Menu Content/Inhalt
Főmenü > Könyvajánló
Könyvajánló
ImageKabír misztikus dalai
Kabír az egyik legnagyobb középkori indiai misztikus, akit a hinduk, a muszlimok és a szikhek egyaránt szentként tisztelnek. Elragadtatott verseit a Nobel-díjas költő, Rabindranáth Tagore fordította angolra. A benáreszi takács költészete misztikus szerelmi költészet, amely az istenihez fűződő magasztos, mámorító kapcsolatát dicsőíti. Verseinek eksztatikus hanghordozása nagy hasonlóságot mutat a szúfi költőkéhez. A kabírpanth és több hasonló kultusz, valamint a szikh vallás meghatározó jegyei az egyistenhit, a helyi nyelv használata minden vallási tárgyú írásban, a guru (vallási tanító) meghatározó szerepe és tisztelete, valamint a kasztrendszer teljes elvetése.
"Óh, szolgám, hol keresel Engem? Nézd, melletted állok. Nem a templomban és nem is a mecsetben, nem a Kábában és nem is a Kailászán vagyok, De szertartásokon, a jógában vagy a lemondásban sem találhatsz. Ha igaz kereső vagy, megpillantasz rögtön: egyetlen szempillantás elég, hogy Velem találkozz. Kabír azt mondja: Óh, szádhu, minden lélekzet lélekzete Isten."
 
 
ImageMantak Chia: A stressz életerővé alakításának taoista módszerei
A betegségek az energia szintjén kezdődnek Minél hamarabb észleljük az egyensúly hiányát, megbomlását a testünkben és a pszichénkben, annál több időnk marad a helyreállítására. Sokan nem tekintik betegségnek a rossz hangulatot vagy a negatív érzelmeket. A taoista gyógyászatban ezeket jelzéseknek tekintjük, amelyek a chi egyensúlyának kezdődő megbomlásáról tájékoztatnak, csakúgy mint a kellemetlen lehelet vagy testszag vagy a makacsság. Számos más viselkedési probléma illetve fizikai fájdalom vezethető vissza a chi egyensúlyának az adott testrészeken történő megbomlására. Hétköznapi életünkben egyre inkább az anyagi világhoz kötődünk, egyre jobban vonzódunk az anyagi dolgokhoz - a különféle drogokhoz, szórakozáshoz, szolgáltatásokhoz valamint a mesterségesen előállított ételekhez. Minél nagyobb szükségét érezzük ennek vagy annak a dolognak, annál jobban szorongunk, hangulatunk annál könnyebben változik. Ha feloldjuk az anyaghoz való érzelmi kötődéseinket, megszabadulhatunk a hozzájuk kapcsolódó érzelmektől is. Az elsődleges megelőzés a chi megőrzése, növelése és átalakítása kell legyen. Ha már volt valamilyen súlyos betegségünk, megelőzhetjük a visszaesést, például szívinfarktus esetén elkerülhetjük a következőt. Akinek beteg a veséje vagy rendszeresen fáj a háta, ezzel a módszerrel megakadályozhatja, hogy állapota tovább romoljon. Az elsődleges megelőzés a chi, tehát az energia szintjén kezdődik. A taoista rendszer célja, hogy segítsen bennünket egészségesen, betegségek nélkül élni, hogy mi is segíthessünk embertársainkon. Sok tanítványom minden nehézség nélkül elhagyta a kávézást, dohányzást, italozást, kábítószereket és könnyedén lemondtak addig "elengedhetetlennek" hitt szórakozásról, amint elkezdték a munkát önmaguk, szerveik és érzékszerveik megerősítésén.
 
