Menu Content/Inhalt
Főmenü > Világvallások > Krisna-tudat > Az ISKCON nyilatkozata a más vallásúakhoz való viszonyáról
Az ISKCON nyilatkozata a más vallásúakhoz való viszonyáról
Image1. A Krisna-tudat Nemzetközi Szervezete minden olyan közösséget és filozófiát az egyetemes vallás letéteményesének tart, amely az istenszeretetet gyakorolja és támogatja, és kinyilatkoztatott szentíráson alapul. Elismerjük a hiteles önmegvalósítás és az abszolút igazság keresése mindazon útjainak lelki értékeit is, amelyekben a személyes istenség fogalma nem nyilvánvaló. A társadalomra nézve hasznosnak tartjuk továbbá a humanitárius, morális és etikai normákat támogató közösségeket és szervezeteket.

2. Az ISKCON a saját hívei és a más vallású emberek közötti párbeszédet lehetőségnek tekinti arra, hogy meghallgassunk másokat, és megértsük, miben hisznek ők, mit tartanak fontosnak, valamint, hogy kölcsönös megértést és bizalmat fejlesszünk ki egymás iránt. A párbeszéd lehetőség arra, hogy megismertessük egymással hitünket, mindvégig tiszteletben tartva egymás elkötelezettségét.

3. Az ISKCON tisztában van azzal, hogy egyetlen vallás sem sajátíthatja ki az igazságot, az Istennel való kapcsolatot vagy az isteni kinyilatkoztatást. Úgy tartjuk, hogy a híveivel való személyes kapcsolatain keresztül maga az Úr irányítja ezeket a dolgokat.

4. Az ISKCON arra buzdítja híveit, hogy tiszteljék és támogassák más hagyományok és más vallások híveit, és hogy ismerjék fel a vallásközi együttműködés szükségességét a társadalom egészére nézve, Isten dicsőségére.

5. Az ISKCON hangsúlyozza minden egyes ember felelősségét a Legfelsőbb Személlyel való kapcsolata fejlesztésében.
 
Szerző: Gaura Nitai dasa - Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez
 

A Világ Tanítói

Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Ajaib Singh
Prabhupada
Ching Hai
Steiner
Kriyananda

Barátaink

Siddhartha.hu
Santmat
Kepesseg
Body Talk