és nem létesítettünk vele kapcsolatot, amíg élt, a kapcsolat nem jött létre. Ha ezer évvel ezelőtt létesítettél is kapcsolatot egy mesterrel - nem számít, milyen rég történt - Ő még mindig gondoskodik rólad. De ha nem hoztad létre a kapcsolatot, mielőtt meghalt, akkor hogy gondoskodjon rólad? Érted?

K: Vagyis mit mondanál magadról, azzal kapcsolatban, hogy mit tudsz felajánlani az embereknek?

M: Én magam nem sokat ajánlhatok, csak a testemet, beszédemet, tudatomat, bármikor, ha Isten ezt használni akarja, fel akarja ajánlani az embereknek, a gyermekeinek, akik szeretnek az Ő közelében, vagy mellette lenni. Én csak annyit tudok tenni, hogy készen állok a használatra. Én semmi többet nem ajánlhatok. (nevetés) Csak olyan vagyok, mint ti. Mit tud egy test ajánlani?

K: Végre tudnál hajtani néhány csodatételt, hogy az emberek hite növekedjen a tanításaidban?

M: Mit akarsz, csodákat? Adjak némi pénzt, igen? És aztán mit csinálsz vele? Mi hasznát látod annak az örökkévalóságban? Azt ajánlom, hogy találd meg a saját erődet, a saját csodatévő erődet - ahelyett, hogy az enyémre támaszkodnál, ahelyett, hogy csak a varázserőkért jönnél hozzám - azért, hogy visszaszerezd a saját jogodat, Isten Országát, saját bölcsességedet, saját veled született jogodat, saját mennyországodat, saját Országodat. Ez a legjobb és a legmagasabb eszménye egy emberi életnek, nem a csodák. A csodák nagyon rövid életűek.

Ha szükséges, mutatok neked csodákat, de nem mutatványként, nem azért, hogy megtapsolj. Bármikor, ha a gyakorlásod közben szükséges, ha akadályokkal vagy rossz hatásokkal találkozol, akkor tudni fogod, hogy tudok csodákat tenni. Tudok, de nem használom őket véletlenszerűen, csak azért, hogy tudd, hogy milyen nagy vagyok. Nincs rá szükségem. Azt akarom, hogy a hozzáállásod a gondolkodásod nagyon helyénvaló legyen, az elképzelésed a gyakorlásról megfelelő legyen. Ami annyit jelent, hogy visszatérni a legmagasabbhoz, visszanyerni legmagasabb bölcsességünket, nem pedig csüngeni ezeken a gyerekjátékokon, ezeken a műanyag játékszereken. Mindened meglesz: "Keressétek először az Isten Országát, és a többi ráadásul adatik meg nektek." (Máté 6.33) Ne kérj kis dolgokat, nagy dolgokat kérj. Ez jobban illik hozzád, mert mi, emberi lények vagyunk a legnagyobbak a világegyetemben. Szóval csak a legnagyobbat kérd, helyzetedhez, nemességedhez, születési jogodhoz ez illik a legjobban.

K: Mester, utazol szerte a világban, és nem maradhatsz itt, hogy mindenkit taníts. Távollétedben kit kell majd követnünk?

M: Ez a következőképpen néz ki: mi nem egy tanárt követünk, mi csak a tanítást követjük. Úgyhogy soha nem hibázhatunk, ha a tanár hibázik. Ha a tanítás rendben van, akkor követjük a tanítást. Látnunk kell, hogy a tanítás helyes-e. Láthatod, hogy az erkölcsi normáim helyesek-e vagy sem, abból, hogy amit tanítok, követem-e vagy sem. Például azt tanítom, hogy ne egyél húst, és én is vegetáriánus ételt eszek. Azt tanítom, hogy ne lopj, és én sem lopok. Azt tanítom, hogy adakozz jótékony célokra, és én magam adakozok jótékony célokra. Azt tanítom, hogy szeresd az embereket, és én szeretem az embereket és segítem őket. A tanításokért nem fogadok el pénzt, a saját pénzemet megkeresem, úgyhogy egyáltalán nincs semmi vesztenivalód. Ezen csak nyerhetsz.

Mindemellett a buddhista szentírásokban és a keresztény Bibliában leírt összes erkölcsi normát újra átadom nektek. Tehát semmi újat nem tanítok, semmi erkölcstelent, semmit, ami nem etikus. Érted? Úgyhogy biztonságban lehetsz, mert tudod, hogy a tanárod nem fog semmi erkölcstelen vagy etikátlan dolgot tanítani, semmit, ami kívül esik a szentírásokon. Mindent a szentírásokból tanítok. Az erkölcsös viselkedés ősidők óta nem változott, Isten parancsolatai és Buddha parancsolatai nem változtak. Én ugyanezt tanítom nektek, és ugyanezt teszem, így legalább tudjátok, hogy nem vagyok egy rosszfajta. Tehát akkor a tanítás helyes, igaz?

A meditáció pedig bölcsességet és lelki békét ad számotokra. Nem számít, melyik módszer, mind segíteni fog valamennyire. Úgyhogy a mi módszerünk nem kivételes. Csak azt mondom, hogy ez a leggyorsabb, ez minden . Nem kell hinned nekem. Csak tájékoztatlak, és most tiéd a választás. Én csak az igazat mondom. Ha ez gyors, akkor azt mondom, hogy nagyon gyors. Apáca is vagyok, nem szabad hazudnom. Még az átlagemberek sem hazudnak, úgyhogy miért hazudna egy apáca? És nincs rá okom, hogy ezt tegyem, mert nem kell a pénzed. Nem kell semmi, és még csak nem is itt élek. Semmi hasznom nem származik belőled. Holnap még el is mehetek, és lehet, hogy soha nem látsz többet. Viszlát! Tehát semmi nyereségem nincs. Úgyhogy ebből a szempontból biztonságban vagy. Igaz?

Tehát a tanítást kövesd, ne engem. A tanítás mindig veled lesz, és nem kell engem személyesen követned. Ha szeretnél valamilyen személyes tanácsot a meditációs fejlődéseddel kapcsolatban, írhatsz nekem, vagy telefonálhatsz. Manapság nem kell ráragadni a mesterre, elmenni Formosára, vagy ahol csak vagyok. A testem csak egy külső megjelenés, egy ház, egy hivatal, hogy láthass. Ha csak a spirituális testemet használnám, egyáltalán nem láthatnál, nem hallhatnál. Hogyan adhatnám át így neked az üzenetet? Tehát használnom kell a testemet, igaz? Tehát nem kell félned, hogy amikor elmegyek, nem lesz veled senki. Mindig lesz veled valaki. Ha elég őszinte vagy és elég magas szinten állsz, esetleg, még azt is láthatod, hogy megjelenek a házadban, úgy, mint most. Látni fogod, hogy jön hozzád a Mester, és mindig látni fogod a Mestert, amikor szükséged van rá. Nem kell ragaszkodni a fizikai testhez.

K: Mester, ha egy barátom, vagy valaki, akit ismerek, nagyon beteg, és mint tanítványod, kérlek, hogy segítsd ezt az embert, tudsz segíteni rajta, vagy csak annak tudsz segíteni, aki követi a tanításaidat?

M: A mester bárkinek segít, aki kedves a számodra, de az ő karmájától függően és annak megfelelően, hogy mi a jó neki. Mindenesetre kérjed, de az eredményt ajánld fel a mesternek, az ő erejének.
 
Szerző: Ching Hai Mester, Azért jöttem, hogy hazavigyelek
 

A Világ Tanítói

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Barátaink

Siddhartha.hu
Santmat
Kepesseg
Body Talk