ImageNi Hua-Ching: Belső alkímia
Íme néhány kérdés, amelyek segítségével jobban meg- érthetjük önmagunkat: Felelősnek érezzük magunkat az életünkért, vagy még mindig személyes megváltó után áhítozunk? Mit gondolunk, mit jelent a spirituális élet? Odafigyelünk halhatatlan önvalónkra, vagy csak a testünkkel és az elménkkel foglalkozunk? Törődünk-e az élet és a halál céljával és értelmével, vagy túl sok a dolgunk ahhoz, hogy ilyesmikkel foglalkozzunk? Az élet nehézségei elől senki sem menekülhet el. Mindenki, aki erre a világra született, problémákkal kell, hogy szembenézzen. A születés nagy megrázkódtatással jár. A családunkkal és a társadalommal együtt élni gyakran igen gyötrelmes. A serdülőkor tele van fájdalommal. A munka nehéz. Miféle módszerekkel gyógyíthatjuk ki magunkat a jelen és a múlt problémáiból? Talán valamiféle gyógynövénykúra, esetleg alkohol, vagy kábítószerek segítségével? Talán azzal, hogy kisírják vagy kiüvöltik magukból a problémáikat? Ami engem illet, egyiket sem javasolnám, mert az ilyesfajta játékok még nem fogják Önöket megakadályozni abban, hogy továbbra is az egojukba kapaszkodjanak. Ehelyett egy tízezer éve kifejlesztett módszert tanítok.
A belső alkímia célja az alacsonyabb szintű energia magasabb szintűvé alakítása. Az egyénre jellemző életenergiák alapján fejlesztették ki. A belső alkímia valósága igazolható azon a szinten, ahol az ember az egyéni testi szellemeket tapasztalja, ahonnan továbbfejlesztheti érzékenységét, hogy megismerje a mentális és spirituális szintek szellemeit. A belső alkímia ezenkívül módszer az élet egységének felfedezéséhez is.
 
ImageVégh József: Létkerék
Bevezetés a buddhista alaptanítások képi ábrázolásába.
A létkerék egyike a buddhizmus leggyakrabban használt szimbólumainak. Egyszerre térkép, baedeker és úti beszámoló. Archetipikus formája révén a Buddha megjelenése óta eltelt több mint két és fél ezer évben a Dharma sajátos vizuális sűrítményeként szolgált. Jelképiségének alapos vizsgálatával megérthetjük az életünket irányító belső erőket, ráébredhetünk arra, hogy a tetteink, életünk következményei miként határozzák meg világunkat, és felfedezhetjük azt a függőségi hálót, mely tágabb értelemben minden dolog állandó keletkezését, szűkebb értelemben az újjászületések, pontosabban a továbblétesülések láncolatát fejti ki. Könyvünk a létkerék lenyűgöző komplexitását, jelentésrétegeinek elképesztő gazdagságát mutatja be, s nem hiányozhat egyetlen buddhista gyakorló, vagy a Megvilágosodott tanaival csak most ismerkedő, érdeklődő könyvtárából sem.
www.dakinikonyvek.hu
 
ImageTenigl-Takács László: A jógácsára filozófiája
(kérdés:) - Ha az álomhoz hasonlóan az ébrenlétben is minden esetben csak tudat van, akkor miért nem látjuk be, hogy csak tudatról van szó, ahogyan ezt az álom esetében (belátjuk)?
(válasz:) - Mindazok belátják, akik a valóság tudása révén felébredtek. Ahogy az álomban nem születik meg ez a belátás, csakis az ébrenlétben, ugyanígy nem születik meg azokban, akik a valóság tudása által még nem ébredtek fel, csakis azokban, akik a valóság tudása által már felébredtek...(részlet a könyvből)

A végtelenül színes buddhista hagyomány négy filozófiai iskolája egyikének, a jógácsára tanításainak alapjául szolgáló szútrák avatott fordítását, eme iskola kialakulásának és fejlődésének történetét, tantételeinek hozzáértő magyarázatát tartalmazó könyvet forgathat most a kedves olvasó. Az iskola, mely csittamátra, vidzsnyánaváda, nirálambanaváda és vidzsnyaptimátra néven egyaránt ismeretes, az i.sz. 2-3. század környékén vált önállóvá, s a 4-7. századokban élte virágkorát, a későbbiekben meghatározó szerepet töltve be a kínai és tibeti buddhizmus kialakulásában is.
www.dakinikonyvek.hu
 
ImageEckhart Tolle: A most hatalma
A szerző sokak szerint a ma élő legnagyobb spirituális tanító. A Cambridge-i Egyetem fiatal kutatójaként világosodott meg, lelki szenvedése talán legmélyebb pontján, s azóta teljesen más szemüvegen át látja az életet. Ezt az új szemléletmódot magyarázza el művében, s hogy miként tud bárki megvilágosodni. Nemzetközi bestseller.  "A megvilágosodást a magam számára így definiáltam: tudni és érezni azt, amit a legtöbb ember csak halála után tud és érez. Ebben a - szerintem szinte fölbecsülhetetlen értékű - könyvben egy olyan ember mondja el, hogy MI a megvilágosodás, HOGYAN lehet azt elérni, és miként lehet ezt az állapotot FENNTARTANI, aki átélte és folyamatosan át is éli azt. Eckhart Tolle sokak szerint a ma élő legjelentősebb spirituális tanító. Rövid véleményem a könyvről: kulcs. Jó ajtónyitást!" (dr. Domján László)
www.agykontroll.hu
 
