Menu Content/Inhalt
Főmenü > Életvitel, önismeret > Bach-virágterápia és önismeret I. rész
Bach-virágterápia és önismeret I. rész
ImageAz önismereti úton szeretnék egy kis segítséget nyújtani. Ahhoz, hogy jobban megismerd önmagad, hogy teljesebbé és jobbá tehesd saját életedet. Nagyon fontos, hogy nincsenek rossz tulajdonságok. Csupán valamit elnyomunk, nem használunk, vagy erőteljesebben, hangsúlyosabban alkalmazzuk életünkben. Ha ezeket felismerjük, és rendbe tesszük önmagunkban, akkor sokkal jobban, magabiztosabban fogunk boldogulni az életben.

A Bach-virágesszenciák mind egy-egy viselkedési-érzelmi mintát, helyzetet tárnak elénk. Így segítve minket fejlődésünkben. Ma már nagyon gyönyörű Bach-virágterápia kártyasorozatot lehet kapni. Ezekből húzva, útmutatást kaphatsz a változtatandó tulajdonságoddal, helyzeteddel kapcsolatban. Ha nincs kártyasorozatod, akkor látogass el a www.ebredesbt.hu weboldalra, ahol a „Válassz virágot” címszó alatt ugyanezt megteheted.

Ahhoz, hogy a számodra legjobb útmutatás érkezzen, fontos a koncentráció. Ugyanis az összpontosítással adsz erőt a vágyadnak, és így kaphatod meg a legjobb választ.

Most nézzük melyik virág mire szeretné felhívni a figyelmünket:

Agrimony
Valószínűleg betegség, pénzügyi, vagy munkahelyi problémák nyomasztanak. Persze erről senkinek sem akarsz beszélni, sőt még magad előtt is tagadod. Mivel számodra nagyon fontos a harmónia, ezért kerülsz minden konfliktus helyzetet. Itt az ideje, hogy őszinte legyél saját magadhoz, mert csak így leszel képes szembenézni a nehézségekkel.

Aspen
Mostanában meghatározhatatlan félelemben élsz? Éjszaka rémálomból ébredsz? Félsz a sötétben? Nagyon érzékeny egyéniség vagy, ezért előfordulhat, hogy megérzed környezeted félelmeit, konfliktusait, fáradtságát is. Ha megtanulod érzékenységedet kezelni, akkor már nem átokként, hanem ajándékként fogod értékelni ezt a tulajdonságodat.

Beech
Figyeld meg, hogy mennyire vagy kritikus a környezetedben élőkkel szemben. Vagy éppen mások kritikussága idegesít? Ez az állapot főleg akkor erősödik fel, ha saját érzéseinket elfojtjuk, és hibáinkat a másik emberben látjuk elviselhetetlennek. Akár kimondjuk a véleményünket, akár magunkba fortyogunk mindenképpen figyelmeztető értékű, hogy nézzünk egy kicsit magunkba.

Centaury
Valószínűleg belefáradtál, hogy mindig mindenki más fontosabb nálad. Vedd észre, hogy fáradtan, agyonhajszoltan már neked sem okoz örömet mások szolgálása. Meg kell tanulnod nemet mondani, hiszen mindenkinek a kedvében akarsz járni, csak éppen saját magadról feledkezel meg. Ne hagyd, hogy mások mondják meg mit tegyél, állj ki magadért.

Cerato
Mások véleményére van szükséged, hogy megerősítsenek döntésed helyességéről? A döntésképességed fejlesztésének jött el az ideje. Vedd észre, hogy a tudás benned van, csak nem mered használni. Ne kételkedj magadban! Ha már felfedezted intuitív képességed, akkor talán most itt az ideje, hogy komolyabban foglalkozzál vele.

Cherry Plum
Hatalmas feszültség munkálkodik benned, ami bármelyik pillanatban robbanhat. Ez az állandóan irányított, vagy elnyomott érzelmek, a magadra erőszakolt nyugalom eredménye. Nagyon jó lenne, ha kiöntenéd valakinek a lelked. Ennek az állapotnak a tanítása, hogy ne várjunk addig a bennünk feszülő érzelmek rendezésével, míg már csak robbanással tud távozni.

Chestnut Bud
Lehet, hogy már sokadszorra kerülsz ugyanabba a számodra nem jó helyzetbe? Keresd meg az összefüggéseket a hasonló eseteiddel, és próbáld meg levonni a tapasztalatot belőlük. Ugyanis addig fogod magad mindig ugyanilyen helyzetbe hozni, míg rá nem jössz a megoldásra. Esetleg kérd ki barátaid véleményét, hiszen kívülről mindig könnyebb a megoldást megtalálni.

Chicory
Valószínűleg túl sokat aggódsz családtagjaid vagy ismerőseid miatt, pedig az Ő problémájukat nekik kell megoldaniuk. Nem szabad beleavatkoznod. Ne tukmáld rá jószándékodat senkire. Várd meg míg kérik a segítséged. Ha úgy érzed, hogy nem szeretnek és hálátlanok veled szemben az emberek, akkor először tanuld meg saját magadat szeretni. Szoktál betegségbe menekülni, csakhogy odafigyeljenek rád?

Clematis
Lehet, hogy szétszórt vagy, mert lélekben mindig máshol jársz? A hétköznapok szürkesége elől álomvilágodba menekülsz? Aluszékonyság, ájulási hajlam, látási-, és hallási problémák nehezíthetik életed. Ez a virág arra szeretné felhívni a figyelmedet, hogy itt az ideje visszatérni a valóságba, mert vágyaidat a jelenben tudod megalapozni. Vedd észre, hogy gazdag fantáziáddal mennyire szebbé teheted a világot.

Crab Apple
Nagyon fontos számodra a makulátlan tisztaság és a rend úgy körülötted, mint benned. Félsz a bogaraktól, fertőzésektől, betegségektől. Keresd meg, hogy milyen belső káoszt, rendetlenséget, piszkot akarsz ellensúlyozni a tisztasági, és rend igényeddel. Egyes részletek túlértékelése miatt nem látod meg a nagyobb összefüggéseket, pedig jó érzéked van a magasabb szemléletmód megtalálásához.

Szerző: Tolnai Erzsébet Éva
www.ebredesbt.hu
 

A Világ Tanítói

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Barátaink

Siddhartha.hu
Santmat
Kepesseg
Body Talk