Menu Content/Inhalt
Főmenü > Életvitel, önismeret > A Belső Erő
A Belső Erő
2008.02.21.
 
Könnyű út eredmények nélkülImage

Az ember mostanra megfeledkezett eredeti feladatáról, s teremtett magának egy zajos, pörgős, felgyorsult, örömtelen világot, mely ugyan a könnyebbik utat ígéri számára, a gyors lehetőségeket, de hathatós, hosszútávú eredményeket nem hoz.

A Belső központ

A mai ember problémáinak tükrében látható, hogy megfeledkezett születési céljáról, és önös szándéka egy hamis pályára lökte, melyen kifelé pörög, így távolodik el Belső központjától. Ahhoz, hogy egyensúlyát megtalálja, a magával, másokkal és az élete tartalmassá váljék, a gyökerekhez kell visszanyúlnia. Szembe kell néznie azzal a ténnyel, hogy konkrét céllal jött e földre élni. Szembe kell nézzen Istennel magában, mert ha nem, az Ősi Forrás Fényét szakítja ki magából, s ekkor végérvényesen elszakad és kényszerpályára kerül.

A Teremtés részei vagyunk

Belső Erőről beszélni Isten nélkül, a Mindenség végtelen szeretetének és türelmének figyelembe vétele nélkül, azt gondolom nem lehet. A Teremtés részei vagyunk, születésünktől fogva legbelsőbb tudásunk ez, mely egyben felelősségünk is. Mi választottuk ezt a Bolygót, feladatunk teljesítéseként, élni jöttünk ide, hogy aztán a halál kapuján át egy másik világba érkezzünk meg és érdemes tudnunk, hogy nem mindegy hova érkezünk. Itteni életünk, előkészület is, egy másik világba, egy másik teremtett életbe, mely életet mi teremtjük meg, most!  A halállal nem fejeződik be "utazásunk", a halál itteni életünk vége és egy másik élet új kezdete. Van egy mondás, miszerint:" csak az a tiéd, amit nem vehetnek el tőled! " A halálunkba is ennyit vihetünk. Vajon a mai világ emberének mije van, amit elvihet innen akkor, ha át kell lépnie a halál küszöbét?

Az Élet értelme

Életünk nem csak a munka, a hajtás a pénzért, a terhek, feladatok, nehézségek, evés, ivás, szórakozás,az állandó párkapcsolati játszmák ...az élet Szép, mely Szépség láthatatlanul húzódik meg a mindennapok fátyla mögött, s ajándékoz meg bennünket pillanatról, pillanatra. Tartalmas életet kívánunk élni, biztonságra, harmóniára, kiegyensúlyozott emberi kapcsolatokra vágyunk, és boldogságra. A mai ember őrült rohamban, szédült vakságban keresi vágyai beteljesülését, miközben ügyet sem vet saját szétesett Belső világára, melynek darabkái falként emelkednek előtte.
 
A Belső Erő

Mindennapi küzdelmében nem felejtheti el az ember, hogy földi élete emelkedettebb, magasabb értelmet rejt számára, s ha megérti ezt, teljesebb és tartalmasabb életet élhet. A Belső Erő nem fizikális erő, nem a test ereje. A Belső Erő a figyelmesség, a türelem, a gyengédség talaján születik meg, azokból a minőségekből növi ki magát, melyek a mindennapi gyakorlat során válnak élővé. Nehéz feladat ez akkor, amikor az embert önös érdekei, haragja, dühe, félelme, negatív emóciói irányítják. Ennek az Erőnek mindannyian birtokában lehetünk, ha visszaszerezzük eredendően Emberi természetünket, a Szeretetre való képességünket. A Belső Erő az, mely megtart bennünket egymásban és Istenben is.

A Belső Erő birtokában megszűnik a játszma, feloldódik a félelem, eltűnik az "énesség", az "önösség", megjelenik az önmérséklet és előtérbe kerül a feltételnélküliség.
 
Szerző: Knolmár Mária (Marica) - a Turiyam Program vezetője
www.turiyam.com
 
 

A Világ Tanítói

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Barátaink

Siddhartha.hu
Santmat
Kepesseg
Body Talk