ImageBrandon Bays: Jelenlét
"Ez a könyv azért született, hogy a szabadság valós, élő élményével ajándékozzon meg. Nem könnyű, gyors olvasmány, ahonnét összecsipegethetsz még egy kis tudásmorzsát, még néhány anekdotikus csemegét: a végtelen fenséges megtapasztalását kínálja neked. Meghívás arra, hogy elengedd magad, s csendben megnyugodva, mélyen megnyílj a jelenlét előtt, amelynek nincs szüksége szóbeli kifejezésre - itt található, a szavak között. Most felfedezed, miként nyithatsz természetesen és könnyedén e tökéletes jelenlétre; eszközöket kapsz, hogy eltakaríthasd a megtapasztalás útjában álló esetleges akadályokat, s mindezt nagyon is valóságos, gyakorlati és könnyen megvalósítható módon. Kötetem utazás önmagadba - a határtalan szabadságba, hiszen ez az igazi valód. Őszintén kívánom, hogy beleszeress ebbe a jelenlétbe, és a kegyelem csodálatos ölelése csak még mélyebbre csábítson." (Brandon Bays)
www.bookline.hu
 
ImageSzepes Mária: A fény evangéliuma
"Ezt a könyvet életművemet záró testamentumnak szánom. Kilencvenöt évesen teszem le embertársaim elé, a III. évezred elején."
Aki kozmikus missziót vállal, megszűnik személyes célokra törekedni. Létének gyökerei kiszakadnak a gyakorlati élet talajából. Cselekedeteinek indítóokát az anyagba vakult átlag nem értheti. A belső hang, amely tetteit irányítja, nem tűri többé a szellemi éretlenség önző kis idilljeit, ehelyett a nyílegyenes ösvényre tereli. A hétköznapi ember szükségszerű programja már nem érvényes rá. A világban idegenné, otthontalanná - éppen ezért szabaddá válik. Életkörülményei különlegesek, szabály felettiek, sémába nem illeszthetők. Hogy ez miképpen lehetséges, arra egyedül az az ember kap feleletet, aki a missziót választja egyedüli céljának, nemcsak erőtlen nosztalgiával, hanem egész pszichikai-mentális alkatával. Ha törekvését nem homályosítják el mellékszempontok, kifelé ható érdemszerzési manőverek vagy az érzésekre költhető jutalom sanda reménye - ha nem hiúság, szereplési vágy vagy egyéb rejtett egyéni érdekek vezérlik, körülményei sorsszerűen úgy alakulnak, hogy ezt az utat követhesse. A misszió a szüntelen áldozatok és erőfeszítések ösvénye, de a kevesebbért minden mozzanatában többet fizet. Aki egész lényét e messiási tűzfolyamba vetette, annak akarata tántoríthatatlanná, bizalma kétely nélkülivé izzik, s az áldozati lángon elégett énjéért az egyetlen valóságot, a szenvedély és halál emésztő nyugtalanságáért a halhatatlanság bizonyosságát és békességét kapja cserébe.
www.libri.hu

 
ImageLáma Ole Nydhal: Egy jógi 108 válasza
Láma Ole Nydahl immár harminc éve járja a világot, szinte minden nap más városban tart előadásokat a buddhizmus látásmódjáról és annak gyakorlati életben való alkalmazásáról. Az előadásokon elhangzott, az embereket leginkább foglalkoztató kérdésekből állítottuk össze könyvsorozatunk tartalmát.
- Hogyan lehet megszabadulni a határozatlanságtól?
- Mi az, ami életről életre átmegy belőlünk?
- Szerinted a megvilágosodást csak Buddha tanításait követve érhetjük el?
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok 82 - 90 / 107

A Világ Tanítói

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Barátaink

Siddhartha.hu
Santmat
Kepesseg
Body Talk